Ciekawe ogloszenia

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
JaceKK milcz na temat egzemplarza o którym nie masz żadnego pojęcia, bo tylko wzbudzasz nie potrzebne podejrzenia względem mojego samochodu.

Hmm, no ale przecież o to mi właśnie chodzi! :D Bo, na temat tegoż egzemplarza, pojęcie mam jednak wystarczające, by studzić zapał, z jakim jest wychwalany. Poza tym, odbijając piłeczkę - np. kwalifikowanie usterki, jako normy dla 75, sugeruje, że Ty sam nie masz pojęcia o tym co masz i co sprzedajesz. :/

Skoro tak doskonale znasz mój samochód to prosze cie oznajmij jakie to usterki dręczą mój samochód bo aż sam jestem ciekaw tych twoich "rewelacji", bo akurat oglądali moje auto ludzie którzy mieli doczynienia z wieloma modelem 75 i każdy ocenił stan mojej 75 na bardzo dobry oraz nadzwyczaj oryginalny stan co ciezko spotkac a juz na pewno nie za takie pieniądze, nie mówie tu o klijentach bo puki co był tylko jeden mamlas niby zainteresowany zakupem który czepiał się wgniotek i rysek na karoserii i miał chyba rentgen w oczach bo próbował mi wmówić że widzi dziury w podłodze co na tyle mnie zburzyło że byłem w stanie podjechac na stacje diagnostyczna i udowodnić jaki to idiota z niego, drugą teorią było jego twierdzenie że rzadkością jest działająca szpera w modelach 75 TS co też specjalnie musiałem mu udowodnic, Nie zwracał za to uwage na stan techniczny, wnętrze, jak i bardzo ważną-idealną prace skrzyni biegów- bez zgrzytów oraz jakość prowadzenia jak i pozostały napęd i zawieszenie które nie budzi jakichkolwiek zastrzeżeń dlatego uważam takiego kogoś za idiote który nie ma pojęcia o modelu 75 bo gdyby sie znał to sprawdzał by inne rzeczy, dlatego jeżeli to ty jestes tym "śpecem" to musisz miec na prawde tupet by wypisywac takie głupoty.

Akurat ze szperą to bywa dość często prawda :). U mnie działa. Ja się przy zakupie skupiałem na budzie i skrzyni właśnie.

Ale też nie każda 75 miała szpere i nie którzy szukają jej tam gdzie jej po prostu nie ma:)

Ja się zastanawiam, jak można wybrzydzać przy zakupie 75 TS, skoro na rynku jest aktualnie JEDNA sztuka :). Ja swoją kupowałem w Czechach i jak zobaczyłem, że jeździ i nie jest zgnita, to reszta była mi obojętna. Bimski jak swoją ściągał, to brał na lawecie i nawet nie wiedział dokładnie, co jest z silnikiem :D.

bo wy najnormalniej w świecie chcieliście kupic auto, a wiekszosc co do mnie dzwoni to marzyciele bez pieniedzy którzy musza najpierw sprzedac swoje auto albo czekają na kredyt albo musza jeszcze przekonac żone i inne brednie które wkładam miedzy bajki.

Branie 75 jako jedyne auto albo na kredyt to kompletna głupota. Auto albo będzie stało, ale ktoś będzie uprawiał druciarstwo na potęgę. To auto jest tanie tylko w zakupie :).

Co do tego ostatniego to sie niezbyt do konca zgodze ale nie chce juz zasmiecac tego tematu moimi wnioskami:)

