Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Witam
Zasilanie podgrzewania znajduję się pod fotelem za pośrednictwem kostki pokazanej na zdjęciu, kabel czerwony to podświetlanie pokrętła regulacji temperatury ( i tu uwaga nie jest prawdą, jak to gdzieś przeczytałem że jeżeli regulator się świeci to mamy prąd do podgrzewania) kabel brązowy to zasilanie modułu i mat grzewczych jeżeli brak tu napięcia to albo uszkodzony mamy bezpiecznik albo nie działa nam przekaźnik w skrzynce bezpieczników umieszczonej w bagażniku (zdjęcie poniżej) kabel czarny to masa
![]()
Witam.
gdzie dokładnie w bagażniku znajdują się bezpieczniki odpowiedzialne za podgrzewanie siedzeń ? Mam ten sam problem, z tym że mi podgrzewanie działało, ale od tamtej zimy fotel kierowcy nie grzeje, mimo, że jest podświetlenie. Czy w sedanie też skrzynka będzie w bagażniku?
Pozdrawiam
sm00q
Powinna też być w bagażniku po prawej stronie we wnęce pomiędzy nadkolem a tylną lampą taka mała czarna klapka. Instrukcja nie rozróżnia położenia bezpieczników dla sedana i SW
Znalazłem klapkę, w niej bezpieczniki. Wyciągłem pierwszy po prawej 7,5 i okazał się przepalony. Założyłem mocniejszy 20, bo akurat nie miałem mniejszego i bezpiecznik sie stopił, a ogrzewania jak nie było tak nie ma :/
Jak myślicie? Jaka jest tego przyczyna? Podejrzewam zwarcie, ale gdzie?