• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Crosswagon :)

Wuziu

Nowy
Auto
Alfa Crosswagon
Witam od kilku dni jestem włascicielem alfy crosswagon :)
samochod kupiłem od wujka kóry zaraze sprowadził na rodzine :P
mama ma 147 a on 159 q4
moje wozidełko ma 214 000 tys przebiegu a zakupił je jak miał 60 tys. rok 2005
cały czas serwisowana w aso wiec az głupota nie przytulic takiego samochodzika:P
Wasze forum sledze od ponad półtora roku odkad mama kupiła swoje auto :)
moim zamiarem było kupno GT w której zakochany jestem ale okazja która mi sie natrafiła zmusiła mnie do zmiany planów :)
Jedyne co zmienił bym w niej to Moc :) mamusiowate 115 konne wozidełko jest szybsze co baardzo mnie dołuje:P ale bede usilnie dązyc aby to zmienic:P

Ostatnia edycja:
Piękna sztuka i bardz ociekawy model. Do tego idealnie wpisuje się w obecną modę. Dzięki tym nakładkom progowym nie będzie lakier schodził z progów, wózek sam raz na nasze drogi. Gratuluję zakupu i niech się dobrze spisuje :)

No marzenia swoja droga a okazje swoją:) Ładny zestaw garażowy :D się zrobił . Gratuluję: Zamieść więcej zdjęć i opisu może . Pozdrawiam

Zdjecia zrobie jakies sensowne jak bedzie ładna pogoda :) dzis to były takie na szybko :)

Wuziu, że niby ja Cię te Alfę Romeo sprzedałem? W życiu bym kombi nie kupił, chyba że warzywniak bym miał. Więc nie wkręcaj ludziom, że ja Ci ją sprzedałem.
I że niby jaką chorobę sprowadziłem na rodzinę?

nie TY :D chyba ze jestes bratem mojem mamy o którym jeszcze nic nie wiemy :D

Patrząc po rejestracjach to nie mam w Twoich stronach rodziny, to i bratem raczej nie jestem.

Mało spotykany model.. Niech dzielnie służy...

Ładna sztuka i rzadko spotykana...
Gratuluję wozidełka ! :D

Daj więcej fotek i opis ;)

zdjecia dodam niedługo :) a co do niespotykalnocsi to hmm... widzuje prawie co dziennie jeszcze dwie takie :D tylko jedna grafitowa i to u mnie we wsi gdzies sie buja :D a druga złota :D wiec tu w okolicy to prawie norma :D i chyba ze 3 albo 4 147 widuje :D
kurcze jak by sie tak głebiej zastanowic i dobrze policzyc to wyjdzie ze w dziurze w której mieszkam jest wiecej alf niz golfow xD :D

zdjecia dodam niedługo :) a co do niespotykalnocsi to hmm... widzuje prawie co dziennie jeszcze dwie takie :D tylko jedna grafitowa i to u mnie we wsi gdzies sie buja :D a druga złota :D wiec tu w okolicy to prawie norma :D i chyba ze 3 albo 4 147 widuje :D
kurcze jak by sie tak głebiej zastanowic i dobrze policzyc to wyjdzie ze w dziurze w której mieszkam jest wiecej alf niz golfow xD :D

to macie szczęście, bo w moim mieście jest duużo golfów i innych tego typu aut, ale walczymy ostro i nasza siła alfaholików wzrasta coraz bardziej... ;) Może na lato im dorównamy...

Fajna AR, napisz gdzie mieszkasz bo miło wiedzieć gdzie tyle AR jeździ.

p.s. niestety ze 147 nie wygrasz (147 - 9,9sek / Cross - 10,5sek).

Ostatnia edycja:
Fajna AR, napisz gdzie mieszkasz bo miło wiedzieć gdzie tyle AR jeździ.

p.s. z tego co mi wiadomo Cross występował tylko w wersji 150KM więc skąd u Ciebie 115KM ?? Podaj numer VIN to się sprawdzi.

Greciu 115km ma 147ka mamusi:)

no ja pod pszczyna mieszkam :) a moja ma 150 a mamusiowóz ma 115:P ale jak kolega wyzej napisał nie ma szans:D ostatnio scigałem sie w drodze do pracy z a4 110KM kombi kolegi i sie rozczarowałem troszku bo na moja niekorzysc prawie nie było róznicy :(

no ja pod pszczyna mieszkam :) a moja ma 150 a mamusiowóz ma 115:P ale jak kolega wyzej napisał nie ma szans:D ostatnio scigałem sie w drodze do pracy z a4 110KM kombi kolegi i sie rozczarowałem troszku bo na moja niekorzysc prawie nie było róznicy :(

To poczekaj aż będzie śliska nawierzchnia i wtedy porównaj trakcje oraz dynamikę ;)

a teraz czas na małe podsumowanie mojego 2 tygodniowego romansu z moja zielona żaba :D
sprzegło i dwumas + dolny przedni wahacz i do tego jakies mocowania skrzyni sa siupniete ale to w diagnozie :P
plus 2 krotna wizyta w aso z elektryka ale to na gwarancji :P
kurcze musze przyznac nie taka łatwa sztuka z niej:P
Mam za planowana wizyte u Cinka ale przez to spac nie moge :D panicznie boje sie ze cos znajdzie ze jest kupa :P i lipa bedzie z chipa;P
przeraza mnie to ze wywali mnie i ze powie ze silnik to złom :D
bo wtedy to chyba bede musiał juz sprzedac siostre :D

ostatnio scigałem sie w drodze do pracy z a4 110KM kombi kolegi i sie rozczarowałem troszku bo na moja niekorzysc prawie nie było róznicy :(

ciekawe ... ja takie A4 łykam bez problemu. Napęd 4x4 nie powinien aż takiej różnicy w wadze zrobić a nadrobić powinien na starcie.

A jak porównać do A6 C5 2,4 163KM Quatro to jedzie praktycznie w łeb łeb :)

Amortyzatory
Powrót