[159] Centralny zamek nie dziala z pilota

• Autor wątku Autor wątku rafm72
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Da się klucze zakodowac MES? Czy chodzi o IMO?

- - - Updated - - -

Szukam po allegro i każdy pisze nr części albo daje zdjęcie z nalepka właśnie z nr Części. Jak to rozpoznać.? Powiedz mi jeszcze czy nie zmieniło ci się odpalanie tak jak po Fl że wystarczy tylko nacis a nie trzymać by odpalić?

Na czym dokladnie polegało programowanie? Czy chodzi i proxy czy raczej przypisanie kluczy?

Przekopiowali ze starej stacyjki kody kluczyków i immo. Np tu masz aukcje ze zdjęciami (5067475367) . Niestety przed zmianowe i po zmianowe stacyjki mają ten sam nr katalogowy, trzeba patrzyć na naklejkę dodatkową lub na naklejce z nr katalogowym jest data produkcji, w przypadku stacyjki z aukcji masz nr 24307 gdzie 07 to rok produkcji ja kupiłem z końcówką 09 i jest ok. Co do zapalania to nic się nie zmieniło nadal trzeba trzymać przycisk..
[h=1][/h][h=1][/h] [h=1][/h]

Jak przekopiowałeś? Co jest dokladnie do tego potrzebne? Jaki program? Karta kodów? Gdzie w ogóle sa w stanie zrobić cos takiego?

Co dokładnie przekopiowali nie wiem gość powiedział tylko ze prawie nic nie ma w tej stacyjce i poszło bez problemu. Jaki program nie wiem. Karta kodów zbędna. Jeden kluczyk wystarczył drugi działa bez problemu. Potrzebowali tylko stacyjki. Myślę że większość firm zajmujących się kodowaniem kluczyków to zrobi bez problemu. Jeżeli ktoś w Krakowie potrzebuje namiar to mogę podać.

Ostatnia edycja:
A karta kodów do pilota byla potrzebna? Można wiedzieć gdzie ci to robili?

- - - Updated - - -

A nie probowales odpalic na nowej stacyjce bez programowania?

Ile im zajęła taka robota? W piatek wybieram sie wlasnie do Krakowa do conmira wiec mohlbym do nich zajrzeć jakby to nie trwalo za dlugo.

Zadzwoń do nich zapytaj i się umów. Mi to zrobili w 20 minut nie licząc czasu oczekiwania zanim się za to zabrali i ja wszystko miałem zdemontowane czyli przyjechałem ze stacyjką wisząca na kablach. Znalazłem info z Autodaty: Dotyczy następujących pojazdów Wszystkie modele, →VIN 7092553

Tyle tylko ze po wlozeniu kluczyka do nowej stacyjki nie będzie zaplonu, wiec nie polaczysz sie z mes, osiowanie nie wyjdzie. Pisałem z gościem z Krakowa, który robił to koledze Art84. Jak wszystko rozebrane czas pól godziny i potrzebne sa OBIE stacyjki i samochód. Nie chcial powiedziec jaki program i co dokladnie robi.

W sumie stacyjkę będę miał jesli przyjdzie i w piatek chciałbym jechac do tego gościa do Krakowa.

Stacyjka wymieniona w Katowicach u gościa, który nie dość ze miał na miejscu kilka sztuk do wyboru, to miał tez pojęcie jak to wszystko zrobić. Czas operacyjny razem z demontażem i montazem 1.30. Koszt razem z jego stacyjka 300zl. Pozostaje mi czekać tylko na mrozy i sprawdzić. PS. Jakiś moduł centralnego na pewno jest w stacyjce. Po jej wypieciu pilot przestał reagować.

Jeżeli auto stoi na mrozie otwarte wystarczy otworzyć drzwi, prąd zaczyna płynąć (zapala się światło) i już można operować pilotem. Być może jakiś pomysłowy Dobromir dojdzie o co chodzi i na czym polega wada tej stacyjki...

Po kilku zimnych nocach i postoju samochodu kilka dni pod chmurka bez odpalania mogę bez wątpienia potwierdzić, że w moim przypadku była to stacyjka. Teraz - 8, centralny otwieram z 5 piętra bez żadnego problemu.

Rozwikłał już ktoś ten problem ? Od paru dni mój pilot raz działa a raz nie. Na szczęście na razie miało to miejsce jak chciałem zamknąć auto. Sprawdziłem baterię ale to nie to. Drugi kluczyk to samo. Więc co może być przyczyną ? Czasami wszystko działa bez zarzutu a czasami zero reakcji : [

U mnie problemem na pewno byla stacyjka. Mrozy czy nie teraz otwiera i zamyka bez problemu. Sprawdź u Ciebie czy jak nie działa centralny to idzie otworzyc bagażnik z pilota. Jeśli tak to raczej cos z którymś zamkiem w drzwiach. Jeśli nie będzie działać a powtórzy sie to na obu pilotach również podejrzewałbym stacyjkę. Ale zwracam uwagę, ze problem stacyjki dotyczy samochodów z przed 1 liftu

U mnie problemem na pewno byla stacyjka. Mrozy czy nie teraz otwiera i zamyka bez problemu. Sprawdź u Ciebie czy jak nie działa centralny to idzie otworzyc bagażnik z pilota. Jeśli tak to raczej cos z którymś zamkiem w drzwiach. Jeśli nie będzie działać a powtórzy sie to na obu pilotach również podejrzewałbym stacyjkę. Ale zwracam uwagę, ze problem stacyjki dotyczy samochodów z przed 1 liftu
Potwierdzam stacyjkę :)
U mnie (rocznik 2006) był problem ale tylko z otwieraniem i to przy niższych temperaturach. Postanowiłem tak jak koledzy wymienić stacyjkę. Od ponad tygodnia mam spokój.
Wielkie dzięki za namiary na gościa, który się tym zajmuje dla piter_alfa :)
Robiłem to w firmie ARTOM (http://www.kluczesamochodowe.com.pl/) i polecam :)

Bagażnik też się nie otwiera. Dodam, że u mnie temperatura nie miała znaczenia. W mrozy problem nie występował. Dziś po krótkiej trasie nie mogłem zamknąć auta, po jakimś czasie znowu parę km i zamknął bez problemu. Ja mam też wersję przedliftową rok 2007. Pozostaje tylko stacyjka do wymiany ? Nie załamujcie. Jakie to koszta ?

Amortyzatory
Powrót