[GTV] Ciekawe aukcje części do Gtv

http://allegro.pl/alfa-romeo-gt-3-2-v6-240km-zarejestrowana-os-pryw-i5553213956.html
Jechałem 400km żeby zobaczyć tą. Nie jest zadbana silnik cieknie ruda pod spodem i dużo więcej.
Właściciel unikał sprawdzenia silnika w warsztacie... Mówił że stan 100% perfect. Gdyby powiedział co jest do zrobienia to bym wziął bo ładna ale za dużo ściemniał...
Na pocieszenie zwiedziłem Malbork i Przenocowałem w Krynicy morskiej :)

U Pabla stała od marca do...zeszłego tygodnia, z przerwami, na zmianę z czarną :) Robiłem u niego wszystko z listy, która jest wyżej. Tylny zawias też (na Powerflex).

PS. Bardzo lubię czasami zajrzeć na parking pod moją firmą :) :) :)

attachment.php

Załączniki

• Pod firmą2.jpg
    Pod firmą2.jpg
    137.2 KB · Wyświetleń: 275
Ostatnia edycja:
Pamiętam ją po dosyć charakterystycznych felgach, no i niestety sporym kiedyś negatywie na tylnych kołach ;) Cały czas myślałem, że to V6 TB :)

Pamiętam ją po dosyć charakterystycznych felgach, no i niestety sporym kiedyś negatywie na tylnych kołach ;) Cały czas myślałem, że to V6 TB :)

Hihi, to uczciwe, zajefajne V6 3.0 :)

BTW, w ramach korespondencji z zainteresowanym Kolegą przejrzałem dziś mobile.de pod kątem Gtv 1997 z 3.0 V6 24V. Wyniki są interesujące (ceny w EUR):

3,900
3,990
4,499
7,983
8,900
8,990

Czyli zaczynamy zabawę od 16,000 zł + koszt sprowadzenia, akcyzy, rejestracji i recyklingu (razem jakieś 4,000 zł pewnie, w tym akcyza 18,6% za poj. powyżej 2 litrów + paliwo na dojazd do Niemiec czy Holandii). Z Gtv 3.0 zaczyna się robić ciekawa inwestycja :D

Witam po dłuższej przerwie. Po miesiącu szukania zniechęciłem się do polskich alf bo 14/15 to podpicowana ruina.
Skończyło się tak, że nabyłem GT z Austrii zamiast GTv:)

(...) nabyłem GT z Austrii zamiast GTv:)

Gratulacje! Dawaj więcej info i fotki :D

Co do kupowania w Polsce - odwieczna prawda mówi, żeby kupować od osób sobie znanych albo z forów pasjonackich, gdzie sprzedający opisywał na bieżąco postępy i problemy z autem. Ja rozglądam się teraz za Audi TT (na wypadek gdybym jednak sprzedawał jedną z Gtv) i ....biorę pod uwagę tylko 2 sztuki sprzedawane na forum TT. Oczywiście nikt nie da gwarancji że nic nie klęknie w kilkunastoletnim aucie (bo wiadomo że klęknie), ale chociaż jak forumowicz mówi, że rozrządu nie robił to wiem, że faktycznie nie robił ;) ;) ;)

Musicie jeszcze poczekać na fotki bo kumpel zalał mi telefon na imprezie i nie mam czym zrobić.
Alfa jest z Austrii silnik 1.8 ( Straciłem cierpliwość do szukania zdrowej v6 bo zacząłem pracę więc kupiłem najmłodszą jaka była) rok 2008/2009 Blackline kolor moccaalbo szary - nie jestem pewny :). dopiero w tym tygodniu rejestruje.
Trochę brakuje mocy ale pocieszam się tym, że w styczniu wracam do Anglii a alfa zostanie w rodzinie:)

Nic nie chcę opychać. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Dorzucam jeszcze obiecane zdjęcie i przenoszę się do działu Gt :D
attachment.php

Załączniki

• DSC_0007.jpg
    DSC_0007.jpg
    99.5 KB · Wyświetleń: 275
Z mojej strony to był oczywiście żart, nie bierz tego do siebie proszę ;)

Ładne cacko ;)

Panowie, ile mogą kosztować dwa znośne mcphersony z standardowymi sprężynami i nie stukającymi łożyskami? potrzebuję tanio wymienić taki zestaw w aucie które ma połamane oba eibachy, lekko spocony amor i zabójcze stukanie w łożysku:D Wiecie coś, ma ktoś coś?:) Pozdrawiam

Nowy przedni amor Magneti M. od 300zł, Kayaba od 400zł, łożysko od 150zł, sprężyny od 200zł. Oczywiście do TS-a.
Co do używek, ceny masz na allegro, stan niezależnie od ceny to niestety loteria...

Amortyzatory
Powrót