• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Car audio do 147

GoldeNx3

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.6 105km *NEED SWAP!*
Witam, chciałbym wywalić moje standardowe głośniki w Alfie 147 i zastąpić je nowymi, dobrze grającymi. Ale dochodzi do tego też wymiana radia pod wzmacniacz i tubę. Pytanie brzmi jakie? Jakie głośniki, radio i wzmacniacz? Cena też żeby nie była zbytnio wygórowana bo wszystko chce pomalutku robić. Proszę o porady.

Łatwiej będzie jak podasz cenę mniej więcej ile możesz wydać. Ma być mocne brzmienie? Sprzęt tylko nowy czy może być coś dobre i markowe ale używane?

Cenowo nie wiem. Wolałbym pierw wiedzieć ile pieniędzy mam mieć. :) Dobre, markowe i używane (Może coś dobrego się znajdzie). Mocne, czyste brzmienie. Nie zależy mi na tym by było tylko słychać bass, ale o dźwięk się rozchodzi, czysty i głośny.

Radio: Alpine CDA 9835, 9833, 9815, 9855, 9853, 9812 podałem ci w kolejności od najlepszego.
pioneer deh-p88rs
Głośniki: Morel Tempo 6, Dls r6a, audio system MX165plus.
Wzmacniacz: stara seria alpiny black, t505,, kenwood ps 200, 300, audio system twister, dimension jr 4-300 (bardzo fajny, duzo detali, na suba nie nadaję sie za bardzo.
sub moge ci polecic audio system hx 8 , miałem hx 10 i naprawdę wymiatał jednak kosztuje troche.

Sam u siebie będę montował alpine cda 9853+audio system mx165plus+ twister f280.

Nie zapomnij o kablach najlepiej min 20mm2, ja używam kabli spawalniczych gdzie są wykonane z czystej miedzi i kosztuje dużo mniej niż dedykowane.

Pozdrawiam
wiruq

Podpinam się, również chciałbym zmienić audio w mojej 147. Zależy mi głównie na bardzo dobrej jakości dźwięku. Co muszę kupić i jak się do tego zabrać? Radio, głośniki, wzmacniacz, subwoofer? Jakie kable do tego aby to wszystko dało radę? Nie zależy mi na tym, żeby nie wiadomo jak głośno to grało, głównie chodzi mi o jakość dźwięku i dobry bas. Jaki zestaw możecie mi polecić? Dla normalnego konsumenta w granicach rozsądku, myślę 600-800 złotych. Jest możliwe coś za tą cenę złożyć? Z góry dziękuję za pomoc, nie jestem obeznany w temacie dlatego pomoc alkoholików na pewno się przyda. Z fartem!

Ostatnia edycja:
Przede wszystkim wygluszenie drzwi. Porządne! Następny etap wzmacniacz wraz z okablowaniem i głośniki. Pod zrobionymi drzwiami nawet seryjne głośniki zagrają o niebo lepiej już pod jakimkolwiek wzmakiem. Choć wiadomo, najlepiej zainwestować w zestaw odseparowany. Znajdź w sieci poradnik Nazara. Znajdziesz tam podstawy zakładania systemów car-audio. Wszytko czarno na białym.

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka

... Zależy mi głównie na bardzo dobrej jakości dźwięku. Co muszę kupić i jak się do tego zabrać? Radio, głośniki, wzmacniacz, subwoofer? (...)

Napisz jakie masz typy to będziemy mieć obraz tego, co rozumiesz pod pojęciem jakość. Napisz również, o jaką muzykę chodzi i ile z tej muzyki słuchasz z plików mp3.

PS
Kupić bardzo dobrą jakość za 600-800 PLN w CarAudio to jak wygrać internet ;)

Amortyzatory
Powrót