• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Carbon z aliexpress

• Autor wątku Autor wątku bob@
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ja kupiłem na AlibabiePokaż załącznik 263651
scudetto już założone reszta jeszcze zapakowana ale po przymiarkach
Spasowanie jest naprawdę OK
ceny spoiler 115, lusterka 75, scudetto 75, przesyłka 123USd plus cło, vat łacznie 2134zł
Jakbyś chciał - mogę mój odstąpić.
Pokaż załącznik 263655

- - - Updated - - -

Jakby była potrzeba grupowych zakupów też się da ogarnąć
Wysyłka na szczęście z ubezpieczeniem, bo też się bałem...

Jak to odstąpić, w serwisie zeznali mi że był jakiś gość z gratami karbonowymi do montażu. Odkleisz? ;)

szczerze, a co za roznica czy carbon czy nie ? jedno i drugie wyglada podobnie. no chyba ze jak ktos wsiada i pyta to mowisz, ze to real carbon ;)

Jest szansa, ze carbon nie będzie trzeszczał :)

jak jedno i drugie na tasmie to co ma trzeszczec ? :) przeciez to nie jest sklejane z kilku kawalkow, tylko jedno i drugie jako 1 element.
ja chce zamowić to na okolo co jest, cos jak w QV.

MURDER:
obudowy lusterek i spoiler jeszcze nie są zamontowane.

- - - Updated - - -

szczerze, a co za roznica czy carbon czy nie ? jedno i drugie wyglada podobnie. no chyba ze jak ktos wsiada i pyta to mowisz, ze to real carbon ;)

nie wiaodmo jak z trwałością okleiny przy plastiku

- - - Updated - - -

Spoilerek dotarł. Prezentuje się zacnie. Gdyby ktoś chciał to mam jeden na zbyciu. Szczegóły na priv.

Czym kleiłeś?
taśma 3M czy klej do szyb?

Taśma 3M, ale mam obawy co będzie jak dostanie wody z solą:(

Koledzy nieco odgrzebię temat.
Ogólnie mam mieszane uczucia bo do tej pory nie byłem zwolennikiem rozwiązań tego typu, ale tak się zastanawiam. Chciałbym zapytać osoby, które montowały o to jak to ogólnie wygląda, czy ok, czy raczej nie bardzo.
Pierwsza rzecz, to myślałem o takim rozwiązaniu:

https://pl.aliexpress.com/item/33052956490.html?spm=a2g17.12010612.8148356.7.1ec94d3ekqozTG
Wiadomo ori byłby ok, no ale...
No i druga rzecz, ten tunel środkowy jest naprawdę smutny i plastikowy, a poliftowa konsola raczej szybko się nie trafi i mam pytanie, zakładał ktoś coś takiego, szukałem właśnie elementu z prawdziwego carbonu nie ABS, nie to że jest wizualnie jakaś różnica, ale jest chyba cieńszy i nie ma takiej różnicy wysokości przy przyciskach. Chodzi mi o takie coś:

https://pl.aliexpress.com/item/33049099367.html?spm=a2g17.12010612.8148356.26.1ec94d3ekqozTG

No i na lewarek
https://pl.aliexpress.com/item/4000...1#7538#863_668#2846#8111#473_668#2717#7559#39

Z góry dzięki za odpowiedzi

Przywołuję [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] bo kojarzę, że chyba to masz.

Mnie osobiście te gadżety do wnętrza się nie podobają i na żywo i ze zdjęć bo jest to "dokładka". Zmienia to kształt oryginalny i wygląda jakby to było włożone tam na siłę. Choćby zagłębienia w konsoli wyglądają moim zdaniem gorzej. Gdyby to była część wymienna i zastępowała ori to może by się to jeszcze broniło.

Przy samym scudetto tragedii być nie powinno. Ramki na znaczek AR bym nie przyklejał :)

No właśnie mam mieszane uczucia i nie wiem czy jeżeli już cokolwiek to nie tylko zewnątrz czy w ogóle. Najchętniej to bym wymienił cała konsolę z polifta...
To już może lepiej wymienić całe auto na wersję TI, której kiedyś nie było, a obecne zostawić w salonie w rozliczeniu. Po co robić w całkiem nowym aucie taki misz-masz.

To już może lepiej wymienić całe auto na wersję TI, której kiedyś nie było, a obecne zostawić w salonie w rozliczeniu
jak już będę wymieniać to na Q:), ale po roku w rozliczeniu, to chyba nie byłby biznes roku...
Poza tym jeżeli ewentualnie zmienię scudetto czy końcówki wydechu na czarne to chyba mega misz-masz nie będzie

Ostatnia edycja:
jak już będę wymieniać to na Q:), ale po roku w rozliczeniu, to chyba nie byłby biznes roku...
Poza tym jeżeli ewentualnie zmienię scudetto czy końcówki wydechu na czarne to chyba mega misz-masz nie będzie

Bierz Q :) a carbon całkiem ok, trochę ch..e zdjęcie z tymi koralikami :)

Koledzy nieco odgrzebię temat.
Ogólnie mam mieszane uczucia bo do tej pory nie byłem zwolennikiem rozwiązań tego typu, ale tak się zastanawiam. Chciałbym zapytać osoby, które montowały o to jak to ogólnie wygląda, czy ok, czy raczej nie bardzo.
Pierwsza rzecz, to myślałem o takim rozwiązaniu:

https://pl.aliexpress.com/item/33052956490.html?spm=a2g17.12010612.8148356.7.1ec94d3ekqozTG
Wiadomo ori byłby ok, no ale...
No i druga rzecz, ten tunel środkowy jest naprawdę smutny i plastikowy, a poliftowa konsola raczej szybko się nie trafi i mam pytanie, zakładał ktoś coś takiego, szukałem właśnie elementu z prawdziwego carbonu nie ABS, nie to że jest wizualnie jakaś różnica, ale jest chyba cieńszy i nie ma takiej różnicy wysokości przy przyciskach. Chodzi mi o takie coś:

https://pl.aliexpress.com/item/33049099367.html?spm=a2g17.12010612.8148356.26.1ec94d3ekqozTG

No i na lewarek
https://pl.aliexpress.com/item/4000...1#7538#863_668#2846#8111#473_668#2717#7559#39

Z góry dzięki za odpowiedzi

Tak, mam carbonowy grill z tym, że ja to akurat kupiłem prawie nowe od kogoś z Allegro w postaci całego grilla, a nie samego bumerangu jako "wklejka". Nie wiem czy to jest OE akcesorium, na pewno nie jest to prawdziwy karbon, ale szczerze nie uważam, żeby musiał być. Wygląda bardzo dobrze. Natomiast "kółko" od emblematu mam ori srebrne, bo nie podoba mi się tam carbon. Poniżej 2 fotki grilla, lepszych nie mam zrobionych.

No i lewarek - to faktycznie kupiłem z Ali, takie samo z wygląda jak to co wstawiłeś. Przez pomyłkę kupiłem podróbkę, a nie carbon, wystaje podobnie jak na tych fotach i generalnie chwalę sobie. To, że wystaje w niczym nie przeszkadza, natomiast w dotyku w porównaniu do ori plastiku jest nieporównywalnie lepsze - przede wszystkim teraz nie ma tych ostrych krawędzi.

20190510_202227.jpg1.jpg

Dzięki kołpak, no właśnie jeżeli chodzi o nakładkę na lewarek to carbon nie ABS jest cieńszy i podobno mniej wystaje

Obserwuję Wim Prins, holenderskiego dealera Alfy i często sprzedają podpicowane samochody (dodatki karbonowe, koła z Q, więcej koni itp.) Mają też sklep z akcesoriami.
Gdyby kogoś zainteresowało, jest sporo dodatków z karbonu:
https://www.prinsshop.nl/carbon/alfa-romeo/

A to nie są te rzeczy co koshi sprzedaje?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót