• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

BMW 740iA czyli Balbinka z Łodzi ;)

Pasują do opisu

To Ci sami :D

Jak są na forum, to pozdrawiam ich z całego serca!

PS. Gleba z tyłu była chyba -80 jak się w 5-ciu wpakowali :D

Hehe, lubię pieniaczy anty LPG.
Znajomy kupił S4 B6, założył od razu kuchenkę i się śmieje bo 100 km kosztuje go mniej niż przy 2.5 TDI. A może ktoś chce podyskutować o dodatkowych kosztach eksploatacji w takim przypadku ? ;p

Szczepan piekna 7ka. Robi wrażenie. Te kształty nigdy się nie zestarzeją.

Co do czerwonej alfy z burakami w środku... Ja bym jednak zrobił się dresem, nawet w gangolu i dał po garach:D

Piękne BMW, jak przeczytałem Twój post o cebulakach w Alfie na światłach to od razu przypomniała mi się czarna beta 730 z Transportera z Jasonem z białej koszuli i garniaku za kierownicą :D

Bardzo ładna "siódemeczka" :)
Też kiedyś była taka moim marzeniem...
Dobry rywal dla mojego sreberka:)

Darus.... to jest o dwie klasy wyżej :) nie ma co porównywać.
Dla Ciebie rywalem może być 325 albo z alfy 156 2,5

Ostatnia edycja:
chodziło mi o osiągi, wiem, że to nie ta klasa:)
poza tym 325 czy 2.5 V6 jednak trochę mocy do mojej brakuje:P

Mocy może mniej ale osiągami niewiele gorsza. Może o pół auta byś był szybszy :sarcastic: niewiele więcej.

Do setki może i o pół auta ale poźniej to różnica już idzie w sekundach:)
spoko, nie mój temat szkoda nabijać koledze niepotrzebne posty.
Tak czy inaczej piękna ta E38, bardzo możliwe, że za jakiś czas stanę się posiadaczem jednego z trzech aut: 166 3.0 V6, E38 silnik póki co jeszcze nie znany ale na bank PB, S8 4.2 V8.
Pozdrawiam

To grubo. Jak już się przesiadać na auto wroga to przynajmniej na najlepsze. A nie jakiś pasek.... :sarcastic: mam nadzieję że nie przegapię tematu :)
choć mi osobiście się wydaje że takiej ikony jak siódemka szczepana to niewiele aut może przebić.

To prawda, Szczepan postawił wysoko poprzeczkę:)
Generalnie ma to być trzecie auto w domu, na tzw. wypady weekendowe, z lpg.
Z tej trójki, którą podałem alfa ma najmniejszy motor ale strasznie mnie do niej ciągnie:)
Zobaczymy co się trafi.
Do miłego.

Padłem! :D
Ale żal faktycznie... tyle, że rozumiem iż nowa 7 wpada na jej miejsce? To jaka to może być.. pomyślmy.. po 740 zostaje już tylko 750 z V12 :)

Nie pojmuje. Piekne ,dopracowane auto, a idzie na sprzedaż i do tego za marny grosz ze tak sie wyraze ( jak za ten stan).

Moze lepiej pomyslec o zmianie kobiety,anizeli tej BMW ...

Najlepszy silnik i jazda za grosze, no nie pojmuje.

PS .Sugeruje sie opisem ;)

Ostatnia edycja:
Z tymi marnymi groszami to nie przesadzaj. Jest za rozsądną cenę. Nie uważam żeby "trzeba było" wołać więcej. Jeszcze ładnych parę lat musi minąć żeby były więcej warte. Nawet biorąc pod uwagę stan.

Moze inaczej: za 20 tys co dzis mozna kupic ?? No nic ciekawego, z reguły dojechanego.

A tu doinwestowana ikona ,w najlepszym wydaniu, z gazem gdzie jazda to taniocha na poziomie golfa 5 1,9 TDI.

To już nie Szczepana, sprzedał z rok temu jakoś...

Amortyzatory
Powrót