• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Czarne GranTurismo

Czy dobrze widzę, że 147 ma na klapie 'jakieś' ciekawe oznaczenie ?

noo... +5km :p

Piekna autko, czarna i szprychy :-) najfajnieszy zestaw, wiem co mowie mam swoja belle juz od 3 lat i smiga jak trzeba
widze, ze jestes z okolic trojmiasta - gdzie przyciemniales szyby ?

a tak BTW, wrzuc zdjecia srodka

Ciemne szyby już miała. A co do środka to jest to distinctive+ żółta skóra+ bose+ ori dywaniki, tak jak z fabryki wyjechała- tak miało być :) planuje we wnętrzu jeszcze coś wykombinować i wtedy wrzucę fotki.

Widocznie podobają mu się ciemne felgi i nie powoduje to u niego dolegliwości bólowych

śpię spokojnie

Ostatnia edycja:
Ostatnio na trasie 1700 km, alfa zrobiła mi mały numer wyświetlając komunikat MCF i przechodząc w tryb awaryjny. Na szczęście usterkę usunąłem sam za pomocą butelki benzyny ekstrakcyjnej oraz małego pędzelka i podręcznego zestawu kluczy. Okazało się, że czujnik doładowania zabrudził się nagarem i wystarczyło go oczyścić. Błąd zniknął a alfa wróciła do życia.
Przed trasą na pełen bak shella dodałem one shot millers. Jest to dawka 250 ml przeznaczona do stosowania w celu szybkiego przywrócenia właściwości układu paliwowo - wtryskowego oraz szybkiego podniesienia osiągów. Silnik podczas czyszczenia wyrzucił zbędne zabrudzenia po czym zebrało się to na czujniku doładowania oraz na lekkim przydymieniu z rury. Teraz wszystko jest ok. Czysto i przyjemnie:) Podczas obecności dodatku w paliwie reakcja prawej nogi faktycznie poprawia się, Polecam.

13.jpg

DSC07740.jpg

Ostatnia edycja:
Fotki z ostatniej sesji, alfa w czasie zimowym prawie nie jeździ, nawoskowana stoi w ciepłym garażu i czeka na ładniejsze dni. IMG_0145.jpgIMG_0148.jpgIMG_0149.jpg

Ponieważ jest tutaj wielu fanów motoryzacji, to pochwale się trochę innym rodzajem samochodu przyszłości jakim mam przyjemność obecnie się poruszać, oto on: IMG_0009.jpg

Ostatnia edycja:
Ładna sztuka, ale imho mocno oszpecona tymi płaskimi felgami, no i ten kolor. Duzo lepiej wygladalyby oryginalne szprychy 18 cali, nawet czarne, jesli ktos sie upiera.

BREITLING, a ja mam pytanko odnośnie byłej 147. Czy dobrze widzę na zdjęciu, że miała polerowane felgi?

Ładna sztuka, ale imho mocno oszpecona tymi płaskimi felgami, no i ten kolor. Duzo lepiej wygladalyby oryginalne szprychy 18 cali, nawet czarne, jesli ktos sie upiera.

No chyba aż tak źle nie jest, dorzucam jeszcze jedną fotkę na której lepiej widać felgę na aucie. IMG_0104.jpg
Osobiście najbardziej podobają mi sie felgi od BL II ale szkoda mi bawic się w takie niuanse, zwłaszcza ,że mam na tych felgach bardzo dobre opony.

BREITLING, a ja mam pytanko odnośnie byłej 147. Czy dobrze widzę na zdjęciu, że miała polerowane felgi?

