Co dziś zrobiłem dla swojej Belli ?

[langtitle=en]@pump_upp - best crypto pumps on telegram ![/langtitle]

[lang=en]https://t.me/pump_upp - best crypto pumps on telegram
Make 1000% and more within 1 day, join channel [MENTION=82901]pum[/MENTION]p_upp ![/lang]

Po dłuuugim poszukiwaniu udało mi się zdobyć obudowy lusterek z prawdziwego carbonu, dla porównania aktualne - hydrografika :)

IMG_20230330_140000.jpg

Po zakupie wymieniony olej, filtry, odgrzybiona klima, założone nowe sprężyny zawieszenia, osłony amorków... do tego zmienione obuwie na letnie, myjka. Jutro jeszcze wymiana oleju w skrzyni i można powolutku myśleć o wyjeździe majówkowym :)

- nowy filtr oleju Knecht
- nowy filtr powietrze Knecht
- olej Shell Helix Ultra 5w40
- 2x nowe opony letnie Apollo Aspire 4g 215/45/17

Wymieniłem tylne światła w mojej 166 + mycie , sprzątanie, nacieranie...
aab4d3829ea34ba01a5e4add22abb557.jpg
48ae3e93997dcff3124f8d88e5efe729.jpg
86450c56ef9febfb3a1ab417f55457ea.jpg
ba1cdd168a81cf0745cc054730186a02.jpg

Wysłane z mojego motorola edge 20 przy użyciu Tapatalka

Wleciał nowy wydech z kwasóweczki od Ultera z klapą. Bella zaczęła brzmieć jak powinna :))

Dorzuciłem 5mm dystans z przodu bo między felgę a brembo wchodził tylko szczelinomierz :)
IMG_20230617_153126.jpg
IMG_20230617_160509.jpg

Naprawiłem urwane mocowanie osłony silnika w nowej Julce

Wymieniłem elektrozawór na mechatronice który się lekko zacinał. tct. Trudno było dostać go. pogrzebałem w interfejsie, wywołałem kalibrację sprzęgła i świeci błąd. Takie przeboje.

Remont zawiasu w trakcie - założone z lewej - wahacz górny, wahacz dolny, końcówka drążka kierowniczego, łącznik stabilizatora. Z prawej zdemontowane to samo.
Przymusowy postój w oczekiwaniu na dostawę amortyzatorów przednich - nie myślałem, że to taka rzadkość ;)

Aktualizacja - amorki są trudnoosiągalne, ale są.
Gorzej z rozdzielaczem - kolektorem paliwa. Wyjdzie na to że trzeba kleić, bo jakiś raptus nadłamał podstawę króćca.
Niestety, nie znalazłem ani rozsądnej używka, ani tym bardziej nowego.

Dzisiaj naprawiłem luźną klapkę wlewu paliwa i naprawiłem wiązkę tylnej klapy - trzecie światło stopu ożyło.

dzisiaj wpadła poważna modyfikacja... w postaci spięcia kilku zwojów sprężyny klapy w Giulii - na lekkim wzniesieniu klapa otwierała się po czym opadała (powodując "obrażenia" głowy:p i nerwicę) - jest lepiej!

Amortyzatory
Powrót