Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
No to może by ich pozwać za to, że auto nie spala tyle ile podaje producent - 5.7 w cyklu mieszanym- tyle to nawet emeryt nie da rady jadąc w trasieewidentna niezgodność z umowa
![]()
Roman, a próbowałeś pisać do Włoch, bezpośrednio do Alfy? Na włoskiej stronie można się zarejestrować. Wadą jest, że wszystko jest po włosku. Mnie kiedyś nie chcieli dać auta zastępczego z automatyczną skrzynią. Jeden email tam i sprawa załatwiona.
Nie wiecie może co to za dziwaczny numer i jak tam zadzwonić? Niestety nie zdążyłem odebrać: +390110035. 39 to ... Włochy, tyle że jakby cyfr za mało i nie da się tam zadzwonić.
Przecież przyspieszenie zależy od siły, czyli w uproszczeniu od momentu.
A maksymalna prędkość od maksymalnej mocy.
Ale nawet odczuwalne przyspieszenie jest słabsze niż w innym egzemplarzu, zwłaszcza w trybie D.
Przyspieszenie zalezy od mocy, nie bede sie na ten temat rozpisywal przyklad ponizej :
Jak widac M-JET12OKM 320NM ma okolo 50% wiecej momentu od T-JET120KM 215NM , a pomimo to nie przyspiesza lepiej.
Pamiętaj, że diesle mają dużo dłuższe skrzynie niż benzyna i tam ginie większość momentu. Do tego dochodzi jego zupełnie inny przebieg. To nm odpowiadają za masaż pleców przy przyspieszaniu![]()
Jesli jestes tak pewien swojej racji mozemy zalozyc sie o karton dobrej wody ognistej ....fachowcow jest wielu, a znaja sie nieliczni ---mam na mysli odpowiedzialnosc NM za przyspieszeniePrzyspieszenie ziemskie zależy od siły przyciągania (grawitacji). Tego uczą w szkole. A moc to praca (np. przejechany dystans) w jednostce czasu.