• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Ciężko odpala

Racja ale to jest tłumaczenie na wyrost. Bo Lato, bo zima itd.

Ostatnia edycja:
A propo zimy i słabego aku to miałem tak w zeszłą ,że stoję na światłach ,S&S zrobił swoje.

Światła się zmieniają ja cisnę pedał sprzęgła i ...... info "zbyt wysoka temperatura silnika" i coś odnośnie kontroli czujnika temperatury lub podobne ,teraz już nie pamiętam.

Wyłączyłem stacyjkę ,odpaliłem i jadę ,więcej tego nie miałem.

Czesc,
ostatnio coś ciężko odpala mi Giulietta po dłuższym postoju. Czasem za 1 waszym , czasem za 4 tym razem. Ostatnio zresetowały mi się przebiegi i ustawienia klimatronika , załączam film, czy to może być słaby Aku? Odpala jakby chciał , ale nie mógł, błędów brak.

https://youtu.be/e6T0zffEu5I

Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka

Przecież widać,że akumulator słaby.

Jak słaby Aku, to w Alfie zupełnie inaczej pokazuje niz w kilku poprzednich moich samochodach [emoji1787]

Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka

Też bym zaczął od akumulatora.
Stilo jak miałem i nastąpił spadek sprawności akumulatora to mimo
że kręcił w miarę sprawnie to na wyświetlaczu pojawiały się różne "dziwne" komunikaty.
Po podładowaniu wszystko wracało do normy.

Nie jestem pewien i mogę się mylić ale przy słabym akumulatorze to właśnie S&S może nie działać.

Dokładnie, nie działający S&S to jest jeden z objawów , dlatego 90% przy pomocy forum stawiam na aku, na spokojnie szukam jakiegos nowego :cool:

S&S jest bardzo czuły na stan naładowania akumulatora. Nawet jeśli aku będzie wzorowy, to S&S nie będzie działał - 4, - 5 stopni. Nawet przy temperaturach lekko dodatnich, gdy samochód postoi kilka dni, trzeba przejechac jakiś odcinek, żeby S&S zadziałał.

Dziwna sprawa się zadziała ;)
Julka (1.4 MA 170km) ciężko odpala, ale tylko na ciepłym silniku. Po dłuższym postoju (zimny silnik) bez problemu, po jeździe w mieście i po krótkich postojach odpala z trudem, za pierwszym razem, ale zamuli i po sekundzie zaskakuje. Zapali zawsze, ale ma ewidentny kłopot ;) żadnych błędów nie widać. Podczas jazdy zero problemów.

Cześć. Występuje u mnie ten sam problem, czy udało Ci się go rozwiązać?

Amortyzatory
Powrót