rocky_rybnik
Nowy
- Auto
- AR 145 1,6 boxer, AR 156 SW 1,9j JTD 115KM; AR 159 SW 1,9 JTDm 8v 115 KM
no to spróbuj jakąś używkę kupić może akurat będzie w lepszym stanie niż poprzednia...mi temat nie dawał spokoju, więc przed chwilą pojechałem do kolesia co mi kiedyś głowice do boxera robił łączenie z zaworami, i przedstawiłem mu sytuacje i stwierdził, że na wolnych obrotach na ciepłym silniku jeżeli jest 0,5 bar nie jest źle, podstawa żeby na obrotach było powyżej 3,5 - 4 barów! Poza tym Pan był na tyle uprzejmy, że sprawdziliśmy my w jakiejś magicznej książce serwisowej autodelty całość parametrów do boxera (1,5 alfa 33 bądź alfasud zresztą nie istotne bo były te same parametry) i pisało, że ciśnienie pompy max 4,5bar, zaś przy 5k obrotów powinno oscylować w zakresie 4,1-5,3! Myślę, że dane autentyczne więc można się nimi posłużyć.
Co do regeneracji to podobno można szybko silnik zarżnąć, wystarczy złe pasowanie trybów i po silniku i pompie. Podobno strasznie ciężki temat do ogarnięcia, ogólnie stwierdził, że regenerowanej pompy do silnika by nie wsadził, za duże ryzyko zatarcia...hmm...
Co do regeneracji to podobno można szybko silnik zarżnąć, wystarczy złe pasowanie trybów i po silniku i pompie. Podobno strasznie ciężki temat do ogarnięcia, ogólnie stwierdził, że regenerowanej pompy do silnika by nie wsadził, za duże ryzyko zatarcia...hmm...