• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Co dziś zrobiłem dla swojej Belli ?

A JA KUPILEM NOWE DYWANIKI,i zamocowalem czujniki cofania, a 27.06.2009 wioze mloda PARE

A ja zamontowałem wczoraj swojej lalce alternator od 2.0 :D Poprzedni oryginalny podawał za małą porcję Watów :)

a ja właśnie wróciłem z warsztatu po całodniowej walce z przednim zawieszeniem, wymieniłem wahacze i końcówki drążków kierowniczych no i oponki a na deser zbieżność.
zostawiłem masę forsy ale warto było

Co prawda nie dzisiaj ale przez dwa ostatnie wieczory. Założyłem progresywne sprężyny obniżające Jamex (-45 mm przód/ -30 mm tył). Roboty trochę przy tym było, czasem przydałby się ktoś do pomocy ale dałem radę.

A ja w piątek i wczoraj uporałem się z poflokowaniem wnętrza, co prawda nie całego ( jeszcze :) ) ale już wkrótce.
Jestem bardzo zadowolony z efektu :) Poniżej wrzucam kilka fotek dla zobrazowania wyników pracy.
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany taką usługą to zapraszam :) Kontakt poniżej lub na prv, pozdrawiam :)

p5150159f.jpg

p5160196.jpg

p5170231.jpg

p5170234.jpg

p5170237.jpg

p5170238.jpg

p5170245.jpg

Ostatnia edycja:
Noo przyznaję że całkiem spoko to wygląda:) Musiałbym podstawic do czegos takiego moją 145, bo plastiki już swoje lata mają a to wygląda jak nowe:)

Jaki jest mniej więcej koszt takiego flokowania 145?

Pzdr

w sobotę:
mycie belli
polerka zmatowiałych elementów karoserii
drugie mycie
suszenie
odkurzanie
plakowanie
konserwacja skóry
i na koniec woskowanie auta

błyszczała jak ta lala :) tylko ta pogoda :(

a ja dziś pojechałem do szewca iiii pomalowałem kierownicę jakimś magicznym lakierem do skór. miałem przetarcia na które już patrzeć nie mogłem. wyszło całkiem nieźle.

ja kończę wymieniać środek na karbonik z sportpaka, zostały do założenia nakładki progówi jutro wrzucam lpg do końca tygodnia wymiana skrzyni

Dziś razem z tatą skończyliśmy domek dla mojej belli. Trochę przy tym roboty było, ale teraz już jej nie straszna pogoda. Jest bezpieczna i to jest najważniejsze. Jutro mycie i odkurzanie.

A ja wczoraj swojej lalce zaaplikowałem kolejny projekt wnętrza :)

I oto efekty:
Nawiew:

p5230163.jpg

p5230167s.jpg

Uchwyty:

p5230186.jpg

Klamka:

p5230176.jpg

Złożone drzwi:

p5230207.jpg

I w aucie:

p5230240.jpg

p5230248.jpg

niezły efekt tego flokowania :) masz może jakiś link albo adres, gdzie to kupiłeś??

Pozdrawiam:)

A mam pytanko adk.
Jak rozebrać te klapki od nawiewu bo mi coś tam wyskoczyło i nie zamykają się synchronicznie? A nie chciał bym tego połamać.

Rozmawiajmy, co kto zrobił w swojej Alfie. Porady jak wykonać naprawy proszę wrzucać do Zrób to sam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
A mam pytanko adk.
Jak rozebrać te klapki od nawiewu bo mi coś tam wyskoczyło i nie zamykają się synchronicznie? A nie chciał bym tego połamać.

Te elementy od nawiewu da się rozebrać tylko ściągając cały boczek drzwiowy, od spodu jest przykręcony do całości tapicerki. Jeżeli nie zamykają się jednocześnie to napewno odczepiło Ci się małe plastikowe cięgno, ktore łączy te dwa elementy ze sobą. Potrzebne będą cienkie szczypce i bez rozbierania da się umieścić je w odpowiednim miejscu. Musisz się tylko dobrze przyjrzeć. Miałem podobny problem :)

Viecio - wizyta w tym temacie: http://www.forum.alfaholicy.org/pozostale/15670-flokowanie_elementow_wnetrza.html
napewno rozwieje część Twoich wątpliwości :)

Pozdrawiam.

Rozmawiajmy, co kto zrobił w swojej Alfie. Porady jak wykonać naprawy proszę wrzucać do Zrób to sam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
- wymieniłem wahacze dolne z przodu w mojej 156 (oczywiście TRW :) ),
- zrobiłem kolejny mod grilla :),
- w kolejce czeka już filtr powietrza, tarcze MIKODA oraz klocki FERORO Premier,
- szykują się jeszcze nowe dywaniki :).
Pozdrawiam.
- Rafał

Dziś rano umyłem moją bellę, odkurzyłem i wymyłem wnętrze;-)

Amortyzatory
Powrót