[Giulietta] Blue&Me aktualizacja oprogramowania

spróbuje zobaczymy mam htc sie sprawdzi sms teraz mi nie czyta mam nieraz problem z słuchawka wciskam ni nie łączy rozmowy odebrac tez nie moge

spróbuje zobaczymy mam htc sie sprawdzi sms teraz mi nie czyta mam nieraz problem z słuchawka wciskam ni nie łączy rozmowy odebrac tez nie moge

Wgrane, na iPhone 5 żadnych róznic - dalej nie czyta SMS-ów, a poza tym wszystko działa.
Z ciekawości jakie macie oznaczenia w ustawieniach, u mnie dla Giulietta z audio Blue&Me drugiej generacji (czyli komunikącym się z iPodem bez adaptera)
Image ID E033P
Aplication ID LD1

Panowie ogarnięci w temacie B&M mam taki problem. Muszę przeinstalować całość tego ustrojstwa bo chyba coś spierdzieliłem przy pierwszym wgrywaniu i coś mi tam szwankuje (ale to inny temat). Rozchodzi się o to, że na początku zgrałem na pena tylko PART 1 z:
http://www.blueandme.net/blueandme/index.aspx?brand=alfa romeo&lang=en#/support/download/
i wgrałem język Polski z pena 4 GB - bo trochę nie zakumałem jak to dobrze zrobić. Ale wszystko hulało pięknie (całe B&M, telefon muza i navi z tego pena) do czasu teraz nie czyta z USB (telefon działa).
Więc zgrałem jeszcze raz PART 1 na pena do USB w aucie - poszło
Następnie pena do kompa i PART 2 gdzie pokazuje mi wersje 5.5 oraz 5.6 więc próbowałem z wersją 5.5 i z wersją 5.6 coś tam mieli coś tam aktualizuje ale w sumie error 10 i mówi, że wystąpił błąd przy aktualizacji i że się nie powiodła. Teraz jadę z 1 GB pena ale jak włożę a będzie na nim coś poza plikami aktualizacyjnymi (muzyka) to jak by go nie widział/wykrywał Macie jakie pomysły?

Ostatnia edycja:
Zresetuj komputer.

Na akumulatorze jest taka mała klemka, zdejmujesz ją i po minucie z powrotem zakładasz. Następnie po przekręceniu kluczyka ignorujesz wszystkie błedy jakie zobaczysz i przekręcasz do oporu (odbojnika) kierownicę w lewo a następnie e prawo. Potem opuszczasz i podnosisz wszystkie szyby.
Finito - auto skalibrowane.

I ważna jedna rzecz - instrukcja zaleca aby w trakcie w/w operacji radio nie widziało niczego po Bluetooth, więc na czas akcji musisz je w telefonie wyłączyć.
Po całej akcji robisz jeszcze raz parowanie i powinno wszystko śmigać.

Na serio? Takie rzeczy to tylko w erze.... :) Czy ta procedura działa w 159 (bo trochę nie w tym temacie napisałem - przez szukajkę). Jaka mała klema? Ja chyba mam 2 od + i -. Parowanie to chodzi o połączenie B&M z telefonem ale to akurat działa bez problemu nie dział tylko sam USB. Odłączałem klemę od akumulatora na 20 min i wgrywałem aktualizację ale wersja 5.5. i 5.6 nie idą wyskakuje error a USB dalej nie widzi :(

Ostatnia edycja:
Tylko dopytam by się upewnić - polskich znaków w liście kontaktów wciąż nie ma?

Dzięki. To tę aktualizację też odpuszczę. Chyba nie da się tego w prosty sposób zrobić, bo już by zrobili po tych paru latach, pewnie to głębiej gdzieś siedzi.

Masz na myśli tę firmę, która nie potrafi zrobić menu po polsku w swojej marce "premium"? :) To, co Fiat wyczynia z Alfą woła o pomstę do nieba, bo w nowej Pandzie polskie menu jest. Ciekawe, że w wersji Kuli po lifcie dalej tylko zagramaniczne języki...

No trochę fakt, że żenada, ale ja nie mam większego problemu z menu angielskim - w zasadzie w większości urządzeń mam i tak ustawione angielskie, bo uważam, że polskie są gorsze (czasami naprawdę trzeba się nagłówkować, by dojść do tego co tłumacz miał na myśli i co było w oryginale). Tutaj trochę mi przeszkadza, że jak imiona i nazwiska mają polskie znaczki, to się nie wyświetlają, a zamiast tego jest spacja - dziwnie to wygląda. Ale i tak najważniejsze, że jakość połączeń jest OK i można do tej panny gadać po polsku, a jak odczytuje wspomniane kontakty to odczytuje je idealnie.

