Bose

• Autor wątku Autor wątku Qki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja nie chciałem podłączać do wzmacniacza tylko brać z niego "sygnał basu", który dodatkowy wzmacniacz by wzmocnił i zapodał na dodatkowy wzmacniacz - skrzynię umieszczoną w bagażniku. Oryginalny głośnik bym odłączył. Nie wiem czy to się wydaje sensowne, ktoś kto siedział w CarAudio powienien wiedzieć. Niemniej koszty tego to i tak wielkie minimum 500 zł..

Ja nie chciałem podłączać do wzmacniacza tylko brać z niego "sygnał basu", który dodatkowy wzmacniacz by wzmocnił i zapodał na dodatkowy wzmacniacz - skrzynię umieszczoną w bagażniku. Oryginalny głośnik bym odłączył. Nie wiem czy to się wydaje sensowne, ktoś kto siedział w CarAudio powienien wiedzieć. Niemniej koszty tego to i tak wielkie minimum 500 zł..

według mnie to byłoby najlepsze wyjście.musiałbyś wyizolować sygnał RCA z tego wzmacniacza BOSE i puścić go do odzielnego wzmacniacza.reszta to już prościzna...

dobra...ja mam nastepny wzmacniacz i skrzynke basowa....jak to podlaczyc...???z pradem do wzmacniacza wiem jak trzeba zrobic....ale chodzi mi o sygnal basu....czy trzeba wypiac ta wtyczke z dwoma kabelkami od starego subwoofera(chodzi mi o ta wtyczke co jest przy samym subie)i co nastepnie...jak i gdzie ja podlaczyc????

Witam
wymieniłem oryginalny wzmacniacz na wersje z audi A6 i pasuje. Należy wspomnieć, że wspomniany wzmacniacz różni się konstrukcyjnie od tego z alfy. Dodatkowo obudowa która de fakto jest radiatorem też jest nieco inna przez co wzmacniacz nie zmieści się w fabryczne miejsce, na szczęście podstawa jest identyczna więc wystarczy wymienić ten obudowo-radiator na "alfowski" i wszystko gra - dosłownie ponieważ wyprowadzenia wtyku są takie same. Dla zainteresowanych powiem, że wzmacniacz z audi jest mocniejszy - gra zdecydowanie głośniej - na szczęście oryginalne zestaw głośników bose daje sobie radę - oczywiście w granicach rozsądku, bo jeżeli ktoś oczekuje czystego dźwięku przy natężeniu, które urywa łeb to nie będzie zadowolony. Podsumowują - na wersji od panzerwagonów A6 zestaw gra nieźle i w razie problemów z oryginalnym wzmacniaczem mogę z czystym sumieniem polecić wymiane oryginalnego właśnie na taki, tym bardziej, że można go znaleźć za mniej iż stówe.

Ponieważ nie mam wiedzy czy w A6 montowano tylko jeden model wzmacniacza BOSE podaję numer tego, który ja posiadam: AMP ASSY 3500 D2 - ten hulo jak ta lala.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót