• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Car Audio] MP3 Divx DVD - czy warto?

• Autor wątku Autor wątku destikero
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    audio
Zestawik super. Taki mały kombajn multimedialny.
Ale cena też niestety "super" ...

ja kupilem ostatnio zwyklego pioneera 2900mp zeby najnormalniej w swiecie posluchac muzyki :)
i lapie sie na tym ze wylaczam go jak jade zeby slyszec silnik :mrgreen:

Oj ja tez sie lapie na tym ze slucham silnika-nie po to zeby posluchac TS-a :) ale po to zeby przysluchac sie czy nic nie stuka itp. bo czasami mam haluny :oops: i wydaje mi sie ze cos jest nie tak

Hehe... Mi już kiedyś porządnie zastukało... Zatarłem silnik :-(

jeżeli chodzi o wzmaka i tube to mam ten sam zestaw u siebie... powiem Ci potrafi dać ognia :mrgreen:[/quote]

mialem ostatnio okazje sluchac tego zestawu i jak dla mnie to gra naprawde kiepsko
na mysli mam jakosc a nie ilosc wytwarzanego dzwieku
nie ma co ukrywac za 400 pln to nam glowy nie urwie i dzwieku rewelacji tez nie bedzie

bladx napisał:
jeżeli chodzi o wzmaka i tube to mam ten sam zestaw u siebie... powiem Ci potrafi dać ognia :mrgreen:

mialem ostatnio okazje sluchac tego zestawu i jak dla mnie to gra naprawde kiepsko
na mysli mam jakosc a nie ilosc wytwarzanego dzwieku
nie ma co ukrywac za 400 pln to nam glowy nie urwie i dzwieku rewelacji tez nie bedzie[/quote]

tyle że ja zapłaciłem 680 bo nie kupowałem na allegro po dwa ja mam wymienione głośniki i gwizdki , całe seryjne okablowanie wymienione i zmienione na takie jak się robi pod car audio , klapa tylnia i drzwi wytłumione no fakt głowy może i nie urwie , widziałem i słyszałem lepsze zestawy ale jak na swoją cene naprawdę jest dobre

1. Czy uwazasz ze jak zaplaciles za to samo wiecej to bedzie grac lepiej?
2. Ten wzmak jest dwu kanalowy to czym napedzasz przod i jakie to glosniki?
3.Jakie masz radio?

czym tlumiles drzwi i klape moze jakis link bo ja tez mam teraz tlumic ale nie wiem jeszcze na co sie zdecydowac.

http://allegro.pl/item296441751_app_maty_wygluszajace_bitumiczne_warszawa_fvat.html

maty wyglądają mniej więcej tak , z tym że auto wytłumiała mi firma zajmująca się montażem car audio dlatego że ja nie chciałem sam nic spartaczyć (odrazu poprosiłem o wymiane okablowania w cały aucie no i podpięcie tuby i wzmaka)

jednostka sterująca to kenwood o taki http://allegro.pl/item299089153_kenwood_4537_kdc_w4537u_pilot_usb_gwarancja.html

lecz na dniach będzie wymiana radia na PIONEER DEH-P65BT dlatego że z kenwooda nie jestem zbytnio zdowolony

Pojechalem wczoraj kupic maty wzialem dwa arkusze 50x50 ostroznie bo o app nie slyszalem dobrych opinii. Przyjechalem do domu wyciagam mate z samochodu a tu bum i mata sie zlamala. Dostala troche zimna i zaczela sie rozsypywac. Ciekawe jak bym ja wsadzil przez dziury w drzwiach chyba mialbym puzzle? Zobacz czy te maty nie popekaly juz u ciebie. totalna kicha.

Ja bym nie zamienial Kenwooda na tego pioneera bo zamienisz siekierke na kijek.
Kenwood ma przynajmniej 24 bitowy przetwornik.
Moze taki pioneer http://allegro.pl/item300949586_pioneer_deh_p88rs_miesieczny_za_1199zl.html

Napisz jaki masz system przedni i co ci w Kenwwodzie nie pasuje.

Kenwood nie wiem co mu jest nie zdarza się to często radio jest nowe a ma takie schizy że jadę i nagle podświetlenie się wszystko wyłącza a muzyka leci ;// albo muzyka przestaje lecieć a radio świeci i podaje komunikaty ze tam np RMF FM najlepsza muzyka itd. myślałem że to coś nie tak z moim okablowaniem wiec zamieniłem się z kolegą radiami a on do mnie że w jego aucie moje radio też taki od czasu do czasu robiło .

a co do głośników to z przodu panowie w Car Audio System zamontowali mi jakiś zestaw rozdzielny przód X-plode tył Pioneer i gwizdki zmienione też na x-plode

jesli chodzi a stacje to fajna sprawa ale nie rozumiem dlaczego wydajac 3k na stacje dokupujesz do niej jakies badziewie za 400 pln[/quote]

bladx--taki zestaw mi styka.Napewno lepiej gra niz kasprzak

Ja mam zamiar kupic na allegro jakiegos uszkodzonego laptopa do 500zl np z pobitą matrycą, lub innymi wadami, zostawic w nim to co niezbedne do pracy, ladnie ukryc go gdzies np, pod tylna kanapą, nie wiem jak jest w alfach czy jest tam miejsce ale mniejsz a o to gdzies by sie go ładnie zamaskowało, zeby bateryjka trzymała w nim chociaż z godzinkę połtorej do tego wyswietlacz dotykowy zamontowany w miejscu radia i mam wiecej mozliwości niz daja te wsyztskie zestawy za 2000. Do tego można by kupoic jakąś fajna karte dźwiękową 7+1 i tym sposobem mozna stworzyć niezłą scenę dźwiękowa w aucie. Podczas postoju laptop działałby na baterii a przy właczonym silniku bateria by się ładowała. Można by zainwestować w lepszą baterię i uzyskać czas pracy ze 3h,wtedy jedynie system audio ciagnie moc z aukmulatora a sam laptop na swojej bateryjce pracuje. Jest to wykonalne wg mnie i daje dość duże mozliwości, wiem że z atakie pieniądze mogę nie dostać laptopa z wyjściem tv out na podłaczenie monitorów w zagłówkach ale na allegro jest konwerter vga (110zł) i wtedy nie m problemu z podłązceniem monitorów np w zagłówkach a takie monitorki to za 200 - 300zł chodzą (wystarczyły by takie). Poxniej pozostaje juz tylko kupno wzmacniaczy i głośników i okablowania.

Amortyzatory
Powrót