[166] Bordowa Alfa Romeo 166 3.2 V6 Busso 2005 (nawkrzy)

Damn, jest kawałek, jakieś 2 godziny drogi. Ale zbliża się rozrząd, więc warto dać samochód komuś ogarniętemu. W jeden dzień rozrząd wymienią?

Jak masz 2 godziny do Kuby, to nawet się nie zastanawiaj. Ludzie do niego z całego kraju jeżdżą.

Od 10lat jeżdżę do Kuby z serwisem, 1,5 godz. i jestem. Odezwij się do Kuby na fb i dogadaj szczegóły.

pozdrawiam

Dobra, wziąłem się wreszcie za felgi na lato. A skoro tak to sprawdziłem co to w ogóle jest za model, bo ciężko jest go znaleźć. Numer katalogowy to 60684682 B012. Na felgach jest też napisane: Speedline SL 1827. Wyglądają tak jak na zdjęciu poniżej. Jak tylko je do końca ogarnę i będą już na samochodzie, to wrzucę jakieś zdjęcia :)

60684682.jpg

Standardowe poliftowe felgi. Tak to wygląda na Nero
344.jpg
345.jpg

Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka

Dziwne, bo bardzo rzadko się je spotyka. Spróbuj wyszukać je w guglach ;) Ale dzięki za foto, przynajmniej widzę jak to może wyglądać u mnie. Tak swoją drogą, masz fabryczne zawieszenie? Jakieś dystanse czy coś?

Seria, nie seria - felgi rzadkie. Mam chrapkę na takie, Masa wyszukał mi nawet jeden komplet, dzwoniłem do Czesława, ale nie odbierał skubany. Muszę ponowić próbę.
[MENTION=79939]nawkrzy[/MENTION] - one są dość ciekawe dlatego, że oprócz fajnego wzoru mają ET 36.5, dzięki czemu koło nie jest tak schowane w nadkolu i pomimo 17 cali wygląda to przyzwoicie :)

Mam chrapkę na takie

Ja swoje kupiłem za 630 złotych gdzieś pod... Radomiem :D Z tym ET to w sumie dobrze, że nie będzie tak schowane. Wiesz jakie ET jest przy oryginalnych, "szprychowych" 17-kach? Myślę, żeby połączyć to jeszcze z Eibach Pro Kit albo czymś podobnym.

Kurde, super jest ten model!

Zaraz się okaże, że te felgi to rzadszy wzór i bardziej poszukiwany niż te "kultowe" szprychy [emoji23]

Jak kupowałem swojego polifta 6 lat temu to co drugi na allegro stał na tych felgach co uważałem za minus, ponieważ mi uja mi się nie podobały. Teraz po latach okazuje się, że to rarytas poszukiwany[emoji39] Jakby co jestem w stanie się z kimś zamienić na szprychy albo telefony.

To u mnie będzie tak - te felgi, o których tutaj dyskutujemy będą na lato, a "szprychy" na zimę ;)

Mała aktualizacja, zmieniłem już felgi i opony na letnie. Może kogoś interesuje jak 166-tka wygląda na tym modelu felg, więc wrzucam zdjęcia. Zdjęcia na szybko, bez przygotowania i tak wyszło, że "pod słońce", bo tylko tu było trochę miejsca żeby zrobić :) W każdym razie, według mnie felgi prezentują się lepiej niż "szprychy", które były wcześniej i jak pisał Krzemol, ET41 nieco je "wypchnęło".

Jedyne nad czym muszę jeszcze podziałać, to chyba sprężyny, bo z przodu jest wyżej. Macie jakiś pomysł? Z tego co widzę po historii napraw, poprzedni właściciel na początku 2018 roku założył na tył amortyzatory Magneti Marelli 5762G i sprężyny Kayaba KYB RA5020.

IMG_20190425_1651100.jpgIMG_20190425_1651289.jpg

Dzisiaj poszło szybkie odświeżenie gumy ;) Efekt przed i po dodaję poniżej.

IMG_20190427_1843316.jpgIMG_20190427_1908290.jpg

Chciałbym wszystkich bardzo przeprosić. Nałożyłem blacka na opony, wymyłem felgi... zaczęło padać :P

Ładne gumy to podstawa. Brzydkie psują efekt nawet najfajniejszego auta ;)
Także ten... dbaj, dbaj :)
Jakby co bardzo polecam preparat Funky Witch Tire Dressing, jest rewelacyjny.

Co do sprężyn to też miałem podobnie po założeniu KYB RA5020, z załadowanym tyłem i pełnym zbiornikiem czuć było że na nierównościach dobija. Ostatecznie zamówiłem sprężyny z pomocą [MENTION=788]tomaz[/MENTION] i jego tematu w firmie Pospring. Możesz zobaczyć w moim temacie jak to wyglądało przed i jak wygląda po.

Amortyzatory
Powrót