• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Black 159 by Patryczos

Hmm czyżby zrobiło się złoto ? :) Tak mi się skojarzyło bo o ile dobrze pamiętam to Ty prosiłeś o wizualizację złotych felg w wątku o felgach :)

Może może nie wykluczam hehe :D prawdopodobnie w weekend przymiarka, a do wiosny decyzja :)

Złoty rulez :) Jestem fanem czekam na fotki

Tak tak tak również czekam na foto.
Fajnie ze coraz wiecej ludzi idzie w stronę odważnych kolorów felg do alfy
Pozdrawiam

Złoty rulez Jestem fanem czekam na fotki
Tak tak tak również czekam na foto.
Fajnie ze coraz wiecej ludzi idzie w stronę odważnych kolorów felg do alfy

Do odważnych świat należy. Jak to się mówi: jak nie teraz to kiedy :P
Co prawda na razie spróbuje klasycznego koloru do przymiarki, a moimi faworytami kolorów felg są czarny, grafit, antracyt itp. do jednak docelowo będzie malowanie w dość odważny kolor :)

Pozdrawiam również

Pieścisz ja widzę - bardzo ładna, jedna z ładniejszych na forum ;)
Szkoda, że nie przeszedłeś na dark side i nie ma szybek przyciemnionych...

Aha ta SW z tych wczesniejszych Twoich fotek miażdży i jest poza konkurencją :D Moja nowa teoria dot nieobniżania auta zaczyna iść w łeb...

Ostatnia edycja:
Pieścisz ja widzę - bardzo ładna, jedna z ładniejszych na forum
Dzięki za miłe słowa od Ciebie tym bardziej, że widziałem Twoje "poprzednie dzieło" i było wow. Jak zawsze zachęcają do dalszych działań .
A propos działań, dziś przymieżone nowe koła, pasują idealnie (8,5", ET32!), a więc teraz zaczynam poszukiwania opon.
Wybór padł na rozmiar 225/40/19, choć przymiarkę robiłem na 235/35/19 i powiem, że przekozak, ale opony to już prawie nie widać przy takim rozmiarze, a i szczelina w nadkolu dość spora.

Szkoda, że nie przeszedłeś na dark side i nie ma szybek przyciemnionych...
Może, kiedyś...

Aha ta SW z tych wczesniejszych Twoich fotek miażdży i jest poza konkurencją Moja nowa teoria dot nieobniżania auta zaczyna iść w łeb...
SW od Ciapola, więc jedna z ok. 10 najlepszych 159 w Polsce, moim skromnym zdaniem. Szewi ok. 3k zł i zabawa zaczyna się na nowo :D

Patryk a nie kupiłeś przypadkiem tych Tomasonów TN6 z Bytomia z czerwonego Golfa V bo specyfikacja jak w pysk strzelił pasuje mi do tego co podajesz . Ja też z gościem gadałem o tych felgach zanim te Ti mi się trafiły :)

Nazar faktycznie z nim pisalem. Piekne, czarne Tomasony w 19" i 8.5" szerokosci, ale wybor padl jednak na cos innego. Zrobilem przymiarke i powiem tak: ET32 i 8.5" szerokosci wyglada w 159 idealnie. Jak po pasowaniu dystansow.
Ale mam klina: przy szerokosci 8.5" zalozyc opone 225/40/19 czy jednak moze juz 235/40/19?
Przymiarka byla na 235/35/19 i niestety opona wyglada w takim rozmiarze jak nalesnik...

Nazar faktycznie z nim pisalem. Piekne, czarne Tomasony w 19" i 8.5" szerokosci, ale wybor padl jednak na cos innego. Zrobilem przymiarke i powiem tak: ET32 i 8.5" szerokosci wyglada w 159 idealnie. Jak po pasowaniu dystansow.
Ale mam klina: przy szerokosci 8.5" zalozyc opone 225/40/19 czy jednak moze juz 235/40/19?
Przymiarka byla na 235/35/19 i niestety opona wyglada w takim rozmiarze jak nalesnik...

Ale robisz z tematu tajemnice :P Jak masz je w kolorze różowym to aby nazwę napisz co by mieć pojęcie co to planujesz założyć . Co do opony to sam musisz ocenić jak ci to siedzi na przodzie i tyle . Jak się zmieści 235/40 to pewniej będzie ci felge chronić bo 225na 8 calach leży praktycznie równo a te pół cala niewiele zmieni ale jednak . Ja na te 8calowe Ti raczej założe 225 ale dalej szukam innych felg w sumie bo .... chce coś bardziej oryginalnego niż felgi w co drugiej 159ce . Jakby był gwint to 100x bardziej wolałbym te Rondle od Ciapola ale taka szeroka felga musi być spasowana z zawiasem a niestety ja planuje tylko -40mm na wiosne a to dalej terenowy zawias .

Po prostu, bella brudna, felgi brudne, pogoda nijaka. Ale coś czuje, że "wiosna" w tym sezonie zacznie się wyjątkowo wcześnie hehe już nie mogę się doczekać :)

Sypło:

attachment.php

attachment.php

Załączniki

• DSC00328.jpg
    DSC00328.jpg
    143.7 KB · Wyświetleń: 375
  • DSC00334.jpg
    DSC00334.jpg
    104.1 KB · Wyświetleń: 381
Patryczos, nie za nisko na 16" na zimę?
Ja u siebie żeby chociaż trochę ją podnieść zastosowałem opony 215/55/17, poza tym teraz przynajmniej zaciski mieszczą się bez problemu :)
Pozdrawiam.
- Rafał

A jo po ostatnich opadach na tiłaju na 235/45/18 slysza jak pod spodem nawet niewielko gruda szoruje kurde
Ale i tak jes fajno :p

Pierwsza fotka sympatyczna :)
U nas niestety troszkę mniej nasypało, ale i tak w niedziele była okazja do zabawy ;)

Amortyzatory
Powrót