To jest efekt godziny spędzonej z pastą tempo do alu i futerkiem polerskim

Na szczescie opony nie sa na stale polaczone z felgami :) Mnie osobiscie najbardziej pasuje do czarnej GT felga 18 oryginalna 5 ramienna Q2. Ale to oczywiscie rzecz gustu. Sam mam taką felge, a na zime jakies Allesio, bardzo podobne, tez 5 ramion, ale slabiej 'wyrzeźbione', plaskie, dlatego wygladaja duzo gorzej. To samo jest z Twoimi. Zobacz jak ladnie wygladaja ori szprychy Alfy, widac z nich trzeci wymiar, nie sa takie plaskie:

ar.jpg

Mi też najbardziej podoba się ta szprychowa ori felga 18" tylko bądź mądry i taką dorwij za rozsądne pieniądze :P ja twardo szukam :P

Na szczescie opony nie sa na stale polaczone z felgami Mnie osobiscie najbardziej pasuje do czarnej GT felga 18 oryginalna 5 ramienna Q2. Ale to oczywiscie rzecz gustu. Sam mam taką felge, a na zime jakies Allesio, bardzo podobne, tez 5 ramion, ale slabiej 'wyrzeźbione', plaskie, dlatego wygladaja duzo gorzej. To samo jest z Twoimi. Zobacz jak ladnie wygladaja ori szprychy Alfy, widac z nich trzeci wymiar, nie sa takie plaskie

ja pisałeś o 18 szprychowych to od razu o tych pomyślałem, są spoko... Natomiast jeśli chodzi o felgi 5-ramienne od Q2 to zupełnie nie leżą mi w GT do 147 to jak najabrdziej ale do GT.... nie... Na razie na pewno zostaje na swoich polerowanych z czarnym wnętrzem i oponami Bridgestone Potenza RFT na których jest naprawdę twardo, więc 18 trochę sobie nie wyobrażam. Ale w awatrze widzę ,że auto masz czerwone i fele Q2 pokaż zdjęcia może się przekonam...

Fotka z krótkiego wypadu alfą do Holandii, tamtejsze drogi są stworzone do połykania ich włoskim samochodem. Polecam każdemu kto che zobaczyć jak powinien zachowywać się właściwy samochód we właściwym miejscu.
DSC07964.jpg

to sie jedź to FR, Monako , CRO , IT -tam sie panie hula gyty

ale tam nie ma coffee shopów :) a tak na serio to monaco też będzie ale na letnich kołach, poza tym ode mnie to strasznie daleko...

Ostatnia edycja:
A kiedy byłeś w NL, w tym roku? Bo czytałem kiedyś że od 1 stycznia mieli rozciągnąć na cały kraj przepis że kofiki tylko dla rodowitych Holendrów. Prawda to? Tak z ciekawości pytam:)

Co do dróg to wg mnie jest to najfajniejszy kraj do jeżdzenia autem, chociaż nie w każdym kraju byłem (jeszcze).

//pozdr

Byłem na sylwestra i trochę w styczniu. Były cofy z napisem "for turist" więc chyba jakos obeszli ten przepis

Szykowanie auta na sezon wiosna/lato w trakcie, korekta lakieru wykonana.
Na dnia wymiana przodu na black line III, malowanie od nowa zacisków, i może oklejenie dachu folią we wzorze carbon ale cały czas się waham.
IMG_0502[1].jpgIMG_0504[1].jpgIMG_0505[1].jpgIMG_0507[1].jpg

ja pisałeś o 18 szprychowych to od razu o tych pomyślałem, są spoko... Natomiast jeśli chodzi o felgi 5-ramienne od Q2 to zupełnie nie leżą mi w GT do 147 to jak najabrdziej ale do GT.... nie... Na razie na pewno zostaje na swoich polerowanych z czarnym wnętrzem i oponami Bridgestone Potenza RFT na których jest naprawdę twardo, więc 18 trochę sobie nie wyobrażam. Ale w awatrze widzę ,że auto masz czerwone i fele Q2 pokaż zdjęcia może się przekonam...

Pisales 3 mies temu, ze nie leza Ci 5 ramienne, a teraz widze taki wlasnie 5 ramienny substytut felgi Q2 by alessio :) Tez mam takie na zime ;)

Auto gotowe do wiosny, zawsze najbardziej podobały mi się wersje BL i jasne wnętrze, ponieważ nigdy nie udało mi się takiej namierzyć postanowiłem sam ją sobie skonfigurować oto efekt.
IMG_0586.jpgIMG_0585.jpgIMG_0587.jpgIMG_0591.jpgDSC08798.jpg

Amortyzatory
Powrót