Brembo plus Ferodo Premier przewody HEL

BAKU147

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 2.0TS
Witam,

Po ostatnim sprincie stwierdziłem ze najwyższy czas na poprawe hamulców w mojej Alficzce.
Planuje najpierw zakupić na przód znany zestaw tarcz Brembo plus klocki ferodo premier, do tego nowy płyn hamulcowy i przewody w oplocie firmy HEL.
Co myślicie o takiej opcji????????
Link do przewodów http://allegro.pl/przewody-hamulcowe-hel-alfa-romeo-147-2001-i1571493366.html

Całośc bedzie mnie kosztowala ok 900 zł (tarcze klocki 440 przewdoy 360 i 100 płyn)
moze macie inne propozycje.
Z góry dzieki za opinie.

pzdr

Witam.
Przewody ok, ale klocki i tarcze zwykle Brembo to Badziew totalny, klocki Ferodo Premier to już zupełnie dramat. Jak koniecznie chcesz tarcze Brembo to tylko „oro” a jeżeli Klocki ferodo to polecam serie DS ale to już nie tanie rzeczy. Po taniości i w miarę jakościowo to tarcze gładkie ate klocki ate. Jeżeli chodzi o płyn to na nim nie warto oszczędzać godny polecenia jest Motul RBF 600 wysoka temperatura wrzenia i ogólnie dobre parametry.
Pozdrawiam

Witam.
Przewody ok, ale klocki i tarcze zwykle Brembo to Badziew totalny, klocki Ferodo Premier to już zupełnie dramat. Jak koniecznie chcesz tarcze Brembo to tylko „oro” a jeżeli Klocki ferodo to polecam serie DS ale to już nie tanie rzeczy. Po taniości i w miarę jakościowo to tarcze gładkie ate klocki ate. Jeżeli chodzi o płyn to na nim nie warto oszczędzać godny polecenia jest Motul RBF 600 wysoka temperatura wrzenia i ogólnie dobre parametry.
Pozdrawiam

Czy to aby nie lekka przesada ?
wszystko zależy do czego auto jest używane.
Jeśli do jazdy na co dzień, to bez przesady z tymi DSami.
Co do tarcz to masz rację, W kategorii cena/jakość nie koniecznie dobrze wypada. Jak coś lepszego to Brembo MAX, ewentualnie właśnie ATE.
Płyn mogę jeszcze śmiało polecić Millers Racing Brake Fluid 300+ . naprawdę daje radę.
http://www.millersoils.pl/produkty/motorsport/plyny-hamulcowe/racing-brake-fluid-300/

Pozdrawiam. ;)

Czy to aby nie lekka przesada ?
wszystko zależy do czego auto jest używane.
Jeśli do jazdy na co dzień, to bez przesady z tymi DSami.
Co do tarcz to masz rację, W kategorii cena/jakość nie koniecznie dobrze wypada. Jak coś lepszego to Brembo MAX, ewentualnie właśnie ATE.
Płyn mogę jeszcze śmiało polecić Millers Racing Brake Fluid 300+ . naprawdę daje radę.
http://www.millersoils.pl/produkty/motorsport/plyny-hamulcowe/racing-brake-fluid-300/

Pozdrawiam. ;)

skoro kolega przewody w oplocie zakłada i zwykle tarcze klocki mu nie starczają to DS przy umiejętnym użytkowaniu na pewno by sprostały. O tym DS napisalem bo kolega o premier napisał co jest konkretna pomyłka, kiedyś je do tigry założyłem i nie hamowały ani zimne ani rozgrzane :D
Ale na codzień ate gładkie i klocki ate dadza rade w połączeniu z dobrym płynem coby sie szybko nie gotował.

Dzieki za opinie. Fakt, szukam czegoś do troszke szybszej jazdy..
Tak własnie myślałem ze jak nie Brembo plus Ferodo to kupię zestaw ATE. W sumie nie dużo droższy. Myślę ze w połączeniu z nowym, dobrym płynem
i przewodami w oplocie będzie dobrze.
moze macie jakiś kontakt gdzie moge kupić taki zestaw w Wawie?
pzdr

Dzieki za opinie. Fakt, szukam czegoś do troszke szybszej jazdy..
Tak własnie myślałem ze jak nie Brembo plus Ferodo to kupię zestaw ATE. W sumie nie dużo droższy. Myślę ze w połączeniu z nowym, dobrym płynem
i przewodami w oplocie będzie dobrze.
moze macie jakiś kontakt gdzie moge kupić taki zestaw w Wawie?
pzdr

Odezwij się we wtorek to zobaczę w jakiej cenie mógłbym to ogarnąć.

Wesołych Świąt ;)

Miał ktoś z was problem z przewodami Hela? zdarzyło się komuś, żeby pękły czy coś? Mi się to przytrafiło i co dziwne nie jest to efekt przetarcia.

Amortyzatory
Powrót