Ciekawe ogloszenia

No tak przednionapedówka ale mnie zadawala. 75 Turbo fajnie jeżdzi mozna poszaleć ładnie sie zbiera i surowe auto bez wspomagania bez klimy i czym szybciej tym pewniej sie prowadzi.

Podsumowując, 75 fajna w mocnych silnikach ale jako auto na codzien już nie kupię i nie polecam
A ja właśnie po doświadczeniach z 75 bardzo chętnie bym na codzień śmigał 75 z jakimś ts-em pod maską...
No i sprawa serwisu. Taki banał jak wyjęcie alternatora albo rozrusznika w 75 a w 155 - w 75 robisz to w 15 minut, a w 155? Albo wymiana rozrządu w v6 w obu modelach... Jest oczywiście kwestia dostępności niektórych części do mocniejszych wersji silnikowych ale mając na codzień takie 1.8 ie części masz prawie od ręki.

Nie jest ważne jak i co sie wyjmuje ale czy można to naprawic lub dokupic w przypadku altka nie jest to problem dla każdego z tych modeli

Nie jest ważne jak i co sie wyjmuje ale czy można to naprawic lub dokupic w przypadku altka nie jest to problem dla każdego z tych modeli
Koszt naprwary/regeneracji alternatora czy rozrusznika będzie taki sam albo prawie taki sam. Koszt rozrządu dla jednego i drugiego modelu v6 też jest taki sam. Ale robocizna... no chyba, że robisz wszystko sam.

Koszt rozrządu dla jednego i drugiego modelu v6 też jest taki sam. Ale robocizna... no chyba, że robisz wszystko sam.
W rozrządzie nie ma żadnej różnicy z tym że do 75 nie kupisz napinacza a do mojej 155 kupię

nie prościej w 75 zmienić silnik na busso 2,5/3,0 ze 156/gtv? Wtedy problem z częściami do silnika znika, chyba, że taka przekładka nie jest opłacalna.

Napinacz mechaniczny ze 164 pasuje do 75 v6. Potrzebna jest jedynie 'podkładka' pod napinacz. Zresztą kilka innych rzeczy także pasuje.

W TS-ie jest łańcuch, więc nie jest znowu aż taki potrzebny .
Ja porównuje V6 w tych modelach. TS, IE czy Turbo to inna bajka w 155 też są TS z łańcuchem

- - - Updated - - -

nie prościej w 75 zmienić silnik na busso 2,5/3,0 ze 156/gtv? Wtedy problem z częściami do silnika znika, chyba, że taka przekładka nie jest opłacalna.
Tylko jak spiąc z tymi silnikami wał napendowy? tu jest problem

A to jakaś specyfika Turbo, czy można zakładać, że w TS-ie też będzie pękał? Bo to chyba grubszy temat... 155 V6 też za mną chodziło, bo to tani sposób na Busso, ale niestety FWD :(.

Pękające kolektory w turbo to chleb powszedni, ewidentie wada fabryczna, także możesz spać spokojnie. Zresztą kolektory w turbo to chyba jedne z najgorszych jakie widziałem w alfach, co innego turbo evo to inna bajka.

Tylko jak spiąc z tymi silnikami wał napendowy? tu jest problem

Na ogół wystarczają zwykłe śruby ;)

Ech. Szkoda słów. Ale marketing z d..y totalnie, bo właśnie zraziłeś 99% rynku na 75 w Polsce. Teraz musisz liczyć na to, że 1% nie widziało oryginalnego ogłoszenia i ma w tym momencie fundusze.
Każdemu wolno handlować i żądać za swój towar ile chce. To już jednak jest spekulacja bardziej niż handel.

Jak ktoś się orientuje w rynku, to wie, że i tak jest warta tej kasy. Ja bym brał :). Ale swego czasu (wakacje 2012) na allegro była ASN-ka, która poszła chyba za 2.500, więc raczej nie wróżę sukcesu przy tej cenie.

Amortyzatory
Powrót