Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Przyrosty mocy i momentu są niewielkie ,ale odczuwalne w jeździe . Po wymianie wtrysków znów się wybiorę do Michała na podciągnięcie parametrów. Wykresu nie wrzucę z tego względu, że jak ktoś zobaczy wykres stwierdzi, że to słaby tuner i nie zna się na robocie, co oczywiście prawdą nie jest. Sporo wykresów jego pracy macie na jego stronce http://www.chiptuning.com.pl/hamownia.html. Jest też alfa jtd 105 KM czyli taka jak moja, z tym że ona była w lepszym stanie, a przynajmniej miała lepsze wtryskiwaczeR156, możesz wrzucić wykres z hamowni?
Podczas jazdy niekiedy są "charakterystyczne" odgłosy pracy wtryskiwaczy. Nie wiem jak je opisać.Zawsze mam takie średnie zapalanie samochodu. Co ciekawe alfa nigdy nie dymiła,ale przy jakieś próbie chiptuningu pojawiał się dym oznajmujący zużycie wtrysków, ale są teraz ustawione parametry tak ,że tego dymu nie ma podczas jazdy.ciekawe ile moja wypluje u michala, podobny mam przebiegmasz jakies objawy tych słabych wtrysków ?
Jeszcze zapomnieli dodać o sportowych hamulcach i zawieszeniu... Chipowanie polega na większym podawaniu mieszanki, więc musisz mieć zdrowe wtryski i turbo.A mi ktoś powiedział że żeby zrobic taki chip to musi być nowy rozrząd , olej z filtrami,dwumasa,sprzęgło kompletne podobno jakies wzmacniane ;/ To nie mogę pojechać do niego z rozrządem który ma niecałe ok.40tys km , dwumasą według TMiN w super stanie i sprzęgłęm nowym kompletnym valeo wymienianym z 3 tys km temu , no i olejem i filtrami które mają 2 tys km, szczerze powiedziawszy uwaząm to za głupotę i nie chce mi się w to wierzyć ale wolę zapytać ludzi którzy wiedzą coś o tym . chce zrobić alfę na 130km i 310nm albo na te 135km zależy jaka seria wyjdzie i ile bd bezpiecznie no ale optymalnie te 130km 310nm
miałem sprawdzane parametry silnika i było wszystko było w należytym porządku jak powinno być , więc uważam że turbo jak i wtryski są w stanie bdb (odpukać) , cały czas myślę nad tym w sumie fajna sprawa i zaczynam powoli myśleć nad zrobieniem wirusa , lecz raczej nie będzie to szybciej zrealizowane niż na sezon chyba ze coś mi strzeli i zmienie plany