• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Co dziś zrobiłem dla swojej Belli ?

Przypomniałem mojej Belli jak to jest latać bokami po parkingu, w końcu pierwszy śnieg :D

Mina Kornackiego, bezcenna!!!

Moja została w nagrode potraktowana plakiem:) Ostatnia wizyta u mechanika kosztowała tylko 150zł:) Czarny scenariusz jaki sobie założyłem to wymiana pompy oleju. Naszczęście uszkodzony był tylko czujnik cisnienia oleju:) Pompka bez zarzutu:D

W prezencie mikolajkowym Lalunia dostala nowa oliwe, wszystkie filterki,termostat, plyn chlodniczy, oraz nowe zarniki d1s co by ladnie oczkami swiecila;-)

Umyłem i ogarnąłem po pierwszych atakach zimy.

Przetoczyłem przednie tarcze hamulcowe, wymieniłem bendix rozrusznika. Podłączyłem aku pod prostownik, odkurzyłem wnętrze. Jutro tankowanie pod korek i szybki wypad do Cedyni...
Pozdrawiam.
- Rafał

Usunąłem błąd P0683. Zalałem zimowy płyn do spryskiwaczy, Wymieniłem żarówki mijania, odkurzona w środku, przerejestrowana, wymieniony olej i filtry , powymieniane żarówki podświetlenia klimy, naprawiona rura interculera ,

Ostatnia edycja:
Zalałem moją kochaną Shell V-Power Nitro+ (5.98) A ona mi za to wywaliła Check Control złośliwa małpa :P

I błąd pojawił się znowu.
Ale odkręciłem te dwa kabelki po 20 sekundach przykręciłem i błąd znikł.
Takie czary mary!!. Może ktoś wie do czego te kabelki są, co łączą ?.

Zamontowałem alternator, skręciłem wszystko w silniku do kupy, zalałem olej i odpaliła od strzału :)

Jutro tylko dokończę wydech i osłony i znów będzie jeździć :)

Amortyzatory
Powrót