[Giulietta] Ceny przeglądów, który serwis wybrać? Opinie o salonie/serwisie Autex Bydgoszcz.

Wy naprawdę narzekacie na ceny przeglądów po 800 zł? :OO

Ja podobnie płaciłem za przeglądy wartego 60 tys zł Hyundaia Elantry i nieco nawet więcej (licząc ich olej) Mazdy 6 wartej ponad 100k.
Przeglądy po 8 stówek to normalna cena.

W hyundaiu padła cała kolumna kierownicy ze sterownikiem etc, zrobili mi na gwarancji za free
W mazdzie źle działały ledy adaptacyjne, zrobili mi na gwarancji za free wymieniając całe lampy, wartość ok 18 tys zł.

Nie opłaca się absolutnie robić przeglądów poza ASO i oszczędzić 200 zł, żeby później się ciągać z gwarantem po sądach przy lampach za 18k.

Poza tym sporo aut jest w leasingu, warto też przejrzeć OWL, czy aby właściciel auta (bank) nie wymaga przeglądów w ASO.

Napisze krótko- uważasz że filtr powietrza do 120 Turbobeznyny może kosztować 137 pln netto?
mam Ci wkleić fakturę z ub, tygodnia?
tu nie chodzi o ot czy warto ale ceny normalnych filtrowo olejowych przeglądów bez klocków tarcz wymian płynów hamulcowych powinny oscylować max 500- 600 pln.
za ja olej filtr oleju i pow po rabacie 25% przy przebiegu 45 tkm zapłaciłem w ASO Rzeszów 450 pln.

- - - Updated - - -

Twierdzą, że zrezygnowali, ale też bym tak twierdził :)

Btw. Czytam różne wątki i wychodzi na to, że o ile ceny pierwszego przeglądu wszędzie są w miarę podobne cenowo, to drugiego już nie. W Warszawie twardo twierdzą - 1600zł (bo świece), ktoś z Was robił taniej? w Mławie twierdzą, że 1000, ale bez świec... W okolicy jest jeszcze Łódź i Lublin, ktoś próbował kombinować?

Swoje materiały- kupione w innym serwisie i robota w ASO Rzeszów- wyszło mi 940 pln. Z ulicy jak przyjedziesz bez niczego - ok 1400 pln

Ostatnia edycja:
Twierdzą, że zrezygnowali, ale też bym tak twierdził :)

Btw. Czytam różne wątki i wychodzi na to, że o ile ceny pierwszego przeglądu wszędzie są w miarę podobne cenowo, to drugiego już nie. W Warszawie twardo twierdzą - 1600zł (bo świece), ktoś z Was robił taniej? w Mławie twierdzą, że 1000, ale bez świec... W okolicy jest jeszcze Łódź i Lublin, ktoś próbował kombinować?

Jeśli chodzi o świece to.. zacytuję siebie z wątku http://www.forum.alfaholicy.org/mit...one_swiece_zaplonowe_ngk_ikr9j8_ikr9f8-4.html

Dodam też, że cenowo bardzo korzystnie - Carserwis proponował mi 480 za całość (świece i robocizna), Dukiewicz zrobił dobrze i dużo taniej (~100 robota + 166 samodzielny zakup świec). Polecam! W ASO świece kosztują 72 zł/szt. Zmieniłem na NGK (ze swiece-zaplonowe.pl).

Koszty najłatwiej ciąć kupując części poza ASO. Tak jak ze świecami - 72 zł/szt vs. ~41 zł/szt.

Podobnie z filtrem powietrza można kupić Mann'a za 67zł, albo płacić 165 zł (Twardowski przed utrata autoryzacji), czy też Purflux filtr oleju - 26zl, w ASO - 88 (Twardowski, Dukiewicz).

Jak moge zamówić to samo on line i zanieść do ASO na robotę to tak zrobię, ale jechać gdzieś poza Warszawę by mi się nie chciało już.

PS: Że tak się dopytam - co jest takiego drogiego w drugim przeglądzie, czego nie ma w pierwszym? Bo świece też są co 30 kkm (tak jak przeglądy u mnie). Olej, filtry, świece i takie ogólne kopanie w oponki chyba?

Z tego co rozmawiałem, to różnicę robią świece i wymieniają więcej płynów... dla mnie nadal za mało, żeby krzyczeć 7-8 stów więcej... Ale pomysł ze swoimi świecami bardzo dobry, skorzystam ;)

Nieco odświeżę temat... W poniedziałek pomykamy z Julką do Carserwisu. Zobaczymy jak skasują. Na dzień dobry autko zastępcze za free zaproponowane na czas przeglądu.

W mazdzie źle działały ledy adaptacyjne, zrobili mi na gwarancji za free wymieniając całe lampy, wartość ok 18 tys zł.

Nie opłaca się absolutnie robić przeglądów poza ASO i oszczędzić 200 zł, żeby później się ciągać z gwarantem po sądach przy lampach za 18k.

Poza tym sporo aut jest w leasingu, warto też przejrzeć OWL, czy aby właściciel auta (bank) nie wymaga przeglądów w ASO.

6 GJ jest nowym członkiem rodziny także tego... nie zapeszać proszę ;)

Pierwszy przegląd bez własnych części - 714 zł brutto :-)

A ja zapłaciłem ostatnio za przegląd po dwóch latach całe 650 zł (bez własnych materiałów). Kto jest lepszy?

Moja Julka nie płonęła, zatem ja się pytam :sarcastic:

A możesz przybliżyć co jest w tej cenie?
Olej (0W30?) + filtr + wymiana, co jeszcze? Filtr powietrza z wymianą? Coś tam jeszcze wchodzi na pierwszy przegląd?

Pozycje z faktury:
przegląd 12 mies.
olej selenia 0W30
filtr oleju
uszczelka korka
zmywacz do hamulców

Łącznie 714 zł

Mam pieczątkę. Czy mogę polecić serwis? Człowiek sprzedający minimum 75% AR w tym kraju jest niesamowity. Ma człowieka, który robi robotę. Aż strach klikać wyślij :D

Jeśli chodzi o serwisy w Warszawie, to który z poniższych polecacie, a który ewidentnie należy omijać szerokim łukiem (oczywiście na podstawie własnych doświadczeń):
1) Carserwis Połczyńska
2) Carserwis Łopuszańska
3) Bołtowicz
4) Dukiewicz

Zbliża mi się przegląd po 2 latach. Jestem już umówiony do Carserwisu na Połczyńskiej do zaufanej osoby, ale... Orientacyjna cena to 1700 zł brutto. To jest 2 razy więcej niż zapłaciłem za pierwszy przegląd. Nie chce sknerusować, ale macie może jakieś sposoby na obniżenie tej kwoty?

kup swoje materiały i zapłać za samą robotę - łączna kwota spadnie o..połowę

Nie pamiętam dokładnie co wchodzi w przegląd po 2 latach, ale zakup filtrów (powietrza, oleju, kabinowy) i świec we własnym zakresie może sporo zmienić wycenę. Selenia kosztuje w ASO mniej więcej tyle samo co w sieci, więc nie warto się bawić. Dukiewicz ma sensowny zamiennik kabinówki jakoś tanio.

I warto uważać na takie kwiatki - mi kiedyś TT policzył bodajże 120 zł za "uzupełnienie płynów" (w praktyce tylko chłodniczego - ale na rachunku taka stała pozycja, niezależna od płynów i ilości) podczas, gdy za ok. 40 zł można kupić 2 litry gotowego i samemu uzupełnić. ;)

Zbliża mi się przegląd po 2 latach. Jestem już umówiony do Carserwisu na Połczyńskiej do zaufanej osoby, ale... Orientacyjna cena to 1700 zł brutto. To jest 2 razy więcej niż zapłaciłem za pierwszy przegląd. Nie chce sknerusować, ale macie może jakieś sposoby na obniżenie tej kwoty?

Ile? A jaki masz przebieg? Ciekawe skąd ta kwota. Ja zapłaciłem po dwóch latach jakieś 600 zł, ale tylko po to, żeby mieć pieczątkę, więc mi poszli na rękę i zrobili tylko to co według nich było niezbędne.

ceny w ASO potrzebnych materiałów na przegląd 30 tkm:
1. Olej - Selenia Star 3 litry - około 75-80 pln/litr - poza ASO ten sam kupiłem za 100 pln/3 litry
2. Filtr oleju - oryginał ok 90 pln poza ASO ten sam ok 45 pln
3. Filtr powietrza - ori ok 140 pln - ten sam poza ASO 70 pln
4. Filtr kabinowy - papier w ASO ok 100 pln -poza 40 pln
5. Świece zapłonowe ori w ASO ok 85 -90 pln/szt - poza aso te same ori ok 40 pln/szt.

robocizna - ja palaciłem po 30 tkm około 370 pln po 60 tkm wyszło 430pln - doszła wymiana płynu hamulcowego.
w cenie nie było przeglądu klimy tylko wymiana filtra kabinowego.

za komplet rzeczy wraz z klimą i robotą liczą sobie w ASO Tarnów 1560 pln ASO Rzeszów około 1300 pln

no czyli nie osiągnąłeś 30 tkm - nie masz filtra powietrza tylko kabinowy zamiennik, świec zapłonowych i brak przeglądu klimy stąd taka cena. a i chyba wydymali Cię na oleju- tam wchodzi 3 litry z filtrem. :D

Amortyzatory
Powrót