Co zrobic?
Witam, kupiłem Alfe 159 2008rok, z systemem Blue&me nav, duzo czytalem i tak: zrobilem update softu najpierw na 5.5 , pozniej na 5.6 , mapki zgralem i pieknie od wczoraj wszystko chodzilo, dzisiaj połasiłem sie na zmiane jezyka na polski, gdyz lektora mialem po holendersku, i tu pojawil sie problem... wszystko wykonalem zgodnie z instrukcja, po wlozeniu pokazal sie napis; LANGUAGE UPDATE, pozniej pojawil sie napis POLSKI UNAVALIBLE, wyciagnalem pena, i niestety teraz pokazuje mi ENGLISH UNAVALIBLE, probowalem wgrac holenderski i to samo... nie mogęwejsc w navi, ani zestaw glosnomowiacy, ani komunikaty , gdyz zawsze pisze ENGLISH UNAVALIBLE.
Proszę pomóżcie, gdyż sie załamałem, wszystko szło pięknie , a teraz nie działa nic...
- - - Updated - - -
Udało mi już wszystko zmienić alfunia gada po Polsku, tylko dziewczyna sie złości ,że spędzam więcej czasu w aucie niż w domu

, może moje doświadczenie pomoże komuś w przyszłości, także podziele się tym co zaobserwowałem. Jeżeli wystepuje u kogoś taki problem jak u mnie, przy zmianie języka, np. Polski UNAVALIBLE, lub, przy aktualizacji softu cos nie idzie, pokazuje sie błąd USB.
Po pierwsze i bardzo ważne najlepiej mieć pen drive jakiś starszy 1gb lub nawet 512mb,
Po drugie (tak było w moim przypadku ) wczesniej formatowałem pena na FAT32 , zrobilem update softu,poźniej wgrałem na niego mapy, pózniej muzyke, , i następnie aktualizacje języka, pojawil sie błąd jaki opisałem post wyżej, ale TU BARDZO WAZNE!! wystarczylo znowu zrobić pełne (nie szybkie ) formatowanie pena i wgrałem znowu na niego upgrade jezyka, podłaczyłem do alfy i wszystko poszlo jak po masle po ok. minuty mam polski i znowu wszystko działa!
Także gdyz cos nie idzie, sprawdzcie pojemnosc pena i , najwazniejsze zrócie mu pelnego formata na FAT32
Pozdrawiam!!