Skoro tak doskonale znasz mój samochód to prosze cie oznajmij jakie to usterki dręczą mój samochód bo aż sam jestem ciekaw tych twoich "rewelacji", bo akurat oglądali moje auto ludzie którzy mieli doczynienia z wieloma modelem 75 i każdy ocenił stan mojej 75 na bardzo dobry oraz nadzwyczaj oryginalny stan co ciezko spotkac a juz na pewno nie za takie pieniądze, nie mówie tu o klijentach bo puki co był tylko jeden mamlas niby zainteresowany zakupem który czepiał się wgniotek i rysek na karoserii i miał chyba rentgen w oczach bo próbował mi wmówić że widzi dziury w podłodze co na tyle mnie zburzyło że byłem w stanie podjechac na stacje diagnostyczna i udowodnić jaki to idiota z niego, drugą teorią było jego twierdzenie że rzadkością jest działająca szpera w modelach 75 TS co też specjalnie musiałem mu udowodnic, Nie zwracał za to uwage na stan techniczny, wnętrze, jak i bardzo ważną-idealną prace skrzyni biegów- bez zgrzytów oraz jakość prowadzenia jak i pozostały napęd i zawieszenie które nie budzi jakichkolwiek zastrzeżeń dlatego uważam takiego kogoś za idiote który nie ma pojęcia o modelu 75 bo gdyby sie znał to sprawdzał by inne rzeczy, dlatego jeżeli to ty jestes tym "śpecem" to musisz miec na prawde tupet by wypisywac takie głupoty.

Ja tam Tobie nic udowadniać nie potrzebuję i nie zamierzam się uzewnętrzniać publicznie. :P To, co napisałeś tylko potwierdza, że będziesz bronił swego zdania jak ognia, że samochód jest w super stanie - a na miejscu udowodnisz klientowi, że jest głupi, bo widzi usterki w 20letnim aucie. ;d

JacekK - Alfa 75 TS potrafi kosztować i 8.000 EUR i w ciemno też trudno zgadywać, czy to auto jest tip-top. Jak ktoś chce kupić idealną 75 TS za 4.000 zł, to się powinien puknąć w głowę :).

EDIT: Widzę, że gość, od którego kupiłem 75 wyprzedaje kolekcję:
http://www.annonce.cz/inzerat/ar-alfetta-2-0-96kw-1985-21902270-wjt9u2.html

Brązowa Alfetta 2.0 do wzięcia. Wyglądała nawet całkiem, jeśli dobrze pamiętam (sprowadzana ze Szwajcarii), ale w ogłoszeniu jest napisane, że korozja i bez przeglądu.

Ostatnia edycja:
JacekK - Alfa 75 TS potrafi kosztować i 8.000 EUR i w ciemno też trudno zgadywać, czy to auto jest tip-top. Jak ktoś chce kupić idealną 75 TS za 4.000 zł, to się powinien puknąć w głowę :).
Hmm, może w ogóle wszyscy, którzy chcą kupić 75, powinni zacząć pukać się w głowę - ot tak, profilaktycznie. :D

Wiesz, Twój przypadek to w ogóle odrębna historia. :P Na pewno można powiedzieć, że "udało się". :)

Jeżeli mówisz mi na miejscu że silnik to złom bo poci sie z pod dekla zaworów(czego zreszta nie ruszalem by ktos mi nie wmawiał remontu ujrzawszy silikon) to rzeczywiście pukaj sie w głowe bo masz z nią problem.

Jeżeli mówisz mi na miejscu że silnik to złom bo poci sie z pod dekla zaworów(czego zreszta nie ruszalem by ktos mi nie wmawiał remontu ujrzawszy silikon) to rzeczywiście pukaj sie w głowe bo masz z nią problem.

Nie trzeba robić remontu SILICONEM , można jeszcze kupić oryginalna uszczelkę . Silicon to najgorsza zbrodnia techniczna ewentualnie stosuje się ja w razie nagłych wypadków lub przypadków .

75 TS za 10.000 KCZ zł dla majsterkowicza :):
http://auto.bazos.cz/inzerat/24562777/prodam-Alfu-75-20-TS-145-koni-rv-88.php

[/QUOTE]

Nie daleko , ale stan .... szkoda ze taka zgnita

- - - Updated - - -

Nowa oferta na rynku polskim , zna ktoś to auto ?

http://allegro.pl/alfa-romeo-75-12415?startingTime=7&order=p&string=&startingTime_ enabled=1

Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/transaxle/637-ciekawe_ogloszenia-166.html#ixzz2U3A39UcY

Amortyzatory
Powrót