• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Co myślicie o renowacji plastików wnętrza?

• Autor wątku Autor wątku rbt2005
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
zdjąć boczki w 159 to jest 3 min roboty ;)

Bardzo pocieszające :D ja się zbieram za to od 2mcy :D ale widze, że nie ma czego się bać :D

a jak z resztą plastików w aucie? chodzi mi głównie o te co są między przednimi siedzeniami :D tak tak, wiem że źle pisze :D

od dołu masz śrubki, pozniej srubki w schowku podłokitnika, śrudba za klamką i to chyba tyle z tego co pamiętam. Od czego byś nie zaczał to i tak boczek wydzie. Nie ma z tym najmniejszych problemów. Jak odkręcisz śrubki to musisz użyć troche siły żeby boczek wyskoczył z zatrzasków, ale z wyczuciem zeby nic nie rozpierniczyć:)

Witam,
Ja zdecydowałem się na połączenie malowania na czerwono, plus "naklejki" czerwonego Carbon'u z Chin. Malowanie, można wykonać samemu, naklejki aktualny koszt, by trzeba sprawdzić na Aliexpress. Boczne szare plastiki, wydawały się być nie demontowalne, po założeniu musiałem przykleić je po bokach. Ogólny efekt bardzo mi się podoba.
Zdjęcia w załączeniu.
Pozdrawiam,
Michał
Z3Gordi20250721_091803.jpg20250721_091653.jpg20250721_091701.jpg

Ostatnia edycja:
Jakby ktoś zastanawiał się nad wymianą listew na desce rozdzielczej mam taki komplet:
156082380- lewa
156082384- prawa
Obie szary grafit plastikowe
19.jpg

Wysłane z mojego 24115RA8EG przy użyciu Tapatalka

Witam,
Ja zdecydowałem się na połączenie malowania na czerwono, plus "naklejki" czerwonego Carbon'u z Chin. Malowanie, można wykonać samemu, naklejki aktualny koszt, by trzeba sprawdzić na Aliexpress. Boczne szare plastiki, wydawały się być nie demontowalne, po założeniu musiałem przykleić je po bokach. Ogólny efekt bardzo mi się podoba.
Zdjęcia w załączeniu.
Pozdrawiam,
Michał
Z3GordiPokaż załącznik 290636Pokaż załącznik 290634Pokaż załącznik 290635

Te carbony na kierownicy to co to jest? Wygląda to srednio

Amortyzatory
Powrót