• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Czujnik zapiętych pasów

hmmm ale przeciez z tylu pasazerowie praktycznie nigdy nie zapinaja pasow a i policja sie nawet nie czepia przepis moze i jest chory, z tymi zimowkami podoba mi sie ten pomysl ale tak czy inaczej czy przepis jest czy go niema powinno sie zapinac pasy chyba ze sie komus zyc nie chce :D w niedziele kolega mnie odwiedzil pojechal no i dzwoni za 5 min zeby mu pomoc bo walnol w drzewo oczywisice nie mial pasow a poduszka wystrzelila "ford fiesta" predkosc mial z 70 nie wiecej wsumie nic mu sie nie stalo powaznego ale twarz i szyja go do dzisiaj boli a zeby bylo smieszniej ocknol sie na siedzeniu pasazera a glowa wybil szybe w drzwiach jak by mial pasy to prawdopodobnie by sie wcale nie poobijal tak wiec pasy w miescie jezeli jedziemy i stajemy co chwile sa bezsensu ale poza terenem zabudowanym moga pomoc np wywrotka na dach bez pasow male szanse na cokolwiek wypadasz przez szybe a samochod przewraca sie na ciebie

nikogo nie przekonam moim gadaniem ZAPINAJCIE PASY NAWET Z TYLU ale panowie juz plastikowa apteczka polozona na tylnej polce przy zdezeniu 60 km/h moze wam urwac glowe.miejcie troche wyobrazni bo pozniej zostanie wam tylko bol i biadolenie .cholera moglem zapiac te pasy . opowiem wam jak przekonalem mojego syna do zapinania pasow jak mi sie buntowal i rozpinal mi sie w czasie jazdy.start 1 opor i hamulec opor.skutek rozbity nos ale dzisiaj wsiada i automatycznie sie zapina a siedzi najczesciej z tylu.nikt mnie nie przekona ,ze pasy sa niepotrzebne, spiacy pasazer przy kraksie leci jak worek kartofli PANOWIE TO JEST FIZYKA.ja was namawiam zapinajcie i wymuszajcie zapinanie na pasazerach z tylu.pamietajcie my jestesmy elita wsrod kierowcow inni maja nas nasladowac.pozdrowienia piotr

no panie i panowie..;) zalecal bym zapinanie pasiorkow tam gdzie sa sprawne poduszki... taka poduszka przy nie zapietym pasie, moze wydaje sie Wam to niedopomyslenia, ale potrafi zabic, otwiera sie z ogromna sila, i wtedy mozemy ja przyrownac do wielkiej rekawicy mega boksera... bo sila takiego uderzenia rowniez (nie pamietam juz dokladnie ile ..) jest nascie razy wieksza od sily z jaka uderzaja najlepsi bokserzy... takze moze przemyslcie ten fakt... pas zatrzymuje nas w odpowiedniej odleglosci, tak bysmy uderzyli juz w ulozonego "jaska"...

zpięcie pasów bezpieczeństwa powinna byc sprawą użytkownika auta jesli chodzi o pasażerów to niech się nawet przywiążą do fotela

Ja w swojej 156 w fotelach mam seryjnie czujniki obecności pasażera, jak podniosę dupsko z fotela to lampka od pasów przestaje mrugać, jak posadzę dupsko to lampka mruga żeby zapiąć pasy, czyli to nie pic na wodę a faktycznie działa.

w mojej Gtv kontrolka pasów gaśnie po paru sekundach od włączenia zapłonu i też mnie to zdziwiło
wolałbym, żeby się świeciła, kiedy są niezapięte, bo i tak jeżdżę w pasach
pod fotelami mam wtyczki z przewodami w żółtych izolacjach, coś jak przewody do sterownika poduszek, może są popsute czujniki w fotelach i mimo, że nikogo nie będzie, to poduszka wypali po stronie pasażera

Na dowód że kontrolka działa i to nie pic, odpiąłem kabelek od lewych przednich pasów kierowcy i lampeczka pali się informując że jest coś nie tak z napinaczem.

"opowiem wam jak przekonalem mojego syna do zapinania pasow jak mi sie buntowal i rozpinal mi sie w czasie jazdy.start 1 opor i hamulec opor.skutek rozbity nos"

pastwienie się nad dzieckiem, czy mi się wydaje? trzeba mu było z otwartej poprawić i jeszcze żonie tak zrób :D

Mnie nie zapięte pasy uratowały życie podczas wypadku, więc każdy ma swoją historię i doświadczenia. Nie kwestionuję tutaj jakich przypadków jest więcej, ale "Twoje życie, Twój wybór".

A ja mam w sumie 3 kumpli mniej przez brak pasów...
(jednego przy małej prędkości zabiła poduszka)

Amortyzatory
Powrót