[Brera Spider] Brera Spiderrr Black

• Autor wątku Autor wątku szewi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szewi

Guest
Witajcie,

Marzenia sa po to by je realizować...
Po ponad rocznych poszukiwaniach, w rodzinie pojawil sie piekny czarny Spiderek (tj brat dla 159tki :)

Kilka danych technicznych:

Spider wyprodukowany w czerwcu 2007 roku, wersja Exclusive, silnik 2,4 Jtdm 200 kucy, bezwypadkowy

troche danych:

-lakier nero carbonio metalik
-elektr sterowanie i podgrzewanie foteli z pamiecia ustawien
-elektr skladane lusterka
-bixenon
-audio BOSE
-Blue & me
-skorzana tapicerka
-17 calowe alusy
-tempomat
-elektr skladany dach
-kierownica multifunkcyjna
-parktronic
-manualna skrzynia
-windshot
-dodatkowa poduszka powietrzna na kolana kierowcy i pasazera
-radio z mp3
-czujniki zmierzchu, oświetlenia

Spiderek swieżo po wymianie rozrzadu z pompa wody, wymianie kpl filtrow oraz oleju do DPF, wymianie termostatu z plynem chlodniczym, czyszczeniu EGR + czesciowym jego zaslepieniu oraz wymienionym znaczku AR z tylu.

W planach: montaz alu nakladek na pedaly (juz zamowione u forumowego kolegi misiu7911 :), usuniecie DPF, byc moze lekkie podciagniecie mocy, felgi 18, zmiana seryjnego radia na navigacje, polerka lakieru

Zdjecia nie sa szczegolnie udane, ale jak tylko pogoda na to pozwoli zrobimy lepsza sesje ;)

Jezdzi sie nim wybornie ;)

Załączniki

• IMG_1327.jpg
    IMG_1327.jpg
    93.9 KB · Wyświetleń: 942
  • IMG_1328.jpg
    IMG_1328.jpg
    104.2 KB · Wyświetleń: 948
  • IMG_1329.jpg
    IMG_1329.jpg
    94.6 KB · Wyświetleń: 971
  • IMG_1334.jpg
    IMG_1334.jpg
    79.7 KB · Wyświetleń: 859
  • IMG_1339.jpg
    IMG_1339.jpg
    88.6 KB · Wyświetleń: 883
  • IMG_1346.jpg
    IMG_1346.jpg
    80.2 KB · Wyświetleń: 804
  • IMG_1347.jpg
    IMG_1347.jpg
    89.4 KB · Wyświetleń: 860
  • IMG_1348.jpg
    IMG_1348.jpg
    97.3 KB · Wyświetleń: 779
  • IMG_1350.jpg
    IMG_1350.jpg
    48.2 KB · Wyświetleń: 741
  • IMG_1353.jpg
    IMG_1353.jpg
    77.5 KB · Wyświetleń: 569
  • IMG_1360.jpg
    IMG_1360.jpg
    78.2 KB · Wyświetleń: 511
  • IMG_1361.jpg
    IMG_1361.jpg
    90.6 KB · Wyświetleń: 758
  • IMG_1362.jpg
    IMG_1362.jpg
    90.5 KB · Wyświetleń: 603
  • IMG_1364.jpg
    IMG_1364.jpg
    78.5 KB · Wyświetleń: 499
  • IMG_1366.jpg
    IMG_1366.jpg
    34.1 KB · Wyświetleń: 490
  • IMG_1367.jpg
    IMG_1367.jpg
    63 KB · Wyświetleń: 484
  • IMG_1356.jpg
    IMG_1356.jpg
    73.5 KB · Wyświetleń: 640
  • IMG_1358.jpg
    IMG_1358.jpg
    74.7 KB · Wyświetleń: 443
Ostatnia edycja:
No nareszcie.
Idealny partner dla Twojej 159.
Gratuluję zakupu.
Pozdrawiam.
- Rafał

Pierwszy,piekna sprawa,gratki,no i bedzie cos odemnie dla pajaczka:)

Fuck,drugi:(

Co za gablota ;) - extra!
Sent from my Lumia 800 using Board Express

piękna bella teraz pozostaje życzyć dużej ilości słonecznych dni:-)

Piękny, gratulacje! Czy to nie pierwsza Brera Spider na forum? :)

Piękna piękność. Chciałbym zobaczyć taką na żywo :wub:

Zaszalałeś :) cabrio słoneczko i wiatr we włosach to jest to;) Zajefajny jest:P

Piękne autko na ładne pogody;)

Cholerka,ekstra sztuka.Garaż masz naprawde wypas.Na codzień full dopieszczona 159,a na weekendy mega spiderek.Chyba nie może być lepiej dla alfisty.

