• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Coś trze w tylnym kole

Nie zastanawiaj się tylko kupuj linki i klocki, bo każdy kilometr działa na Twoja niekorzyść. Poza tym stwarzasz zagrożenie przy zjechanych klockach droga hamowania będzie duuuzo dłuższa

Już właśnie odstawiłem do mechanika

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To przypilnuj go z tymi bolcami one mają pracować u mnie były sztywne albo ciężko było ruszyć i właśnie jeden klocek jak nowy drugi blacha prawie

Chyba sie zna na tym co robi, cały czas do niego jeżdzę i nie było problemu na razie

Może się zna ale jak się nie chce to "drobiazgi" się pomija:) powodzenia i daj znać jak już zrobi czy problem znikł

Mechanik powiedział, że zepsuty jest kielich podtrzymujący sprężynę i amortyzator. Ok. 340 zł za sztukę.

Coś mi się wydaje że chce Cię ostro naciagnac:)

Nigdy nie naciągał, z resztą znam go od początku jak kupiłem ten samochód. Po co niby miał by to robić. Części mi oddaje, te co wymienił.

W kielichu jest osadzona poduszka amortyzatora wraz całą resztą może się mylę ale kielich jest raczej spójną częścią z karoseria jeśli jest "zepsuty" to rozumuje to jako wyrwany.

Mi odbojniki się kiedyś tam z tyłu skończyły i tarło. Po wymianie znikło obcieranie.

wysłane z nokii 6310i

No części już zamówione po 240 zł, zobaczymy jak to będzie.

Pokaż jakiś link do tych części jak to dokładnie wygląda?

Nie wiem, mechanik mi zamawiał. Jak odbiorę to podeślę link.

Pozostaje w przekonaniu że Cię naciąga:) ale czekam na finał cierpliwie

Wszystko zakończone pomyślenie. Amortyzator wymienione i już nic nie trze o koło.

Podrzuc fotke lub link do tej części która Ci wymieniał

Wyklepane gumowym młotkiem przy użyciu Tapatalka

80.jpg

81.jpg

82.jpg

83.jpg

To cały amortyzator wymieniał nie żaden kielich, ładnie zzarty :o

Wyklepane gumowym młotkiem przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót