T
tfiluu
Guest
a moze 30 to numer folii. Stopien jej przyciemnienia. a on nie wynosi 30% tylko 28% przepuszczalności światła widzialnego.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
a ja cie prosze wywal disla z pod maski :/Wiem że to temat o szybach ale proszę wywal te naklejki z tych drzwi... To nie TICO.
30 to raczej przepuszczalność w % dla tej folii.
maciekk napisałem swoje zdanie, nie każdemu musi się podobać. Ja mam diesla bo lubię ty benzynę. Twoją odpowiedź przemilczę bo nie na mój poziom.
mialo byc o szybach a jak zwykle skonczy sie na okreslaniu kto na jakim poziomie abstrakcji nadajejo tygo nie czaja
![]()
a co myslicie o przyciemnieniu jasną folią ale wszystkich (oprócz przedniej offkoz)? taka jak z tej aukcji 25%?
da to cos? jest sens sie babrac i pojsc w koszty? niech powiedzą fachowcy czy poprawia to wizualnie auto?
jak będa wszystkie przyciemnione to nie widać wiec i carabinieros sie nie przyczepia raczej hmm.
bo wiem ze lepsza ciemna, ale wtedy jak dla mnie tylko sam tyl, co mnie osobiscie sie nie podoba.
(chociaz są bezdyskusyjne zalety bo np mozna cos zostawic na siedzeniach przykryc czarnym kocem i nie widac)
http://allegro.pl/folia-przyciemniajaca-do-szyb-300x75-atestx2-i1824568514.html
oryginalne szyby w 147 były barwione co powoduje że nie mają 100% przepuszczalności. Dzięki temu stosując nawet najmniej przyciemniającą folię stoimy w konflikcie z prawem. A ten atest to chyba na to, że bankowo policja zabierze dowód![]()
no i ty masz diesla bo lubisz a ja mam naklejki bo lubie wiec nie wiem o co ci chodzi
I wystarczyło tylko to napisać masz bo lubisz. Przecież każdy ma swoje gusta i można o tym pisać.
Pzdr.
Folie musisz kupowac powyzej 40 zl za m2. Wtedy bedzie dobra. Firmy to LLumar, armolite, bruksafoll.
A z bocznymi to jest tak, ze jada szybe przyciemnisz a na drugiej nie. 80% trzeba troszke przykurczyc.
O przepisach mam napisane na stronie www.folcar.com Wejdz sobie i pogladaj.
Jesli chodzi o przednie szyby to tak jak pisalem wczesniej sam mialem przyciemnioneale lekko
![]()
Pomyliło Ci sięCzytalem historie kolegi Omena, którego skroili we włoszech
Najlepiej przyciemnijcie sobie jeszcze przednią szybę, a jak! Nie rozumiecie jeszcze takiej kwestii jak bezpieczeństwo. Widoczność na pewno się zmniejsza, a już w sezonie jesienno-zimowym to w ogóle. Poza tym np. w USA, gdzie jest taka wolność i demokracja, policja co raz baczniej przygląda się samochodom z ciemnymi szybami z przodu. Skąd mają wiedzieć, czy za szybą akurat gość nie ładuje spluwy? Nie mam nic przeciwko workom na śmieci przyklejonym na szyby, o ile nie ma ich na przednich szybach. Widzę taki samochód to od razu przychodzi mi skojarzenie z małomiastowym gangsterem, który chce wzbudzić tym respekt na mieście. Chwila refleksji przychodzi, kiedy albo zabierają dowodzik, albo trzeba pazurkami zdzierać folię na miejscu. Wtedy każdy się zastanawia "na ch... ja to robiłem? I jeszcze za to zapłaciłem!".