[Car Audio] MP3 Divx DVD - czy warto?

• Autor wątku Autor wątku destikero
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam
tez chciałem kupic ten 2 zestaw ,boje sie tylko ze to długo nie pochodzi "firma kogucik" kupiłem radio z windą pare miesiecy temu tez "no name" i działalo 2tyg :!: :?
ale szczerze sam bym chyba teki zestawik kupił :oops: :P

Lepiej kupić takie które mają wysuwany monitor,jest większy i lepiej widać.W Niemczech jest spory wybór w takich sprzętach.

Trochę z innej beczki, chociaż wciąż w temacie. (Założyłbym nowy, ale pewnie dostałbym kolejne dwa ostrzeżenia :? )
Tak więc, mój kolega ostatnio zaopatrzył się w ten bajer: http://allegro.pl/item288081675_promocja_fm_transmiter_usb_sd_mmc_equalizer_pilot_.html
i to na prawdę działa! Taki mały gadżet, który daje frajdę:)
Ja chętnie wymieniłbym swoje oryginalne radio w AR, ale nie wiem na jakie, bo po pierwsze nie wiem czy znajdę jakiś model, coby pasował w miejsce seryjnego i ładnie współgrał z resztą kokpitu, oraz nie wiem czy znajdę radio, które będzie współpracowało z przyciskami, które mam w kierownicy... Może ktoś coś polecić?

b.pawelek napisał:
pamietaj ze prawo nie pozwala tego uzywac;)
Czego transmitera ???? a na jakiej podstawie - bezprawnego zajmowania pasma radiowego ale to chyba dotyczy jedynie urządzeni powyżej jakiejś mocy - no chyba że się mylę. Możesz coś więcej na ten temat napisać.

z tego co wiem bez wzgledu na moc jest to nielegalne. iedys uslyszalem o tym od znajomego po tem w tv również o tym wspomniano.
Z drugiej strony podalem ten fak jako raczej ciekawostke niz po to zeby kogokolwiek odstraszyć;) Urzadzenioe napewno sie sprawdza aczkolwiek jakos dźwięku nie powala. Wydaje się troche płaski (szczegolnie niskie tony).

jeśli chodzi o transmiter pracuje w firmie która sprzedaje takie urządzenia i jest to legalne, urządzenia zajmuje pasmo radiowe ale w tak małym obrębie ze to działa w samochodzie i na pewno babciom Radia Maryja nie zakłóci:)

Jeśli chodzi o radyjko to kolega ma podobnego bezmarkowca z wyświetlaczem 3,5". Przez jakiś rok teledyski cały czas w divixie lecą i nic nie nawaliło do tej pory.

Ja kupiłem kiedyś Dalco z dużym wyświetlaczem, windą, mp3, bajery, niestety po dwóch tygodniach winda przestała działać, o pisemnej gwarancji która była napisana na aukcji sprzedający zapomniał a na maile nie odpisywał. Nie polecam. Lepiej dołożyć i kupić firmówkę.

Jeśli chodzi o Boschmanna, to ja mam od nich radio CD tej firmy i ponad 2 lata chodzi bez problemów! Jestem zadowolony z jakości radia i dźwięku. A firma Boschmann nie jest "krzak", gdyż jest to japońska firma specjalizująca sie przede wszystkim w produkcji przewodów i elektroniki właśnie do car audio.

ja osobiście mam głośniki jbl radio Alpine dwa wzmacniacze alpin ei blaupunkta i suba aktywnego pod siedzenie pioneer'a i wiem że zadnych wynalazków jeżeli komuś zależy na dobrym dżwięku nie powinno sie zakładać, ja polecam sprzęt alpine używam od zawsze i nigdy się nie zawiodłem mowa o używanych modelach z górnej półki z dawnych lat, są tanie i nei śmierdzą kiczem

sub

pikero napisał:
ja osobiście mam głośniki jbl radio Alpine dwa wzmacniacze alpin ei blaupunkta i suba aktywnego pod siedzenie pioneer'a i wiem że zadnych wynalazków jeżeli komuś zależy na dobrym dżwięku nie powinno sie zakładać, ja polecam sprzęt alpine używam od zawsze i nigdy się nie zawiodłem mowa o używanych modelach z górnej półki z dawnych lat, są tanie i nei śmierdzą kiczem

jak udało ci sie wsadzic suba pod fotel??
Pozdrawiam

ja mam 6 głośników X-plode dwa gwizdki pioneera w bagażniku wzmak BLAUPUNKTA GTA4 i tube basowa blaupunkta do tego wszystkie drzwi wytłumione i wszyscy chodzi jak trzeba :) ale też sie na dvd zastanawiam martwie sie tylko czy nie bede musiał kondiego kupić bo akumultor nie wytrzyma chyba takiego poboru prądu już

Re: sub

b.pawelek napisał:
pikero napisał:

jak udało ci sie wsadzic suba pod fotel??
Pozdrawiam

są specjalne suby pod fotel
Pozdrawiam równierz

Bianco napisał:
Jeśli chodzi o Boschmanna, to ja mam od nich radio CD tej firmy i ponad 2 lata chodzi bez problemów! Jestem zadowolony z jakości radia i dźwięku. A firma Boschmann nie jest "krzak", gdyż jest to japońska firma specjalizująca sie przede wszystkim w produkcji przewodów i elektroniki właśnie do car audio.
zgadzam sie z Toba ze Boschmann jest dobry ale to radyjko jest innej firmy. Sprzedajacy specjalnie tak napisal - "Sklep Boschmann..." hehe :wink:

Amortyzatory
Powrót