Co dziś zrobiłem dla swojej Belli ?

Ja ostatnio zalozylem CB radio..
Zeby juz zaden radiowóz nas nie zaskoczyl na trasie :D

a ja zaszalałem i wymieniłem olej na elfa sti, wymieniłem filtry i wyczyściłem wnętrze a jutro wielkie pucowanie fury :)

Wczoraj wymieniłem reflektory na GTA look wraz z soczewkami i palnikami ksenonowymi. Dzisiaj byłem ustawić je w SKP. Zakupiłem olej i filtr oleju - wymiana w przyszłym tygodniu. Dzisiaj mycie i sprzątanie, mam nadzieje, ze pogoda nie zawiedzie :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Ja swojej lisicy założyłem gumę (na sprzęgło). Wieczorem klocki i przewody.

A moja dostała solidne baty na sam początek dnia :D Ryczała z rozkoszy !!!!!!!!!!

Potem solidne mycie, woskowanie, pastowanie i pranie wnętrza. Wyczaiłem super środek do prania tapicerki, w formie pianki w sprayu, brud schodzi już po pierwszym użyciu, jest troche malo wydajna ale efekt super :) Produkt z serii Moje-Auto

a ja dzisiaj przy pomocy szwagra bo sam pokichałbym się wymieniłem tuleje na wahaczach,w.pionowy,w.górny/banan/,łacznik stabilizatora,gumy na stabilizatorach i jeszcze jakiś element którego nazwy nie pamiętam-wszystko dotyczy tylnego zawieszenia.

ja do swojej czarnej145 czarne kelsusy na tyl. mimo wszystko mi sie podoba bardzo.lepszy efekt widocznosci:D

a ja wreszcie naprawilem/przerobilem instalacje elektryczna haka holowniczego i nareszcie mam postojowki w przyczepce. znaczy moge miec bo jak mam belle od roku to jeszcze nic nia nie ciagnalem. ale swiadomosc ze cos w mojej bellli nie dziala dobijala mnie.

Ja ostatnio poświęciłem całą sobotę i zrobiłem przelotowy układ wydechowy cały z chromoniklu, no i wywaliłem katalizator. Wydech końcowy zostawiłem taki jak miałem Asso racing chodzi trochę za głośno ale będę dalej modził spróbuje włożyć jako środkowy wydech przelotówkę sebringa zobaczę jaki będzie efekt ale to w następną sobotę:agree:
Sprzęt bez katalizatora odzyskał z 5 koni jak nic:D
Pozdrowionka

Wymyłem dziś swoją na myjce bezdotykowej :D

a ja popatrzyłem jak kurzy się stojąc w garażu już z 3 tydzień w oczekiwaniu na nową (bądź naprawioną) felgę...

Przedwczoraj zdemontowałem silnik krokowy i przepustnicę i dokładnie je wyczyściłem.
Dłuuuuga kąpiel w preparacie do mycia silnika, następnie płukanie w benzynie ekstrakcyjnej. Po tym zabiegu i zmontowaniu wszystkiego do stanu poprzedniego obroty wróciły do normy, wcześniej po zatrzymaniu np. na światłach stały na 2000 - czasem po lekkim puknięciu gazu wracały do 900 - było to dość dość denerwujące.

Oczywiście bez przygód się nie obyło: jedna ze śrub mocujących przepustnicę straciła łeb przy odkręcaniu, konieczne było rozwiercanie. A że montaż odbywał się w niedzielę, to nie było szans na kupienie nowej śruby i domowym sposobem dorobiłem szpilkę: trzyma super, tylko nie wygląda dobrze jak oryginał. Jutro kupuję nową śrubę ;)

A ja swoja wczoraj odebrałem od tapicera. Fotel kierowcy miałem sfatygowany bo jakiś garbaty grubasek w nim podrózował kiedyś chyba:)

Teraz za 100 zł mam fotel jak nowy, twardy i trzyma lepiej niz salonówka:)

Teraz w Bieszczady na wakacje mogę lecieć:)

Pzdr

a ja swojej walnalem do srodka perfumy puma jamaica umylem myszke i polecialem na spocik do gdowa :D:D zdjecia w temacie spot czerwcowy :D:D

wydałem troszkę kasy na przednie zawieszenie i olej - 1313 zł :) :)
w piatek i sobote full serwis belli - wymiana zawieszenia przedniego, oleju, filtrów wszystkich ,naprawa opadającej linki od recznego pod autem , jak czas pozwoli - czyszczenie dolotu, egr, odkurzanie , mycie belli - podwozia , silniczka , potem wosk i piko bela :)
wczoraj zdemontowany nawiew środkowy - w jego miejsce wędruje ekran lcd wysuwany 7 cali - wiecej info bedzie w posćie o mojej belli :)

wydałem troszkę kasy na przednie zawieszenie i olej - 1313 zł :) :)
w piatek i sobote full serwis belli - wymiana zawieszenia przedniego, oleju, filtrów wszystkich ,naprawa opadającej linki od recznego pod autem , jak czas pozwoli - czyszczenie dolotu, egr, odkurzanie , mycie belli - podwozia , silniczka , potem wosk i piko bela :)
wczoraj zdemontowany nawiew środkowy - w jego miejsce wędruje ekran lcd wysuwany 7 cali - wiecej info bedzie w posćie o mojej belli :)

kolego jakiej firmy zawieszenie kupowales i co dokladnie bop jestem przed wymiana i szukam czegos dobrego a w miare taniego jak cos to na priv

wachacze tylko TRW !!!!
dolny wyszedł mi po 340 zł/szt
góra - 170 zł/szt
koncówki drązków febi bilstein - po 40 zł sztuka
łączniki stabilizatora j/w po 40 zł
myslałem o vemie po 220 za dół ale wg opini ludzi z branży lepej dołozyć ta 100 do wachacza i kupić TRW
pozdro

Amortyzatory
Powrót