Ciekawe ogloszenia

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
to wiem, pytanie dlaczego cena tak leci w dół - cena nawet jak na 1.8 jest fajna, więc cośmu dolega oprócz niesprawnych skaźników

75 oddaję w cenie szpery do GTVki :)
Spadła, bo myślałem, że szybciej się kupiec znajdzie , a tak naprawdę przybyło "zawracaczy tyłka", którzy nigdy w 75 nie siedzieli, za to naczytali się na forum jakim jest wspaniałym samochodem o rozkładzie masy 50:50 i myślą że wsiądą do odrzutowca który się sam prowadzi i po przejażdżce są zawiedzeni że to jednak 20-letni samochód z silnikiem 100-konnym :)
Oprócz nie działających wskaźników, przy strzale ze sprzęgła jest uślizg, ale wydaje mi się że to nie problem zużytego sprzęgła, bo efekt występuje tylko przy puszczaniu sprzęgła, podczas jazdy nie zależnie od biegu nie ma tego problemu - wysprzęglik?

Zgadza się, 75 ze sprawnym zawieszeniem prowadzi się świetnie, ale nie każdy tę różnicę potrafi wyczuć podczas jazdy.
Przekaz mój był taki, że niektórzy mają wyimaginowany obraz 75 jako supersamochodu - Tak, jest to supersamochód, ale nie ten za 3 tysiące, tylko ten za 30 ze zrobionym zawiasem i 200 koni mocniejszym silnikiem.

Zgadza się, 75 ze sprawnym zawieszeniem prowadzi się świetnie, ale nie każdy tę różnicę potrafi wyczuć podczas jazdy.
Przekaz mój był taki, że niektórzy mają wyimaginowany obraz 75 jako supersamochodu - Tak, jest to supersamochód, ale nie ten za 3 tysiące, tylko ten za 30 ze zrobionym zawiasem i 200 koni mocniejszym silnikiem.

Co więcej - nawet seryjny twin spark nie daje aż tyle radochy co seryjne v6 ze sporym momentem z dołu. Osobiście sprawdzone i pod względem funu - najfajniejsze są MOIM ZDANIEM wersje turbo oraz 3.0. Aczkolwiek ta druga bardzo wyjeżdża przodem na ciaśniejszych zakrętach (turbo jeszcze nie było mi dane wypróbować). ;-)

Wracając do tematu niebieskiej 1.8 ie - na taki samochód na co dzień, myślę że silnik nadaje się bardzo dobrze. Tak jak mówię - pewnie gdyby była czerwona, zainteresowanie byłoby znacznie większe (sam kiedyś miałem czerwoną 1.8 ie - sentyment pozostał).

Ostatnia edycja:
bimski, co dziwnego, znam kilka osób, które twierdzą zupełnie odwrotnie - tzn. V6 jedzie bardzo kulturalnie, ciągnie od dołu, ale nie ma tego wrażenia przyspieszania - widzisz, że inni zostają z tyłu, ale nie masz odczucia hiper prędkości - coś jak w Giulietcie :)

bimski, co dziwnego, znam kilka osób, które twierdzą zupełnie odwrotnie - tzn. V6 jedzie bardzo kulturalnie, ciągnie od dołu, ale nie ma tego wrażenia przyspieszania - widzisz, że inni zostają z tyłu, ale nie masz odczucia hiper prędkości - coś jak w Giulietcie :)

Niech będzie. Ja i tak będę wolał v6, które rzekomo 'nie przyspiesza', niż twin sparka który drze papę, ale za to faktycznie 'nie przyspiesza' ;-)

v6 przyśpiesza i robi takie wrażenie zwłaszcza jak jeszcze mieli przy wrzucaniu 2-ki na suchym asfalcie. a wyjeżdżanie przodu na zakrętach to niech sobie między bajki wsadzą - trzeba tylko po gazie deptać, byle z umiarem ;)

tomi a jak tam podłoga w Twojej 1.8? bo mi kolor strasznie pasuje (czerwonego nie trawię) i tak cena coraz bardziej mnie zachęca - jeszcze jakbym znalazł kupca na 145...

Podłoga bagażnika jest ogarnięta raczej, bo blacharz przy okazji roboty błotników ją poprawiał.
Jeśli chodzi o resztę to mam dwie fotki z przewracania jej na bok rok temu, korozja widoczna przy już kombinowanym mocowaniu pod podnośnik.
2011-08-09 18.30.46.jpg2011-08-09 18.30.58.jpg

Oprócz nie działających wskaźników, przy strzale ze sprzęgła jest uślizg, ale wydaje mi się że to nie problem zużytego sprzęgła, bo efekt występuje tylko przy puszczaniu sprzęgła, podczas jazdy nie zależnie od biegu nie ma tego problemu - wysprzęglik?

W mojej 1.8 IE podejrzany był wysprzęglik, jednak okazało się że został wcześniej wymieniony a problem pozostał. Winnym okazał się spuchnięty przewód elastyczny hydrauliki sprzęgła. Ten w pobliżu skrzyni - mocno schowany.

W mojej 1.8 IE podejrzany był wysprzęglik, jednak okazało się że został wcześniej wymieniony a problem pozostał. Winnym okazał się spuchnięty przewód elastyczny hydrauliki sprzęgła. Ten w pobliżu skrzyni - mocno schowany.
Dzięki za cenną uwagę, sprawdzę to przy najbliższej okazji. Masz jeszcze swoją 75?

jakby ktoś był zainteresowany to mogę załatwić wszystkie papiry w UK i sprowadzić do Polski. Powinno sie dać zarejestrować jako zabytek więc przekładki nie trzeba będzie robić.
http://www.ebay.co.uk/itm/251346920293?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

ta niestety juz sprzedana a niezły dawca części mógł byc:
http://www.ebay.co.uk/itm/1987-ALFA...PX%2F5nVuC9CpXFgdvVbQ%3D&orig_cvip=true&rt=nc

- - - Updated - - -

a tutaj dużo części:
http://www.ebay.co.uk/itm/1992-ALFA-ROMEO-75-2-0-3-0-1985-Alfetta-GTV-2-0-GTV6-/200962721410?pt=Automobiles_UK&hash=item2eca4fc682

Przerobienie Alfy 75 z Anglika na Europe jest banalnie łatwe ( bynajmniej dla mnie ) , tam się nawet nie przykłada migomatu , tylko zamienia z prawej na lewo , nawet serwo jest z tej samej strony . Jakby ktoś chciał to mam całą kpl. przekładkę . Zarówno do TS jak i v6

Stefan, nie mam za dardzo zdjec, ale jak chcesz to mozesz podjechac do Lublina w wolnej chwili. Ja jestem w UK ale moja zona prawie zawsze jest w domu. Jakby cos to pisz PW.

Ja się z tym gościem od kilku miesięcy użeram o zwrot kasy, bo transakcja nie wyszła. Nie polecam.

- - - Updated - - -

Przerobienie Alfy 75 z Anglika na Europe jest banalnie łatwe ( bynajmniej dla mnie ) , tam się nawet nie przykłada migomatu , tylko zamienia z prawej na lewo , nawet serwo jest z tej samej strony . Jakby ktoś chciał to mam całą kpl. przekładkę . Zarówno do TS jak i v6

To może być jakieś rozwiązanie, bo w UK dużo V6 chodzi w niezłych czasem cenach. Będę pamiętał :).

Amortyzatory
Powrót