por.Jaszczuk
Użytkownik
- Auto
- AR 159 SW JTDm 2007 & VW Passat 2018 2.0TDI
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
330 /32
zamiast 305/28
?
tak gwoli ścisłości
czy jeszcze inaczej ?
Mam teraz "duże Brembo" z tarczami 330mm. Wcześniej miałem "małe Brembo" z tarczami 305mm.
Pokaż załącznik 102922Pokaż załącznik 102923
To ciekawe info.. to były dwa rodzaje Brembo w 159 ? na zdjęciach zaciski wyglądają na ten sam rozmiar.. tylko w różnych kolorach.. naprawdę czerwony jest większy od szarego ? To nie jest przypadkiem zacisk od 147GTA/156GTA/GT3.2 ten czerwony?
Wg mnie nie bylo w 159 duzych brembo i malych brembo (male brembo przyjelo sie mowic po swapie Alcesa z 166tki), por Jaszczuk wyglada mi na to, ze zmienil brembo 'szare' na brembo 'czerwony' (z ta sama ikoscia tloczkow). Takie szare 4 tloczkowe brembo byly tez montowane w 2.4 nie ti oraz 3.2 jtsach no i chyba pozniej w niektorych nowszych wersjach.

Jak Ci zalezy na sporej poprawie hamowania to tylko swap na 4 tloczek i tarcze 305mm pytanie czy Ci nie przeszkadzają zwiększone koszty i to że nie każda felga pasuje.Cześć, jeśli chodzi o seryjne tarcze i klocki to jakie polecacie? Czy wymiana seryjnych zacisków na zaciski brembo i tarcze 305mm.
Coś będę myślał na ten temat, przez zime na pewno coś ogarne. Myślisz ,że felga 17' Dotz Rapier Shine podejdzie? ;>
jakie et i szerokość felgi ? Rantu nie ma, ramiona wąskie więc może się udać, ewentualnie lekki dystans na przód będzie potrzebnyCoś będę myślał na ten temat, przez zime na pewno coś ogarne. Myślisz ,że felga 17' Dotz Rapier Shine podejdzie? ;>
Jeśli zdecydujesz się na SWAP, to być może zainteresuje Cię ten temat: http://www.forum.alfaholicy.org/159...iskow_brembo_przedniej_osi_alfie_159_16v.htmlCześć, jeśli chodzi o seryjne tarcze i klocki to jakie polecacie? Czy wymiana seryjnych zacisków na zaciski brembo i tarcze 305mm.
Zobaczcie sami ... można kupić zacisk za 49 pln > duże Brembo [prawy przód]
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-zacisk-prawy-przod-i3862254904.html
Taa. Tylko gdzie potem szukać lewego?