• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Stelvio] Czujnik kata skrętu.

Joseph-S

Nowy
Auto
Stelvio
Witam
Po wymianie maglownicy mam problem z kalibracją czujnika kąta skrętu. W sekcji ABS-> Continental ABS MK C1-> Parametry -> Kąt skrętu pokazuje wartość 2048 i mimo kręcenia kierownicą nie zmienia się. Podczas próby kalibracji wyskakuje błąd: Złe warunki do wykonania testu. Odłączenie akumulatora powoduje że wartość z 2048 zmienia się na 0. Również nie można wykonać kalibracji. Nie ma żadnej reakcji. Jeżeli ktoś ten temat przerabiał to proszę o wskazówki.
Pozdrawiam.

Naładowany akumulator ??? Bo czesto nie przechodzi kalibracji jak akumulator już jest na wykończeniu

Wysłane z mojego 21081111RG przy użyciu Tapatalka

jak masz ustawioną kierownice na 0 zero stopni ???

jak masz ustawioną kierownice na 0 zero stopni ???
Sęk w tym że jak kręcę kierownicą to nie zmienia się kąt. Jak dołączę aku i podłączę to wskazuje zero i nie można zrobić kalibracji. Po przekręceniu kierownicą od skrajnego do skrajnego położenia w polu kalibracja kąta skętu zamiast zero pojawia się stała wartość 2048. Jakieś sugestie??

Sęk w tym że jak kręcę kierownicą to nie zmienia się kąt. Jak dołączę aku i podłączę to wskazuje zero i nie można zrobić kalibracji. Po przekręceniu kierownicą od skrajnego do skrajnego położenia w polu kalibracja kąta skętu zamiast zero pojawia się stała wartość 2048. Jakieś sugestie??
A próbowałeś przejechać się samochodem i na zał. silniku na postoju pełny skręt lewo prawo

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

A próbowałeś przejechać się samochodem i na zał. silniku na postoju pełny skręt lewo prawo

Z którego roku masz samochód.

Ponownie pytanie akumulator naładowany ??

Ściągnij kierownice i zobacz czy ktoś nie grzebał z pająkiem. Jak już ściągniesz miernik w dłoń i sprawdzić potencjometry czujnika kąta skrętu.

Ściągnij kierownice i zobacz czy ktoś nie grzebał z pająkiem. Jak już ściągniesz miernik w dłoń i sprawdzić potencjometry czujnika kąta skrętu.

A jakie wartości powinny mieć potencjometry??

Witam
Czy ktoś z kolegów ma namiary na kogoś lub firmę która ogarnia kalibracji czujnika kąta skrętu ( najlepiej okolice Lublina). Pojawił się problem- po wymianie maglownicy nie można skalibrować czujnika kąta skrętu. Wartość jaką widzi to -2048. Podpięcie starego magla w którym działał, też to samo pokazuje ( kręcenie kierownicą i sprawdzanie w polu Kąt skrętu - wartość nie zmienia się). Próba kalibracji Mesem wywala błąd " Złe warunki do wykonania testu"
Dziękuję

Amortyzatory
Powrót