[GT] biały Blackline III

Auto
Kotek XE
gdy czarne jest białe a miejscami nawet zielone...
niektórzy z Was dobrze znają ten samochód

2008 rok, 80kkm, zmieniony lakier, zmieniona skóra, zmienione audio

185931-bialy_blackline_iii-img_7695_1500.jpg
185932-bialy_blackline_iii-gt_1_.jpg
185933-bialy_blackline_iii-gt_2_.jpg
185934-bialy_blackline_iii-gt_3_.jpg
185935-bialy_blackline_iii-gt_4_.jpg
185936-bialy_blackline_iii-gt_5_.jpg
185937-bialy_blackline_iii-gt_6_.jpg

...jak widać nie rozjechał go tir i ma się nienajgorzej :lol:

więcej zdjęć - na blogu Maćka > http://worldaccordingtovase.blogspot.com/2015/05/hello-old-friend.html

oprócz tego co widać wyżej - kilka zdjęć z życia GT ;)

185930-bialy_blackline_iii-rozrzad_30_iv_2015.jpg
185938-bialy_blackline_iii-img_8313.jpg
185939-bialy_blackline_iii-img_9928.jpg

...po zmianie lakieru nowy rozrząd na Wileńskiej
...lampka z Giulietta ładnie wieczorem mruży ledami na tunel środkowy a czterolistny PIN poprawia mi humor zawsze jak na niego spojrzę :)
...dużo siódemek pojawiło się latem ;)

kiedyś była czarna, tu zdjęcie z ostatniej przed wybielaniem drogi do lakiernika po wycięciu szyb >
185940-bialy_blackline_iii-170_km_przy_3750_obr_min__maksymalny_moment_obrotowy_330_nm_przy_2000_obr_min..jpg

...niedawno przeżyła zamach :D co prawda nie ISIS tylko skręcająca pani ale i tak na miesiąc zmusiło mnie to do rozstania, aktualnie
wróciła już do garażu a firma ubezpieczeniowa sprawczyni jest uboższa o 18kzł, life is brutal :)
185941-bialy_blackline_iii-1.jpg
185942-bialy_blackline_iii-2.jpg
185943-bialy_blackline_iii-3.jpg
185944-bialy_blackline_iii-4.jpg

za kropelkowanie odpowiada Collinite 476s od https://www.facebook.com/CarDetailpl, niestety wosk ten nie chroni przed paniami zajeżdżającymi drogę :D

attachment.php

ciężko mi się rozstać z GT tym bardziej że to nie pierwsza

Załączniki

• rozrzad-30-iv-2015.jpg
    rozrzad-30-iv-2015.jpg
    82 KB · Wyświetleń: 826
  • IMG_7695_1500.jpg
    IMG_7695_1500.jpg
    64.3 KB · Wyświetleń: 787
  • gt (1).jpg
    gt (1).jpg
    93.5 KB · Wyświetleń: 779
  • gt (2).jpg
    gt (2).jpg
    105 KB · Wyświetleń: 784
  • gt (3).jpg
    gt (3).jpg
    78.2 KB · Wyświetleń: 780
  • gt (4).jpg
    gt (4).jpg
    47.1 KB · Wyświetleń: 776
  • gt (5).jpg
    gt (5).jpg
    33.3 KB · Wyświetleń: 789
  • gt (6).jpg
    gt (6).jpg
    23.3 KB · Wyświetleń: 792
  • IMG_8313.jpg
    IMG_8313.jpg
    85 KB · Wyświetleń: 787
  • IMG_9928.jpg
    IMG_9928.jpg
    53 KB · Wyświetleń: 773
  • 170 KM przy 3750 obr  min i maksymalny moment obrotowy 330 Nm przy 2000 obr  min..jpg
    170 KM przy 3750 obr min i maksymalny moment obrotowy 330 Nm przy 2000 obr min..jpg
    96.1 KB · Wyświetleń: 781
  • 1.jpg
    1.jpg
    134.8 KB · Wyświetleń: 763
  • 2.jpg
    2.jpg
    105.8 KB · Wyświetleń: 762
  • 3.jpg
    3.jpg
    70.8 KB · Wyświetleń: 759
  • 4.jpg
    4.jpg
    91.4 KB · Wyświetleń: 758
  • m3.jpg
    m3.jpg
    86.9 KB · Wyświetleń: 747
Ostatnia edycja:
18tysi:))dobra ile zarobiłes:))???te małe konieczynki skąd?

