Czarna AR 159 SW Czarnego:-)

No i stalo sie dzis mi wyszlo jak chcialem ustawic zbieznosc ze do wymiany dolny prawy wahacz-wybity swozen ktory nie wystepuje osobno wiec tylko calosc:-/.Juz zamowilem u Tomka na weekendzie wymiana.Kosz ok.650 zl.

To napisze od razu co porobilem przy swojej suni.

Zrobione:

Zrobione przez Tomka_KRK w cenie auta - Regeneracja kolektora,EGR - wyczyszczony i czesciowo zaslepiony blaszka, DPF wywalony(pozostala tylko puszka wnetrza nie ma) + oklejenie konsoli srodkowej i kierownicy :-) - koszt takiej uslugi mysle ze ok.2-2,5 tys zl.Spokoj na ok.100 tys km

Zrobione przezemnie po zakupie:

1.po pierwsze po zakupie KOMPLETNY ROZRZAD z pompa wody przy przebiegu 144 662 tyś.km + Olej i Filtry(oleju,powietrza,kabinowy bez paliwa) - 1200 zl
2.Termostat- 310 zl (160 termostat Wahler + wymiana 150 z dolaniem plynu)
3.Cztery swiece zarowe(Beru GN 059) - 260 zl (4x 65 zl) plus wymiana 120 zl = 380 zl
4.Akumulator Banner 72 Ah 640 A (made in Austria) - 320 zl
5.Komplet nowych opon zimowych Sava Eskimo S3+ 205/55/16 - 1200 zł
6.Koncowka wydechu - 90 zl
7.Dzis pieszczoty Tomka_KRK-wyczyszczenie masy aku i altka,sprawdzenie pradu ladowania,wpinka pod kompa(wtryski mam 3 bliskie zeru czyli idealne natomiast czwarty troszke sie przytyka ale przy dodawaniu gazu schodzi prawie do zera wiec Tomek mowil ze jest w miare OK).
8.Wahacz dolny-prawy FAST 500 zl + 80 zl wymiana.Tomek_KRK powiedzial mi ze sa dobre i jeszcze nie mial reklamacji a zalozyl ich juz kilka.
9.komplet opon letnich 1070 zl + 50 wymiana - Barum Bravuris 2(2012 r), 205/55/16. Nie ma szalu ale nowe kapcie i wcale nie sa glosne.Jak na moje wymagania sa OK nie to co kiedys zalozylem Wanli S1088-POPROSTU CHINSKA MASAKRA.

Do zrobienia w niedalekiej przyszlosci-tarcze i klocki hamulcowe ale to jak zjezdze te klocki co mam.

I oby na tym stanelo przynajmniej narazie bo sie pogniewam teraz ja na nia:).Caly czas cos i cos

Ostatnia edycja:
Za ten rozrzad to posmarowales ze ho ho:)

A to zmienia postac rzeczy:)

no i jade w sobote.Do wydania kolejne 1750 zl(wymiana opon i wahacza jak wyzej pisalem),a wiec kolejna inwestycja.Oby franca tyko sluzyla

Ładna ta Twoja alfa. Bardzo podobają mi się czerwone fotele ;)
Pozdro

no i pizgnal mi altek.Teraz podjechalem pod dom i choinka kontrolek i zdechla,a od wczoraj swecila mi kontrolka aku.Tak myslalem ze znow mi umrze.I znow musze ja reanimowac.W sobote jade do Tomka zeby mi sprawdzil zawieche-to skrzypienie(czy to gorny wahacz czy ten nowy dolny) i mi od razu altka zrobi tylko zebym dojechal te 120 km bez altka.Musze aku naladowac na full

Szkoda,i znowu $$$$$$,wieczna skarbonka:)

:D heheh te włoskie padła, nie trza było pancervagena kupić ;)
120km, szkoda trochę aku, bo chyba nowe masz, a po 20stu pewnie już padnie od świateł

no wlasnie mam nowe aku.Nie wiem jak ja dojade.Jak myslicie dojade te 120 km bez klimy,nawiewow czy nie bardzo??Ostatnio wracalem na klimie swiatlach 45 km i dojechalem ale wczoraj juz sie wysypal dobrze ze pod blokiem.Doslownie pod sama klatka.Coraz bardziej mnie wku****** ta wloszczyzna

no wlasnie mam nowe aku.Nie wiem jak ja dojade.Jak myslicie dojade te 120 km bez klimy,nawiewow czy nie bardzo??Ostatnio wracalem na klimie swiatlach 45 km i dojechalem ale wczoraj juz sie wysypal dobrze ze pod blokiem.Doslownie pod sama klatka.Coraz bardziej mnie wku****** ta wloszczyzna

Nie lepiej Ci podjechać u Ciebie w Dębicy na miejscu masz Janusza świetny spec wszystko Ci profesjonalnie prześwietli;) i zrobi... Na PW Ci numer do niego podeśle.

Nie lepiej Ci podjechać u Ciebie w Dębicy na miejscu masz Janusza świetny spec wszystko Ci profesjonalnie prześwietli;) i zrobi... Na PW Ci numer do niego podeśle.

Dokladnie. I piechotka sobie wrocisz bo warsztat ma na Kosynierow R. Polecam.

Wyslane z HTC Desire Z with Tapatalk 2

a gdzie jest Kosynierow??Aku mi taka padake zaliczylo ze nawet dioda mi nie mruga:(

Jadac od nas z osiedla, na rondzie prosto i jak bedziesz jechal Kosynierow (ok 800 m) od ronda po lewej masz stadnine koni, a po prawej zaczyna sie zagroda (pastwisko) tez nalezace do stadniny. Skrecasz w prawo w droge przed tym pastwiskiem i jedziesz wzdluz domow do konca (ok 70 m) i to taki duzy bialy ostatni dom. Jak masz pytania to dzwon. Fon w podpisie.

Wyslane z HTC Desire Z with Tapatalk 2

Amortyzatory
Powrót