Teraz wypatrywać słońca i nic tylko się lansić takim wozem.Jak do brery mam zastrzeżenia odnośnie tyłu,tak w spiderze nie mogę niczego sie przyczepić,naprawdę świetne sportowe,kompleksowe auto.Szukaj jakichś fajnych 18 i będzie odlot.Jakiś programik może ??

Z przodu tyle miejsca co w 159,czy jednak ciaśniej ?

Jeździłeś juz bez dachu ?

Dzieki ;) auto od zawsze mi sie podobalo, nie zapomne jakie wrazenie wywarl na mnie spider jak pierwszy raz go zobaczylem kilka lat temu na zlocie.
Szczegolnie podobal mi sie tyl i w ogole to zgrabne autko jest.
Zaskoczyl mnie bagaznik (wydawalo mi sie ze nic tam nie wejdzie i ze raczej to bedzie schowek, a tu okazuje sie ze miejsca jest sporo jak na cabrio to za sprawa tego, ze dach sie chowa w inny schowek (tam gdzie normalnie sa tylne siedzenia ;)

programik to calkiem realna sprawa, ale troche musi poczekac ;)

Kilka spostrzezen na szybko vs 159:

Z przodu miejsca mam wrazneie ze jest wiecej i nie jestem pewien czy to tylko kwestia jasniejszej tapicerki.
Duzo jest detali ktore tu sa dopieszczone, np schowki w przednich drzwiach sa wykonczone skora, a w srodku jest przyjemny w dotyku zamsz, w 159 jakas plastikowogumowa kieszen mam;
Raczka do zamykania drzwi od srodka, wykonczenie mam wrazenie jest z wieksza dbaloscia o szczegoly, szczotkowane alu jest jasniejsze niz w 159.
lusterka mi sie bardzie podobaja w spiderze, i fakt ze sie skladaja przy zamykaniu auta, za to przez tylna szybe widac prawie tyle co nic ;)
parktronic jest tylko na tyl, ale wystarczy ( w zasadzie to poycja obowiazkowa bo widocznosc do tylu jest kiepska)
Silnik jest troche slabszy, ale daje rade...tamat chipa sie pojawi za jakis czas, ale narazie jest calkiem fajnie. W ogole inaczej sie prowadzi spider, ciezko to opisac mimo ze bebechy praktycznie te same, ale mi sie podoba :)
sa tez ciekawe schowki zamykane na kluczyk w miejscu tylnych "siedzen" ;)
z dachem otwartym jeszcze nie jechlem, wiec te wrazenia opiszemy jak bedzie cieplej.
Z zamknietym dachem natomiast jest b. przytulnie, nie jest glosno, troche nisko sie siedzi w porownaniu do 159, generalnie mam wrazenie ze jest nizsze zawieszenie.
Wnetrze bardzo mi sie podoba w takim zestawieniu, jest zywe i optymistyczne czyli kontrast w porowaniu z wszechobecna czernia w 159.
Szkoda ze spider nie jest czerwony, ale upolowac taka sztuke mega ciezko.
Znaczki: pinifarina, napis spider - I like it :) dlaczego w 159 nie wymyslili jakis ladniejszych te od Pana "Cygaro" odkleilem bo jakos mi nie pasowaly w ogole do tego auta ;(
Nie jest glosno przy wiekszych predkosciach przy zamknietym dachu, tlumienie jest b dobre.

Ostatnia edycja:
Spider w naszym kraju to biały kruk. Piękny ten środek !

Trzeba się wybrać na czwartkowego spota :)

PS: podpórka na stopę przy sprzęgle ma czarny kolor - czy nie powinna być beżowa ?

Dzieki, 3ba mu troszke uwagi jeszcze poswiecic i dopiescic, ale to jakies detale.
Mechnicznie wszystko hula az milo, fakt ze godziny sprawdzania przed kupnem sie oplacily ;)

z ta podstopnica to nie wiem od czego to zalezy, w czarnej tez mam czarna, ale i tak za chwile bedzie tam alu podstopnica i alu nakladki, wiec nie bedzie razic w oczy ;)

Z ta jazda bez dachu to sam sie nie moge doczekac ;)

Ostatnia edycja:
Grzudylu karnąć jak karnąć chociaż posiedzieć w takiej furce. Cuda malina spider

Amortyzatory
Powrót