Dla porównania - zamówiłem sobie nowe auto, tam niby jest menu po polsku, ale po pierwsze niektóre teksty nie mieszczą się w miejscach dla nich przeznaczonych (to chyba stadandard przy nieudolnie spalszczanych interfejsach), po drugie akurat system hands-free jest gorszy. Nie da sie, albo jeszcze się nie nauczyłem, bo w sumie wiele nie jeździłem, do niego mówić, i parę razy zerwało mi połączenie z iPhone'em. Ale może poprawią do wiosny, kiedy będę odbierał...

Mnie tam osobiście też polskie menu nie rajcuje. Chociaż jak widziałem w nowym A3 spolszczenie to też było śmiesznie, bo o ile "speed" przetłumaczono na "prędkość", o tyle "setup" pozostał "setupem", a było i więcej kwiatków.
Problem z tymi literami zaczyna się w momencie, jak masz w kontaktach Żurka, Łącką i Ćwiklińskiego np. ;).

Ha, nowy A3 sedan jest piękny! I poważnie go rozważałem, ale w końcu odpuściłem. Chyba za drogi jak na tę klasę. A wracając do systemów informacyjnych w autach, to w Audi jakiś magik, z pewnością geniusz ergonomii, wymyślił, że kręcac gałką w prawo lista elementów będzie się przesuwać w górę, nie w dół, jak to w innych urządzeniach się przyjęło. Nawet jak kręcę gałką w piekarniku, czy pralce, to mi się wskaźnik przesuwa w dół. I nie trzeba być Jobsem, żeby wpaść na to, że tylko jeden kierunek jest naturalny dla człowieka. Ale A3 jest ładne i ten minimalizm wnętrza powala...

Tym samym wracam do wniosku, który jakiś czas temu mi się wykluł i nie jestem w nim oryginalny, że producenci aut nie mają pojęcia o systemach infotainment i miną jeszcze dziesięciolecia, zanim to jakoś będzie działać i wyglądać. No chyba, że w większym stopniu się zwiążą z dużymi firmami informatycznymi, które od 30-40 lat rozwijają oprogramowanie i interfejsy użytkownika i większość takich błędów popełniły z dwie dekady temu.

Mnie to auto drażniło właśnie przez ten system głównie i ogólnie zbyt dużą gadżetowatość w kilku miejscach. No i debilny hamulec elektryczny. Wnętrze bardziej podoba mi się w Julce, to bez dyskusji, tylko ten wyświetlacz między zegarami przy tym z Audi wygląda wręcz komicznie :(.

Na serio? Takie rzeczy to tylko w erze.... :) Czy ta procedura działa w 159 (bo trochę nie w tym temacie napisałem - przez szukajkę). Jaka mała klema? Ja chyba mam 2 od + i -. Parowanie to chodzi o połączenie B&M z telefonem ale to akurat działa bez problemu nie dział tylko sam USB. Odłączałem klemę od akumulatora na 20 min i wgrywałem aktualizację ale wersja 5.5. i 5.6 nie idą wyskakuje error a USB dalej nie widzi :(

Help me...

Pojawiła się wersja 8.0. Aktualizacja przebiegła bez problemów. Pojawiło się także nowe oprogramowanie dla TomToma 2 i TomToma 2 LIVE.

Ostatnia edycja:
Wgrane na standardową drugą generację Blue & Me - brak żadnych zauważalnych róznic, mam wrażenie że Janosik po Bluetooth mówi teraz z jakimś większym przesterem, ale to chyba zmiana wynikająca z niesłyszenia go podczas urlopu ;)

Panowie potrzebuje pomocy, kto poratuje na maila tymi plikami co są do aktualizacji i instrukcja? Ta strona z 1 strony i kilku kolejnych nie działa, krzyczy o flasha którego mam i próbowałem ja otworzyć na kilku innych kompach i to samo, szukając i szukając w koncu znalazlem jakieś spolszczenie ale bez aktualizacji bo znowu te pliki nie chciały się pobrać:/ gdy otworzyłem wg instrukcji pena a nawet 4 różne, o różnych pojemnościach to przy każdym wyświetliło mi się komunikat: USB Data Connection Failure albo coś bardzo podobnego bo już nie pamiętam;) ktoś pomoże?? Nie mam problemu z J.Angielskim ale chciałbym to zrobić aby było po polsku, a blue&me chociaż gadalo jak nie po polsku to po angielsku bo teraz gada po włosku

Może flash jest po prostu zablokowany w przeglądarce - w chrome trzeba było nacisnąć na logo flash, wybrać "zezwól" i wchodzi na stronę.
Sam parę dni temu aktualizowałem blue&me w mito wg tej instrukcji. Musiałem tylko instalować po kolei aktualizacje od najstarszej.

Amortyzatory
Powrót