Błąd Airbag 33

badylek_4

Użytkownik
Auto
Stelvio 2,0 280 Q4
Witam,

Po długiej nieobecności ... nie żeby się nic nie działo z bellą ;),
Pojawiła się kontrolka poduchy AIRBAG - po podpięciu kompa ujawnił się błąd 33 (Screen poniżej)
attachment.php

Kabelki w bagażniku polutowane na stałe ... co teraz ???

Proszę o pomoc gdzie poszperać, które kabelki polutować na stałę

Załączniki

• Nowy obraz.jpg
    Nowy obraz.jpg
    80.8 KB · Wyświetleń: 235
Mnie się pojawił również błąd kurtyny pasażera. Ponad 2 lata był spokój a rok 2015 belli się wyjątkowo nie spodobał :( . Nie można go skasować. Czasem bywa jednak tak że kontrolka awarii potrafi sama zgasnąć podczas jazdy.
Przy następnym zapaleniu pojazdu znowu świeci. Zamieniałem kurtyny miejscami i po podłączeniu prawej do lewego obwodu jest OK, zatem kurtyna sprawna.

Czyżby padł moduł. U mnie siedzi 60680213. Kupić używany , podmienić? Ma ktoś schemat tego sterownika, bo moja autodata pokazuje tylko wtyczkę 24 pinową i całkiem kolory przewodów się nie zgadzają.

grzebać przy kabelkach w bagażniku - po prawej stronie pod plastikową małą klapką na wykładzinie prawego nadkola. Rozpiąłem zapiąłem i pomogło.

a podpowiecie mi tylko jak wyjąć centralkę/sterownik, bo szukam i jednoznacznej odpowiedzi nie widzę
please?

a podpowiecie mi tylko jak wyjąć centralkę/sterownik, bo szukam i jednoznacznej odpowiedzi nie widzę
please?

Odkręcasz po 1 śróbce osłony materiałowej po bokach tunelu i wyciągasz po dwa kołki i masz centralkę przed oczami. Jakby pod klimatronikiem. Potem odkręcasz 3 nakrętki fi 10 i masz sterownik w rękach.

U mnie samo się popsuło i można powiedzieć że samo się naprawiło. Pobawiłem się wtyczkami przy sterowniku i pod fotelem prawym bo prawa kurtyna jest spięta razem z boczną prawą poduszką fotela, poprawiłem styki preparatem do złącz i dupa.
Za to następnego dnia już wszystko OK. Tak jest do dziś i mam nadzieję , że jak najdłużej:)

please?

Odkręcasz po 1 śróbce osłony materiałowej po bokach tunelu i wyciągasz po dwa kołki i masz centralkę przed oczami. Jakby pod klimatronikiem. Potem odkręcasz 3 nakrętki fi 10 i masz sterownik w rękach.

U mnie samo się popsuło i można powiedzieć że samo się naprawiło. Pobawiłem się wtyczkami przy sterowniku i pod fotelem prawym bo prawa kurtyna jest spięta razem z boczną prawą poduszką fotela, poprawiłem styki preparatem do złącz i dupa.
Za to następnego dnia już wszystko OK. Tak jest do dziś i mam nadzieję , że jak najdłużej:)

dzięki za podpowiedź jak to ustrojstwo odkręcić :)

nie musiałeś potem kasować błędów ? tak po prostu zniknął błąd ? :)

dodatkowo. czy mam szukać takiego samego numeru centralki czy może być inny ? Bo już czytając tyle postów zwariowałem :)

Ostatnia edycja:
Posiadam komputer i kasowałem błąd podczas - po grzebaniu ale nie chciał się skasować. O dziwo następnego dnia lampka zgasła sama. Takie czary.

nie wiem jaki masz błąd ale w naszych autach generalnie trzeba kasować błędy za pomocą przyrządu.

Niestety przedwczoraj znowu się zapaliła rano i sama gasła i zapalała się kiedy chciała. dziś to samo . Widzę że zależne to jest od temperatury i przeczuwam problem pod fotelem pasażera.

hej, a powiesz mi czy może jest szansa na wymianę centralki z innym numerem. Numer, którego ja szukam jest praktycznie nie do znalezienia. Jest jedna na alledrogo i gość chce 100zł bez gwarancji.
Czy był gdzieś tutaj wątek z zamiennikami numerów centralek?

inny numer może być . Ważna jest konfiguracja czyli co masz w aucie . Wnioskuję że masz dwie przednie, dwie boczne, dwie kurtyny,wyłącznik pod.pasażera i czujnik obecności pasażera i z takiej samej musisz szukać. Numery mogły się zmieniać . Masz wersję po lifcie środka , prawda?

Amortyzatory
Powrót