[Giulietta] Chiptuning.

Wiem że to temat nie o mito ale silniki chyba te same? Chodzi o t jeta 155km
Jaki przyrost może mi wyjść jeśli zrobię downpipe i większy intercooler? Na ihi vl36?
Na takim zestawie jest szansa na 200?
Raczej więcej mnie nie interesuje.
Chciał bym osiągnąć coś w okolicy 200km i momentu bezpiecznego jeszxze dla skrzyni m32
I czy ktoś korzystał z usług Tune force?
Bo tam zamierzam oddać auto.

Ja stroilem auto w tuneforce, t-jet 120.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Długa historia, ostatecznie wyszli z twarzą, Grzegorz się zna na rzeczy, myślę, ze możesz spróbować. Tuneforce raczej odważne programy robi:-)
Auto jest aktualnie ok 30tys po modzie, ma się dobrze.
200HP chyba nie zrobisz na takim setupie, myślę ze 180max.

Coś poszło nie tak? Chętnie się dowiem, nie chce niespodzianek.
Samym programem dają 170 więc myślałem że z dp i IC podjedzie pod 200 No ale ok się zobaczy

.... myślałem że z dp i IC podjedzie pod 200 No ale ok się zobaczy

Pewnie to wiesz, ale warto o tym wspomnieć skoro to poruszyłeś - intercooler nie daje mocy więc wymiana na wydajniejszy nie przyłozy sie do przyrostu samego w sobie.
Nie wiem czy na zrobieniu calkowitego dolotu i wydechu podejdziesz na 200 szczerze mówiąc.

Ale w gorące dni nie będę miał start.
W poprzedniej turbo benzynie strasznie "puchł" podczas upałów i zmiana na trochę większy odrazu to poprawiła, a po drugie jeśli taki cooler sam sobie schłodzi powietrze mocniej od seryjnego to napewno wyjdzie to na plus przy strojeniu.
Czyli jeśli cxhe bliżej 200 to tylko i wyłącznie garett musi wleciec?

T-jeta 120 z turbina ihi vl38 tuneforce wystroił na 158KM i 278Nm, mojego takze 120 z garretem, walkami od 150tki, i dużym coolerem zrobili na 207KM i 298Nm. Nie mam kumpli którzy stroili w poznaniu 150tke ale Cinek na ori gratach robił z tego jakieś 175-8KM. Bardziej zachwawczo do tematu podchodził. 150KM robił na 200 z garretem i wtryskami z opc. Myślę, ze tuneforce 180 zrobią z tych 155KM i vl36. Jak nie dasz katalizatora to zyskasz trochę mocy na gorze.
Czy coś poszło nie tak?... tłoków z awatara mam w szufladzie 8:-)

No to wiem czego o mniej więcej się spodziewać. Na tak chce zrobić narazie dp i IC, reszta może z czasem.
Serio aż tak grubo było? No to takiego czegoś się nie spodziewałem... Nadtopione czy co?

Czy koszt takich modyfikacji jest dużo mniejszy niż różnica między Veloce a modelem słabszym?

Np. mamy do modyfikacji 1,4 170KM i chcemy osiągnąć te 235 - 240 KM jak w Veloce. Te same roczniki, ten sam stan egzemplarzy itd. Czy nie lepiej sprzedać tę 170KM, dołożyć i kupić Veloce? Ta różnica w cenie modeli jest aż tak dużo większa niż koszt modyfikacji, strojenia itd? Ja akurat nie mam pojęcia o cenach takich zabiegów, a ktoś z Was porównywał takie możliwości pod kątem kosztów?

Ja bym wziął pod uwagę ze pare osob narzekało na polski rynek jesli chodzi o egzemplarze Veloce i QV, wiec ja bym jednak ulepszal .. ;d

Modyfikacje + ewentualnie awaria multiair i robi sie gruba kasa mysle ze QV + 2000pln za strojenie i wiekszy cooler i jest bajka

- - - Updated - - -

Chyba ze 1.4 i samo strojenie , wtedy mamy ok 200 koni i już ładnie jedzie , mam tak u siebie:)

Witam, mam alfe giuliette 2016r 34k przebiegu 150KM 1.4 Multi air, chcialbym się zapytać ile mozna z tego bezpiecznie wycisnac na seri samą mapą i jaka by byla orientacyjna cena? Czy mozecie polecić jakiegoś tunera okolice Bielska Białej.

20+20 a jak masz już gareta 1446 to trochę więcej.
Cinek koło Gliwic.
Przeczytaj ten wątek to dowiesz się więcej

W samym Bielsku masz ecumod.

Rozpórka mi się podoba.
No to czekamy na wynik.

Trochę dziwne pytanie 2.0 JTDM2 150km czy da się zrobić mapę tylko do trybu dynamic, a resztę zostawić serie?

Amortyzatory
Powrót