• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[155] Biała

• Autor wątku Autor wątku Arek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Napisał Czesław
Ale listwę na progach faktycznie mógłbyś na biało przelecieć, to podkreśli jej linię.

Napisał Artih
Właśnie czarna listwa podkreśla jej linię.

Miałem na myśli to, że zderzaki są u dołu pomalowane i pomalowanie listwy bocznej zgrałoby zewnętrzny widok w całość. Ale skoro tak twierdzisz Artih to nie będę się sprzeczał. Pewnie ją widziałeś na żywca i lepiej wiesz. Ogólnie auto wycackane :P

Dzięki za miłe słowa. Progi na pewno nie będą w kolor. Szyby też raczej nie, chociaż mogłoby być ciekawie. W poprzedniej miałem niebieskie to nawet nie myślałem o tym i mi się to mega podobało. W tej troszke niedosyt bo szyby są białe. Ale trudno.
Reszty planów nie zdradze żeby nie pitolić, a później zapomnieć. :)

Szukam miejsca gdzie moge przezimować 155 :)

Ostatnia edycja:
Progi w kolor i dolne malowanie zderzaków miały niektóre wersje sport, to jest fajny patent bo fajnie zakańcza linie na dole. Wiec albo progi i zderzaki bez koloru albo wszystko w kolor :D

155 w białym kolorze bardzo fajnie się prezentuje. Sam się zdziwiłem jak malowałem lotkę, podkład był w 'białym macie'. Dodać do tego tą felę jaką teraz masz Arek na aucie i 155 robi mega wrażenie.

W sumie racja - poliftowe miały malowane doły zderzaków i listwę.

Przedliftowe miały czarne (co mi się bardziej podoba).
Więc faktycznie albo tak, albo tak.

Z białymi progami byłoby lepiej:

21.jpg

Arek polakieruj progi w kolor, całość będzie wyglądać super.

Alfa czeka na wiosne :)

Szukam całego wnętrza do 155 (fotele + ew boczki). Mam wypatrzonych kilka i czekam aż się pojawią - chyba że coś macie to oferujcie.

Podczas ostatniej jazdy odpadł mi wydech :) nie był skorodowany. Puścił spaw. Niezłe jaja.

Na przyszły rok plan jest na ogarnięcie hamulców - wszystko. Tarcze, klocki, linki, przewody. I ogarnięcie podłogi - troche później niż myślałem ja odstawiłem do garażu i troche wilgoci złapała. Zobaczymy.

Do tego musze kupić opony, ale to pierdoła.

Alfa żyje, czeka na wiosne.

Ostatnio było ciepło to ją wyciągnąłem pojeździć troche i... Nie moge się doczekać lata :)

Myśle na jaki kolor polakierować felgi, jakieś sugestie?
attachment.php

Załączniki

• ALFAROUM.jpg
    ALFAROUM.jpg
    69.1 KB · Wyświetleń: 168
Felgi bym zostawił takie jakie są.To 17" są?
Progi też.Tylko dół zderzaków bym pomalował na czarno.

Felgi maja dobry kolor, nakładki progów lepiej prezentują się w kolorze nadwozia

Listwa będzie lakierowana.
Malowanie dołów zderzaka na czarny.. Odpada :)

Nie no ta biel jest zajeb...... ta, widziałem na żywo i nie wiem co mam powiedzieć na taki kolor nadwozia???????

Amortyzatory
Powrót