Chip Tuning W Łodzi

• Autor wątku Autor wątku R156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Czy wam po chipie też auto "puszcza bąki" jak od dołu próbujecie stosunkowo spokojnie (nie wciskając gazu do podłogi, lecz stopniowo dodając gaz) zebrać auto? Co dziwne w górnym zakresie obrotów brak dymienia.
Bo zastanawiam się czy zgłosić się do Michała w ramach "reklamacji" z prośbą o drobną modyfikację podawania mieszanki.

puszcza dym bo turbo nie wstaje jeszcze a wtryski daja paliwa :) turbo wstaje silnik dostaje powietrza i przestaje kopcic :) u mnie tez tak jest i tak byc musi :) chyba ze zmienisz sobie turbo na jakies ktore wczesniej wstaje :)

Kluczyki - piloty czy immo?

i jedno i drugie :)

puszcza dym bo turbo nie wstaje jeszcze a wtryski daja paliwa :) turbo wstaje silnik dostaje powietrza i przestaje kopcic :) u mnie tez tak jest i tak byc musi :) chyba ze zmienisz sobie turbo na jakies ktore wczesniej wstaje :)
Wymiana turbo nie wchodzi w grę :) Przy wdepnięciu nie dziwi mnie fakt, że dymi, ale przy płynnym i delikatnym dodawaniu gazu? No cóż. Może doloty pozmieniam na kwasówki to troszkę wcześniej będzie wstawać.

mi normalnie alfa dostawala kopa od 2500 obr , po dolocie z kwasowy i zaslepionym egr wstaje od 2000 :) i reakcja na gaz sie duzo poprawia ale ty masz 8v to to i tak ladnie wstaje w serii :)

puszcza dym bo turbo nie wstaje jeszcze a wtryski daja paliwa :) turbo wstaje silnik dostaje powietrza i przestaje kopcic :) u mnie tez tak jest i tak byc musi :) chyba ze zmienisz sobie turbo na jakies ktore wczesniej wstaje :) i jedno i drugie :)

Tak ma być!!!??? Jak jest dobrze zrobiony soft to nie ma mowy o kopceniu czy "bączkach" po prostu chłopak ma do dupy zrobioną mapę. Kumpel robił u gościa z evorider swojego Fiata i żadnych bączków czy dymu mu nie puszcza. Zresztą po tym poznaje się dobry mod, a nie kurcze tak ma być.

Panowie za taką reklamę na naszym forum może dla Alfaholików ktoś załatwi rabacik ? :) Widzę, że są osoby które były już tam kilka razy i może zagadają :)

Zniżka jest załatwiona od dawna, wystarczy powiedzieć żę z foruma dzwonisz :-)

chip tuning

Niedługo wszyscy pewnie będą musieli korzystać z wodorowania silników, bo jednak UE narzuca kolejne normy w zakresie emisji spalin. W badanach technicznych po takim zabiegu masz znacznie większe szanse akceptacji. Jeśli chodzi o wodorowanie i połączone z chiptuningiem to jedyny zakład który takie coś oferuje to Funware z Łodzi (funwarechiptuning.pl). Dzięki połączeniu obu usług początkowo przywracają konie które uciekły z silnika poprzez wodorowanie, a później dopiero przystępują do chiptuningu .Dobre zaplecze diagnostyczne mają i dopiero podejmują się optymalizacji silników po wcześniejszych analizach. Przed każdą ingerencją dostajesz raport z urządzenia diagnostycznego o stanie silnika. Po modyfikacji też dostajesz odpowiedni raport. Ja byłem zaskoczony ilością raportów które otrzymałęm oprócz samych wykresow Mocy i Nm jest np. wykres przyspieszenia przed i po o czym nie słyszałem wczesniej że daja gdzieś indziej.

Amortyzatory
Powrót