[159] Black 159 by Patryczos

Patryczos

Nowy
Auto
Alfa Romeo GTV 2.0 JTS 165KM ; GT 1.9 JTDM 150KM ; Stelvio 2.0 Q4 280KM
Witam!
W końcu przyszła pora na zaprezentowanie nowego nabytku – Alfy Romeo 159. Po długich miesiącach poszukiwań czarnego kombi w końcu trafiłem na ten jeden – czarna 159 1.9 120KM JDTM ale w sedanie i 29.06.2013r. stałem się jej szczęśliwym posiadaczem. Samochód ma seryjnie 120KM, na hamowni u Cinka wyszło 129KM, a aktualnie pod maską bryka 164KM z zaślepionym EGR. Silnik zdrowy jak i karoseria, niestety kosztem wyposażenia, dlatego w następnym okresie czasu planuję:
- zmianę ori alu 16” na 18”
- zmianę kiery na multi
- oklejenie kokpitu w carbon
- podwójny wydech Ulter
- z gadżetów wizualnych: nowy motylek z przodu, komplet dywaników, nakładki na pedały, żarówki led w oświetlenie tablicy.
Pozdrawiam wszystkich Alfaholików i zapraszam do komentowania.

Załączniki

• DSC06736.jpg
    DSC06736.jpg
    49.4 KB · Wyświetleń: 447
  • DSC06738.jpg
    DSC06738.jpg
    43.9 KB · Wyświetleń: 450
  • DSC06739.jpg
    DSC06739.jpg
    114.9 KB · Wyświetleń: 457
Gdzie można dostać taką naklejkę na próg i oryginalne dywaniki jak na zdjęciu poniżej?? Z góry dzięki za podpowiedzi

Troszkę czasu mnie tu nie było - żeby nie było, że nic sie nie dzieje podziele sie swoimi spostrzeżeniamy dotyczącymi spalania - może sie komuś przyda na własny użytek lub przed zakupem: 1. Trasa Świętochłowice-Kraków przez Olkusz - spalanie średnie z 90km wyniosło ok. 5.8l/100km (prędkości miedzy 80-120km/h). 2.Trasa Świętochłowice-Ustroń ok. 100km z prędkościamy średnio 140-160 do 200km/h średnio 6,8l/100km. 3. Ostatnia wycieczka Świętochłowice-Białka Tatrzańska przez Słowację z prędkościami do 100km/h + jazda po Zakopanem, na łącznym dystansie ok. 500km rekordowe 5,6l/100km. Wszystkie pomiary wg komputera, zawsze 2-3 osoby na pokładzie, na feldze 16'' a w oponkach 2,3 bara. Pozdrawiam (sorki, że pisze wszystko w jednym ciągu ale tylko na tym forum nie działa mi enter...)

Ostatnia edycja:
Wypad do Bukowiny Tatrzańskiej i mała zabawa HDR-em, efekt oceńcie sami :)

efekt raczej marny, do hdru to już trzeba mieć lustrzankę, a nie telefon :P ciekawe lusterka, to nakładki czy folia?

efekt raczej marny, do hdru to już trzeba mieć lustrzankę, a nie telefon :P ciekawe lusterka, to nakładki czy folia?

Robione kompaktem, a HDR to efekt zabawy w Picassie :D lusterka pomalowane na srebrny kolor, taką już kupiłem, ale pod koniec października wpadną chromowane w połysku :)

Jeszcze jedno z weekendowej sesji:

Wczoraj odebrałem małą paczuszkę z katalogu Giulietty:

Fajna bella:) Czekam na zdjęcia z nakładkami też zamierzam wrzucić w przyszłym roku:)

Chrom na czarnym kolorze na pewno będzie prezentować się bardzo korzystnie czekamy na efekty!
Fajna bella Czekam na zdjęcia z nakładkami też zamierzam wrzucić w przyszłym roku
Dzięki, zdjęcia wrzucę pod koniec października ponieważ jest to prezent "niespodzianka" od mojej piękniejszej połowy, co będzie dla mnie jak się domyślacie totalnym zaskoczeniem haha pozdrawiam

Dzięki, zdjęcia wrzucę pod koniec października ponieważ jest to prezent "niespodzianka" od mojej piękniejszej połowy, co będzie dla mnie jak się domyślacie totalnym zaskoczeniem haha pozdrawiam

Chciałbym taki prezent po choinką ;D
Pozdrawiam

jak się nazywa gwałt mężczyzny przez kobietę... - prezent z niespodzianką:) za dużo nie pakuj w estetykę bo zepsujesz całą koncepcję oryginalności. Ładna limuzynka:)

jak się nazywa gwałt mężczyzny przez kobietę... - prezent z niespodzianką:) za dużo nie pakuj w estetykę bo zepsujesz całą koncepcję oryginalności. Ładna limuzynka:)

Póki co staram się dopieścić detale zewnętrzne, wszystko w granicach oryginalności oczywiście. Wczoraj kurier wpadł ze zgrabną paczuszką dla "Bandyty":

Poprzedni motylek w stanie idealnym ze startym logo delikatnym papierem będzie na sprzedaż pod koniec października - jak ktoś szuka oczywiście :)

jak Ty te spalanie osiągasz? u mnie w miarę dynamiczna jazda w trasie 6,7 - 7 l. Najmniej co zszedłem to 5.8 - (mordowanie prawej nogi poprzez trzymanie jej ''w powietrzu'' :) ) przy prędkości 80km/h i 5 biegu. jaką masz szerokość opony?

Amortyzatory
Powrót