[166] Czarna Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI

KarolAR

Nowy
Auto
166 3.2 TI 2005r. Q2, Była 166 2.4JTD 2000r.
Witam,

Chciałbym przedstawić Wam moją drugą już Włoszkę. W opisywaniu jestem słaby więc w skrócie:
Rok produkcji 2005, pierwsza rejestracja 2006. Wersja TI z 3.2, czarna w czarnej skórze, taka jak chciałem.
Przebieg obecnie 254tyś i bardzo powoli rośnie, choć ostatnio zrobiona trasa 1500km z uśmiechem na twarzy.
Zdjęcia z wczoraj:
1.JPG2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG6.JPG7.JPG8.JPG9.JPG10.JPG11.JPG12.jpg13.JPG

Zdjęcia z dzisiaj:
14.JPG15.JPG16.JPG17.JPG18.JPG

Bonus! Spotkanie 3 braci Marineros, co bardzo rzadko się zdarza z uwagi na wykonywany zawód:
19.JPG
Oceniajcie, komentujcie, krytykujcie:)
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Marzenie, gratuluję jego spełnienia. Świetnie się prezentuje na tych kołach.

Świetne auto :) tylko te koła w ogóle nie pasują, nasz ti nie chcesz wrócić do felg z tego pakietu?

Piękna. Też wolałbym oryginalne felgi.

Nie tak dawno była taka do sprzedania w Częstochowie od Niemca, pierwszego właściciela z przebiegiem chyba około 120 tys. Piękne auta i kultowy silnik.

Ostatnia edycja:
Zacna furmanka [emoji2] ale , że w wersji TI nie masz multifunkcji ? Co do felg to ja bym wrócił do oryginału .

Gratuluje tej topowej wersji :D multi faktycznie brakuje co od razu rzuca się w oczy. No ale i tak nie tak bardzo jak te paskudne felgi :sarcastic:
A z wyposażenia poza multi czegoś jeszcze brakuje?

Dzięki za miłe słowa i krytykę odnośnie felg. Powiem tak kupowałem to do końca nie byłem do nich przekonany, ale z czasem jak je doczyściłem już mi się podobają. Podoba mi się czarne do czarnego plus wstawka srebrna pasująca do elementów chromowanych na aucie. Wiadomo nie każdemu musi się podobać, każdy ma inne gusta. Poza tym w rzeczywistości wyglądają lepiej.

To, że multifunkcji nie ma nie przeszkadza mi to wcale, poza tym nie ma DSP (chyba).

Ostatnia edycja:
Jak dla mnie te felgi niestety zupełnie nie pasują do auta. Zdejm to :) A tak to zazdro silnika :P

moje marzenie, czarna 166fl z 3.2 i czarnym wnetrzem. bardziej mi sie taka fura marzy niz 159 :) zazdroszcze potwornie :)
felgi szalu nie robia, lepsze by byly org TI ale i tak nie wyglada zle

Felgi faktycznie takie sobie delikatnie mówiąc ;) ale dostatek oryginalnych wzorów na allegro .
Multifunkc. kierownica - tak prawdę mówiąc to w 156 i 166 je mam i praktycznie nie używam tych guziczków. Nie wspominając że gdy zdarte wyglądają ohydnie i znacznie lepiej się prezentuje "goła" kierownica niż taka ze zdrapanymi. Miałem w 1,6TS skórzaną , perforowaną czystą bezguzikową i to najlepsze do kierowania i stylistycznie czyste. Guziczki dołożyli chyba żeby "iść z duchem czasu" - czytaj, inni prod oferują to też musimy :)

A tak poza tymi pierdołami, to czy jest to prawdziwa 166 ? czyli czy :
- czuć płyn chłodzący wewnątrz
- nie odbijają kierunkowskazy
- skrzypi fotel pasażera / lata zagłówek gdy nieobciążony ?
itd. .
:)

A ja tam multi używam non stop. Choćby nie wyciągając ręki zmieniam głośność. No ale to tak jak z elektrycznymi szybami 20 lat temu. Większość twierdziła że to zbędny bajer :lol:

Felgi faktycznie takie sobie delikatnie mówiąc ;) ale dostatek oryginalnych wzorów na allegro .
Multifunkc. kierownica - tak prawdę mówiąc to w 156 i 166 je mam i praktycznie nie używam tych guziczków. Nie wspominając że gdy zdarte wyglądają ohydnie i znacznie lepiej się prezentuje "goła" kierownica niż taka ze zdrapanymi. Miałem w 1,6TS skórzaną , perforowaną czystą bezguzikową i to najlepsze do kierowania i stylistycznie czyste. Guziczki dołożyli chyba żeby "iść z duchem czasu" - czytaj, inni prod oferują to też musimy :)

A tak poza tymi pierdołami, to czy jest to prawdziwa 166 ? czyli czy :
- czuć płyn chłodzący wewnątrz
- nie odbijają kierunkowskazy
- skrzypi fotel pasażera / lata zagłówek gdy nieobciążony ?
itd. .
:)

Co do felg mam drugi komplet 17" z zimówkami, a 18" za dużo nie ma na sprzedaż na allegro. Odnośnie multifunkcji to tak jak pisałem, nie potrzebuje tego. Wrzucam sobie seciki na kartę SD i leci z Loudlinka.
Płynu chłodzącego nie czuć, kierunkowskazy działają jak należy, fotele zagłówki nie skrzypią/latają więc chyba to nie 166:( W poprzedniej fakt zagłówki latały, ale w razie czego mam już na to patent (jpl91 będzie miał spokój dożywotnio z tym).

To nieprawdziwa 166, więc się uprawdziwi z czasem ;)

A z zagłówkiem masz patent bez rozbierania fotela jakiś ?

Co do przycisków i szyb - złe porównanie, bo przyciski mogą być i być nieużywane praktycznie - jak ja robię.
I mogą psuć wygląd wnętrza gdy pościerane wstrętnie.
Choć w 166 gałka głośności faktycznie niezbyt ergonomicznie umieszczona jest.

Fajne auto ale felgi paskudne [emoji14]

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka

Co do zagłówków miałem na myśli sytuację gdzie one po prostu leżą i nie ma nad nimi kontroli. Wtedy wyjmuję zagłówek, rozbebeszam, odpalam dużą lutownicę oporową, lekko wtapiając montuję gruby płaskownik aluminiowy odpowiednio ponawiercany, aby można było przykręcić do niego uchwyt tego grubego druta co se podnosimy i opuszczamy. Dodatkowo przykręcam ten płaskownik do całego stelaża plastikowego, wszystko ładnie dokręcam i gotowe. W poprzedniej ponad 4lata tak przejeździłem i nic się nie stało.

A pokrętło od głośności to uważam, że tak jak ze wszystkim w życiu da się przyzwyczaić, oswoić, nauczyć, że nawet po ciemku intuicyjnie się trafia.

Bardzo ładna. Felgi same w sobie nie są złe ale nie zgrywają się z bellą za bardzo. Jak wrzucisz na alledrogo na pewno jakiś dresik je łyknie :)

Śliczna, ale brakuje jej lekkiej gleby i oryginalnych felg - możesz je zrobić nawet w grafit, aby oryginalne :D

Gleby nie będzie, niedawno zamontowane zostały oryginalne sprężyny do TI z przodu (koszt tyle co za komplet eibacha -30) coby komfort był na odpowiednim poziomie.
Felg oryginalnych nie wykluczam (pomysł z pomalowaniem dobry), ale jak na razie nie ma takich w ofercie czy to allegro czy olx. Poza tym teraz na głowie mam ważniejsze sprawy, bo znów rodzina mi się niedługo powiększy:D

Furka super ale bida wersja ;) Masz może DSP?

DSP nie ma, ale coś czuję, że głośniki to nie seria, bo grają zajebiście. Dodatkowo w bagażniku był wzmacniacz Blaupunkt GTA4100B + Velocity VRB12 800W, na szczęście wzmacniacz już poszedł, został sub do opchnięcia. W to miejsce mam w planie w pociągniętą już wiązkę zamontować głośniki w półkę i mały wzmacniacz do tego.

Amortyzatory
Powrót