- - - Updated - - -

nie wiem czy teraz czrna albo czerwona skóra niedała frajnego efektu do białego

nic nie zarobiłem bo nie chciałem, szkoda czasu na dyskusje o kosztorysach, nowe części z ASO :)
koniczynki na słupkach to breloczki z zeszlifowanym uchem
koniczynka na lampce to pin z ASO z zeszlifowaną szpilką
czarna skóra to była w tym aucie dawno temu, nic z tego, to mój ulubiony kolor skóry i taka się pojawiała w każdej mojej AR
czerwona skóra też niemożliwa w moim przypadku, zakup jasnej szarej w idealnym stanie nie jest możliwy dlatego skóra była
szyta - zawsze robi mi to ten sam fachowiec, z taką jasną jest więcej zabawy - nie pozwala się nudzić :D

cześć Adam

Niesamowicie dopieszczona Bella. I te detale nie są na siłę tylko z klasą, bardzo mi się podobają. Skąd wziąłeś tą koniczynę na lampce? Też brelok? ;>
Rozumiem, że po tym zdarzeniu szkoda całkowita? Jeśli tak to naprawdę szkoda:(

P.S. Te fabryczne jasne-szare skóry nigdy mi się nie podobały ale w Twoim wydaniu pasują idealnie. Szacun! :)

A dlaczego ciężko Ci się z nią rozstać?

sVIRUSx a dlaczego uważasz że szkoda całowita skoro ją naprawił z ubezpieczenia sprawczyni kolizji?

nic nie zarobiłem bo nie chciałem, szkoda czasu na dyskusje o kosztorysach, nowe części z ASO :)
koniczynki na słupkach to breloczki z zeszlifowanym uchem
koniczynka na lampce to pin z ASO z zeszlifowaną szpilką
czarna skóra to była w tym aucie dawno temu, nic z tego, to mój ulubiony kolor skóry i taka się pojawiała w każdej mojej AR
czerwona skóra też niemożliwa w moim przypadku, zakup jasnej szarej w idealnym stanie nie jest możliwy dlatego skóra była
szyta - zawsze robi mi to ten sam fachowiec, z taką jasną jest więcej zabawy - nie pozwala się nudzić :D

cześć Adam

ciekawe czy servis takie konieczynki ma:)ktos kiedys takie tu na forum robił ale nie widac tej oferty:)na przednie błotniki konieczynke jeszcze:)tj trójkąt :))

- - - Updated - - -

mysle ze za 8 tysi tez bys dobrze naprawił:)),no ale co kto lubi:))"kto bogatemu zabroni":))

tak jak wyżej - ta na lampce pochodzi z ASO - kupujesz PIN i ucinasz szpilkę ...czyli ma ją serwis ;)
jak się postarasz to kupisz w autosklep24 ;)

tych ze słupków C za to serwis nie ma - drążyłem temat zakupu oryginalnych (których dla GT w eper nie ma choć były...), są gorzej wykonane
i wolę swoje metalowe :)
nie całkowita, zupełnie normalna szkoda, z OC można naprawiać do 100% wartości przed powstaniem szkody, do całkowitej droga daleka
moje skóry są jaśniejsze niż fabryczne szare, kolor jest żywszy niż szary oryginał

po co na błotniki ? dwie na jednym boku ? bez przesady... wolę te na słupkach, mniejsze, dyskretne, metalowe i na miejscach fabrycznych :)

dlaczego ciężko rozstać ? bo lubię jej design, dla mnie ponadczasowy, pierwsze GT miałem w 2006 roku z tego co pamiętam (też jest na forum), ten kształt
powoduje u mnie uśmiech za każdym razem gdy schodzę do garażu

naprawa za 8k - może i tak ale naszukałbym się części, kup idealny używany reflektor do BLIII... spoko, lubię nowy z ASO ;)

Ostatnia edycja:
Piękna i bardzo zadbana!! Chwali się :)

tak jak wyżej - ta na lampce pochodzi z ASO - kupujesz PIN i ucinasz szpilkę ...czyli ma ją serwis ;)
jak się postarasz to kupisz w autosklep24 ;)

tych ze słupków C za to serwis nie ma - drążyłem temat zakupu oryginalnych (których dla GT w eper nie ma choć były...), są gorzej wykonane
i wolę swoje metalowe :)
nie całkowita, zupełnie normalna szkoda, z OC można naprawiać do 100% wartości przed powstaniem szkody, do całkowitej droga daleka
moje skóry są jaśniejsze niż fabryczne szare, kolor jest żywszy niż szary oryginał

po co na błotniki ? dwie na jednym boku ? bez przesady... wolę te na słupkach, mniejsze, dyskretne, metalowe i na miejscach fabrycznych :)

dlaczego ciężko rozstać ? bo lubię jej design, dla mnie ponadczasowy, pierwsze GT miałem w 2006 roku z tego co pamiętam (też jest na forum), ten kształt

naprawa za 8k - może i tak ale naszukałbym się części, kup idealny używany reflektor do BLIII... spoko, lubię nowy z ASO ;)

ale tu tak z foto tragedi nie było ,błotnik,zderzak maska pewnie leko obtarta:)i pogiete blaszki letko:)8 tysi to z wielkim zapasem:)zderzaków niebrakuje,błotników tez:)lampa pikus jakby sie nie znalazła to pomalowac:))a tak jedna nowa a druga stara:))

A dlaczego ciężko Ci się z nią rozstać?

sVIRUSx a dlaczego uważasz że szkoda całowita skoro ją naprawił z ubezpieczenia sprawczyni kolizji?

