Co dziś zrobiłem dla swojej Belli ?

Ostatnie trzy dni:
  • Nowy kolektor dolotowy OEM - podejrzenie rozszczelnienia, koniec końców poszła tylko uszczelka króćca układu chłodzenia (na zdjęciu), poza tym wszystko OK. Jak to w 2.0JTDm klapki na miejscu i względny syf kolektorze. Jako, że miałem nowy kolektor na stole i demontaż zajął dwa dni to oczywistym jest, że zamontowałem nowy kolektor - przynajmniej spokój na przyszłość; :cool:
  • Nowy separator oleju;
  • Regeneracja rozrusznika (wymiana szczotek, mycie);
  • Wraz z kolektorem dolotowym czyszczenie układu dolotowego wraz z EGR, oczywiście wszędzie nowe uszczelki OEM, opaski zaciskowe, pasek rozrządu;
  • Nowy olej, filtr oleju wraz z nową nakrętką filtra oleju;
  • Na koniec, aby powyższe tak nie bolało :cool: to montaż zregenerowanych felg zimowych (OEM) na oponach Vredstein Wintrac Pro.

IMG_20210916_095754.jpg12345.jpg

Yyy, we wrześniu już zimówki zapodałeś?

"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda

Yyy, we wrześniu już zimówki zapodałeś?

"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda

Niestety, letnie 19" przeistoczyły się w opony typu "semi-slick" i na tych oponach nie przeszedłbym przeglądu - a ładować teraz nowe letnie, gdzie w październiku i tak bym zmienił na zimówki mija się z celem.

Ostatnia edycja:
E016958D-6C26-4459-A5C3-F0905FB39973.jpgBEA2CCC9-37D1-471C-938C-61F6C6B6E181.jpg

Julka była w SPA, nowa powłoka ceramiczna robi robotę
Środek ZVIZZER Paintball Ceramic Coat gdyby ktoś chciał upieknic swój samochód

Umyłem i założyłem nowe wycieraczki na przednią szybę.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Było tak:IMG_20210924_194336.jpg
A jest tak: IMG_20210924_213516.jpg
Zegary przedliftowe z białym podświetleniem.

Całe zegary przełożyłem. Znalazłem niedaleko siebie za nieduże pieniądze. Chciałem zostać przy przedliftowej czcionce a jednak mieć białe zegary i się udało.

Wczoraj wpadły nowe opony zimowe Barum Polaris 5 w rozm. 205/55 16". Auto w zimie raczej będzie stało ale wolę być xabezpieczony
62.jpg

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Ja dzisiaj wysprzątałem całe autko, a zaraz wybieram się z nim na myjnię

Coś dawno nikt tu nie pisał, więc ja coś dorzucę. Miałem dzisiaj chwilę czasu więc umyłem i nawoskowalem swoją Alfę.
1.jpg
2.jpg

Wysłane z mojego M2103K19G przy użyciu Tapatalka

Bez wątpienia brera ma coś w sobie i te felgi [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Dzisiaj sprzątanie środka, mycie i na koniec szybki QDIMG_20220514_200812.jpg
A później zmiana logo przód i tył. Rano na grubo poszedł bezbarwny i wieczorem wymiana. Poprzednie bez malowania wytrzymały 3 lata i były już tragiczne. Teraz dużo lepiej. IMG_20220514_201007.jpg

Umyty, a na lakier położony QD.
48.jpg
49.jpg

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

W ostatnim czasie:

- nowe oryginalne nadkole lewy przód
- nowe łączniki stabilizatora SKF
- 2x końcówki drążka Meyle
- geometria

Amortyzatory
Powrót