• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Co moge dodać do Alfa romeo 147.

bartek1204

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159, 1.9 JTDM, 150KM, 2006r
Witam, otóż zakupiłem nie dawno Granatowa Alfe 147, dodałem lotkę, nakładki na progi, naklejki na tylną szybę, srebrne obramówki na rejestracje, nakładki na pedały. Teraz chcę zająć się wnętrzem.
attachment.php

Jakieś oświetlenie czy macie może inne pomysły?

Załączniki

• 102_1720.jpg
    102_1720.jpg
    147.4 KB · Wyświetleń: 797
Przede wszystkim felgi. Obniżenie delikatne również wskazane. No i pokaż więcej zdjęć. Co do wnętrza, to wiele nie trzeba zmieniać, jest piękne samo w sobie :D
Wyczyścić dobrze. Czarna podsufitka i będzie kozak

Nie obraź się, ale tak jak to wygląda teraz, to wygląda jak kupa :D
Zdejmij te progi rodem z szybkich i wściekłych.
Lotka jest akurat w miarę, bo subtelna.
Felga musi być i to min 17" jeżeli chcesz iść w stronę wyglądu.
Jeżeli chodzi o obniżenie, to ładuj -30, -40, bo bez obniżenia 17" będzie traktor.
Wnętrze fajne, bo skóra, tak jak kolega napisał czarna podsufitka git jedzie. Możesz pokombinować z tunelem od GT, bo to fajny patent we wnętrzu 147.

Pozdrawiam i udanych modyfikacji, byle w słusznym stylu :D

Wooow, nie widziałem tych progów, bo na Tapatalku patrzyłem.
Ale kolega chyba sam widzi, że nie pasują te progi i szybko je zdejmie :o

Co wy chcecie progi pierwsza klasa :lol: Ja bym zaczął od zaspawania dodatkowych tylnych drzwi :D a tak serio to już wszystko zostało powiedziane, progi wek, felga i gleba do auta, ewentualnie przyciemnienie szybek, może czarne środki lamp,

btw fajny kolorek auta ;)

Progi do wywalenia. A zamiast srebrnych ramek na numery dałbym klubowe:D

Nie obraź się, ale tak jak to wygląda teraz, to wygląda jak kupa :D
Zdejmij te progi rodem z szybkich i wściekłych.
Lotka jest akurat w miarę, bo subtelna.
Felga musi być i to min 17" jeżeli chcesz iść w stronę wyglądu.
Jeżeli chodzi o obniżenie, to ładuj -30, -40, bo bez obniżenia 17" będzie traktor.
Wnętrze fajne, bo skóra, tak jak kolega napisał czarna podsufitka git jedzie. Możesz pokombinować z tunelem od GT, bo to fajny patent we wnętrzu 147.

Pozdrawiam i udanych modyfikacji, byle w słusznym stylu :D

Okej, posłucham rad, a kolego tunel od GT to co to jest, bo ja sie nie znam za bardzo ;/.

Co wy chcecie progi pierwsza klasa :lol: Ja bym zaczął od zaspawania dodatkowych tylnych drzwi :D a tak serio to już wszystko zostało powiedziane, progi wek, felga i gleba do auta, ewentualnie przyciemnienie szybek, może czarne środki lamp,

btw fajny kolorek auta ;)

Dziękuje :), czarne środki lamp? Co masz na myśli, bo nie mam pojęcia niestety :/.

Progi do wywalenia. A zamiast srebrnych ramek na numery dałbym klubowe:D

Klubowe? ;> Jakie to są? ;>

Dodano po 4 minutes:

Przede wszystkim felgi. Obniżenie delikatne również wskazane. No i pokaż więcej zdjęć. Co do wnętrza, to wiele nie trzeba zmieniać, jest piękne samo w sobie :D
Wyczyścić dobrze. Czarna podsufitka i będzie kozak

Hmm, a jak zrobic czarną? :) Da się jakoś na własny sposób czy trzeba kupowac?;>

Ostatnia edycja:
Tunel, ten pod climatroniciem, idacy miedzy fotelami aż do podłokietnika. Wpisz sobie na allegro TUNEL ALFA GT. czarne środki lamp również zobacz na allegro wpisz REFLEKTOR ALFA ROMEO 147 CZARNY podsufitke zrobisz sam, poszukaj manuala, na bmw-sport.pl jest jeden dobry. Jak znajdę to Ci podesle ;)

Tunel, ten pod climatroniciem, idacy miedzy fotelami aż do podłokietnika. Wpisz sobie na allegro TUNEL ALFA GT. czarne środki lamp również zobacz na allegro wpisz REFLEKTOR ALFA ROMEO 147 CZARNY podsufitke zrobisz sam, poszukaj manuala, na bmw-sport.pl jest jeden dobry. Jak znajdę to Ci podesle ;)

A spasuje tak cały ten tunel od AR GT? :>
Poszukaj manuala czyli czego konkretnie? ;>

Dzięki za wyjasnienie pozostałych niewiadomych :)

Manual to instrukcja montażu. Wpasuje taki tunel

Okej, dzięki. Ogladałem zdjęcia Twojej bmw, przepiekny klasyk i to drewno. :)
Co sądzisz o oświetleniu kabiny podczas otwierania drzwi, zamontowac cos takiego pod nogami czy gdzie żeby to ladnie wygladalo? :)

Jak nie będzie to chamski niebieski led, tylko białe światło, to super pomysł. Sam mam tak u siebie, tylko, że zwykłe żółte światło. Myślę też nad założeniem oświetlanych klamek z wersji Long.

Jak nie będzie to chamski niebieski led, tylko białe światło, to super pomysł. Sam mam tak u siebie, tylko, że zwykłe żółte światło. Myślę też nad założeniem oświetlanych klamek z wersji Long.

Myślę jaki kolor będzie ładnie pasował do bananowej skóry, zrobic tak, ze w podsufitce wymienic żarówki, pod nogami taśmy z ledami czy jakos inaczej to pomyslec? ;> CHCE ZEBY NIE BYLO WIDAC ZAROWEK TYLKO CIEN. :)

Nie wiem, czy światło LED będzie dobrze wyglądało do tej skóry, może by tak zwykłe żółte?

W golfie 3 pięknie wyglądają paski led w kabinie;)

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

Niebieskie są troche tandetne, ale może pasowałoby do tego granatowego koloru i ładnie świeciło na skóre? Tylko nie wiem za bardzo gdzie takie ledy zamontowac zeby nie bylo widac zarówek tylko samo swiatło.

W golfie 3 pięknie wyglądają paski led w kabinie;)

A jak je zamontowałes na podsufitce? bo ja chce miec oswietlenie z ON.OFF zeby bylo widac sam cień padania a nie zarowki.

Nie wierzę...

hahaha :d

bartek1204 koledzy się troszkę z Ciebie nasmiewają, wydaje mi się że jesteś młody i pełen zapału do 'tuningu' tylko że wybrałeś złą markę, do ar taka tandeta nie pasuje, no chyba że ktoś ma wypaczoną wyobraźnie xd kup sobie jakiegoś niemca albo japończyka, tam takie mody przechodzą i nawet to wygląda :D

Amortyzatory
Powrót