Co dziś zrobiłem dla swojej Belli ?

Dzisiaj Bella była na korekcie rozrządu. Okazało się że pasek jest przestawiony o 3 zęby.

Pasta tempo i polerka = ból pleców i piękna bella :)
302.jpg

Pasta tempo i polerka = ból pleców i piękna bella :)
302.jpg
...do pierwszego mycia... Chyba nie lubisz swojej belli jak aplikujesz jej takie dziadostwo niszczące lakier.

kup sobie sampler np Black Hole - koszt śmieszny a jak nie chcesz polerki mechanicznej to na kilka myć będze woow

...do pierwszego mycia... Chyba nie lubisz swojej belli jak aplikujesz jej takie dziadostwo niszczące lakier.

kup sobie sampler np Black Hole - koszt śmieszny a jak nie chcesz polerki mechanicznej to na kilka myć będze woow
Cze twierdzisz że nie lubię?? Chciałem się pozbyć drobnych rysek na klarze. Lakieru bazowego nie niszcze. A po za tym zbieram na lakierowanie całej. Wiec drobna polerka jej nie zaszkodzi. Zwłaszcza na wiosnę.

Pastą tempo je tylko zamaskowaleś.
To po ilu myciach się pojawią. Mialem ryski od gum bagażnika dachowego. Bo zapomniałem folii nakleić. To będę obserwował. Czy za 2-3 miesiące się pojawią. Czylo ok 15 myć średnio 1 tygodniowo. Na ręcznej myjce.

Ja w 156 dzisiaj wymieniłem pasek wielorowkowy, napinacz, rolkę i siłowniki tylnej klapy. Łożysko w rolce napinacza już kończyło swój żywot a i sam napinacz też nie był w dobrym stanie.

Zgłoszenie szkody u ubezpieczyciela - Alfa oberwała w tyłek, od pani, która się zagapiła "bo chciała zmienić pas ruchu i patrzyła w lusterko" - przed przejściem dla pieszych! gdzie stałem i ludzi przepuszczałem! ;/. Czekam na rzeczoznawcę...

1.jpg

O rzesz ,ale strzał :( ładnie musiało cię odbić od zagłówka.

W ostatnich dniach:

- olej
- wszystkie filtry
- płyn wspomagania
- czyszczenie egr
- dobicie czynnika do klimy

Zostało jeszcze kosmetykę przed sezonem ogarnąć.

Babka przeleciała po haku, dlatego pozamiatała mi cały tył - podłużnice oberwały, podłoga bagażnika (za wnęką koła zapasowego) dosłownie zrolowała się z 10cm :), pas tylni zmiażdżony, aż dziw, że lampy wszystkie całe. Przedni zderzak też do wymiany (babka popchnęła mnie na autko stojące przede mną - i nadziałem się na hak auta poprzedzającego). W środę mam wizytę rzeczoznawcy z PZU, zobaczymy...

Amortyzatory
Powrót