• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

cuoreventi - AR 156 2.0 JTS Bn

Samą ściereczką, mikrofibrą ;) Mówię o pozostałościach po kleju. A emblematy to normalnie podważyć i się ładnie odkleją

Przykleję odwrotnie, czyli 6.1 ST

Można kleić dowolnie, bez względu na model ;)

attachment.php

Załączniki

• P3103402.jpg
    P3103402.jpg
    31.7 KB · Wyświetleń: 49
  • P3103402.jpg
    P3103402.jpg
    45.4 KB · Wyświetleń: 222
Ostatnia edycja:
Ostatnie chwile oznaczeń silnika na klapie

po usunięciu zostało trochę pozostałości, ale udało się spolerować

Teraz klapa prezentuje się tak

Mam jeszcze dylemat, czy tak zostawić, czy jednak przykleić z lewej strony 156 które są przygotowane.

Przy okazji kilka fot z wietrzenia samochodu :)

najlepiej wyglada bez znaczkow. juz wiem czemu Cie na spocie nie bylo :)

jo bych sie ebnył napis na cało klapa
attachment.php

bydzie lans :lol:

edit - ale doebali z tymi fotkami ( po kiego uja to sie całe wyświetlo ? )

Załączniki

• IMG_4309.jpg
    IMG_4309.jpg
    54.9 KB · Wyświetleń: 183
no ino kolor byda musioł mieniać bo nowo AR bydzie raczej biała

Czym spolerowałeś pozostałości po znaczkach ? W sensie ręcznie pastą np G3 czy maszynką ?

Kurcze chyba mnie namówiłeś na zdjęcie emblematu 2.0 TS, podważałeś je czymś normalnie czy opalarką traktowałeś delikatnie ?

Użyłem nici dentystycznej żeby odciąć je od karoserii. Nie chciałem niczym podważać, bo o rysy nie trudno.
Resztę kleju usunąłem w trakcie mycia gąbką z płynem i częściowo także paznokciem.
Po spolerowaniu pastą lekkościerną nie ma śladu po oznaczeniach.

Tak na przyszłość to emblematy łatwiej schodzą jak sie je podgrzeje opalarka albo suszarka

438.jpg

Wymieniony rozrząd po 5ciu latach od ostatniej wymiany.

Wystukane panewką z miski dwulitrowego TS'a

No dobrze... to kiedy sprzedajesz mi telefonen? :)

Amortyzatory
Powrót