Sorki, z wrażenia nie doczytałem ;)

tak jak wyżej - ta na lampce pochodzi z ASO - kupujesz PIN i ucinasz szpilkę ...czyli ma ją serwis
wink.png

jak się postarasz to kupisz w autosklep24
wink.png

i wolę swoje metalowe
smile.png

po co na błotniki ? dwie na jednym boku ? bez przesady... wolę te na słupkach, mniejsze, dyskretne, metalowe i na miejscach fabrycznych
smile.png

naprawa za 8k - może i tak ale naszukałbym się części, kup idealny używany reflektor do BLIII... spoko, lubię nowy z ASO
wink.png

Dzięki za namiary zaraz ją zamawiam:)
A może powiedzieć skąd poprowadziłeś zasilanie do tych diod w lampce? Kilka dni temu zakupiłem takową i pewnie w następnym tygodniu będę ją montował...

Ostatnia edycja:
wszystko to wiem - tyle że nie wiem w jakim stanie używki przywiózłby kurier a na spacery po giełdzie w Poznaniu nie miałem chęci
jedna nowa a druga stara jak nowa więc co za różnica ?
serio nie każdy w PL musi zarobić na szkodzie z OC, kupując nowe części w ASO dałem zarobić producentowi, serwisowi...
[MENTION=33652]sVIRUSx[/MENTION] > https://www.autosklep24.pl/pl/p/Znaczek-konczynka-/18092

Ostatnia edycja:
wlasnie ciekawi mnie to bo ten zmarnowany czas bylby zarobiony,ja wolalbym powiedzmy to 10tys lepiej wydac.Kolega albo bogaty albo leniwy.A jak np dom dyiecka te 10 tys by dostal wiecej zadowolonych niz servis.Albo na biednych.

wszystko to wiem - tyle że nie wiem w jakim stanie używki przywiózłby kurier a na spacery po giełdzie w Poznaniu nie miałem chęci
jedna nowa a druga stara jak nowa więc co za różnica ?
serio nie każdy w PL musi zarobić na szkodzie z OC, kupując nowe części w ASO dałem zarobić producentowi, serwisowi...
@sVIRUSx > https://www.autosklep24.pl/pl/p/Znaczek-konczynka-/18092

Zamówione, dzięki za inspiracje i manuala!
Pozdrawiam:)

wlasnie ciekawi mnie to bo ten zmarnowany czas bylby zarobiony,ja wolalbym powiedzmy to 10tys lepiej wydac.Kolega albo bogaty albo leniwy.A jak np dom dyiecka te 10 tys by dostal wiecej zadowolonych niz servis.Albo na biednych.

dom dziecka nie załatwi mi używanych części :)
to raz, dwa - błędne rozumowanie, w życiu nie dostałbyś "na kosztorys" takiej sumy - skąd niby miałaby powstać nadwyżka 10k dla domu dziecka o którym piszesz ? :D
może by zostało z kosztorysowego rozliczenia 2kzł - ile straciłbym przez to czasu ?
...tak na marginesie to nie raz pomagałem innym, jakbyś poszukał to nawet na jednym z PL forów AR znalazłbyś tego ślady
wybacz ale cenię sobie swój czas i wygodę, mam też inne hobby niż AR i wolę poświęcić na nie czas zamiast na organizowanie tanich części

a tak serio to naprawdę nie ma przymusu - jak będziesz miał szkodę nie musisz kupować nowych drogich części podobnie jak ja nie muszę tanich uźywanych

bogaty nie jestem, nie mam 8C w garażu :( leniwy - wg mnie wygodny, nie widzę w tym nic złego

Ostatnia edycja:
Wygląda pięknie, robi mega wrażenie. Cieszy to że doprowadzona do takiego stanu. Leniwy to kolega raczej nie jest skoro zrobione jest tyle dobrego:)
Mam nadzieje że będe miał okazję kiedyś obejżeć z bliska.

Zapraszam do siebie:)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

serwis tylko sprzedał nowe części, lakierował mój lakiernik, ten sam który zajmował się zmianą koloru
w ramach mojego lenistwa zwolniłem go z części prac - nie pozwalam nikomu ani rozbierać ani składać tego auta
podobnie jak myć, woskować itp - jak mam lenia to robię 5h mycia :)

...wycena kosztorysowa była niemal 3x niższa niż koszt naprawy na faktury, serio nie mam czasu ani chęci dyskutować
z ubezpieczycielem żeby mi został tysiąc czy dwa, są faktury - jest OK, płacą bez zmrużenia okiem

nie wspomniałem o tuningu :D nakładki śrub do kół pochodzą z nowej Octavii, pasowały mi kolorem do zacisków :D

No no, bardzo ładna :D Felgi z blackline są genialne ;)

Amortyzatory
Powrót