[Giulietta] Biała Giulietta 1.4 TB by peter.a

peter.a

Nowy
Auto
Coś Będzie
Hej,

Pragnę przedstawić moją Alfę. Jest to dosyć świeży zakup bo posiadam ją w zasadzie od początku maja. Miała być wersja 170km, ale czasami życie weryfikuje plany i trzeba brać to co aktualnie jest. ;) Auto sprowadzane z Włoch, kupiona z potwierdzonym przebiegiem 120 017 km, rocznik 2012. Poniżej kilka faktów, zalet i wad:

Wersja 1.4 TB 120km z fabrycznym gazem - nie brałem pod uwagę robienia instalacji, ale jak już była to czemu nie ;)

Alfa ma trochę ubogie wyposażenie z ekstra gadżetów to jest w zasadzie system Blue&Me reszta to typowy golas: klima manualna, brak sensorów zmierzchu i deszczu itp. W każdym razie mi w zupełności wystarcza. No może czasami brakuje auto klimy, ale z manualem też da się żyć.

Jestem na prawdę pod wrażeniem tego samochodu. Jakość wykonania w porównaniu do mojego wcześniejszego BMW jest trochę gorsza, ale to jak auto się prowadzi to po prostu inna liga. Jazda w zakrętach to czysta frajda i nawet wersja 120km daję radę. Choć z czasem człowiek trochę żałuje, że nie dozbierał na QV... ;)

Plany na przyszłość:
Felgi 18' - zrobione
Korekta lakieru, ew. powłoka ceramiczna
Lekkie obniżenie zawieszenia - zastanawiam się nad zastosowaniem sprężyn z wersji QV, ewentualnie kupię jakiś kit Eibacha
Przyciemnienie szyb
Czarny dach, lusterka i grill z wersji poliftowej
Zmiana wydechu
Zwiększenie mocy

Pewnie powyższe zmiany będę sukcesywnie i stopniowo wprowadzał, jednak w najbliższym czasie pewnie tylko przyciemnię szyby i zrobię korektę lakieru, a resztę będę ogarniał w przyszłym roku. Mam do zrobienia jeszcze parę pierdół mechanicznych więc zobaczymy jak to wyjdzie. :)

Poniżej parę fotek:

Na felgach 16':
162.jpg

163.jpg

Na 18':
164.jpg

165.jpg

166.jpg

My się chyba znamy, prawda?
Faktycznie, przy 18" obniżenie zawieszenia zdecydowanie wpłynie na korzyść.
Pozdrawiam.
- Rafał

No tak znamy się ;) Przy okazji jeszcze raz dzięki za ogarnięcie felg i opon. Jak widzisz na zdjęciach wyszło super, a sam kolor pasuje idealnie. Jestem bardzo zadowolony z naszego dealu. :cool:

Pewnie pamiętasz moje obawy na początku co do rozmiaru felg i czy nie będzie zbyt twardo, ale powiem Ci że jest ok. Aktualnie myślę, że mniejsze felgi nie mają sensu. :D

Pozdrawiam
Piotr

Ostatnia edycja:
W piątek auto odebrane od mechanika. Załatwione kilka pierdół - przeczyszczona przepustnica, wymieniony płyn hamulcowy itp. Co mnie zdziwiło przy tej okazji to niewymienialność filtru paliwa. ;) No i w zasadzie nie ma na teraz co robić z autem. Mam nadzieje, że tak zostanie, a mi zostaną tylko mody. :)

Pozdrawiam

Pięknie się prezentuje w bieli na tej feldze[emoji481]

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Felgi oczywiście bajka, pasują idealnie ;) Też do nich podchodziłem, ale na razie brak funduszy ;)
Co do czarnych "elementów" jak najbardziej polecam! U mnie dach, lusterka, grill, felgi i część zderzaka
20180630_205729.jpg
Niech jeździ ;) Szerokości!

No tak znamy się Przy okazji jeszcze raz dzięki za ogarnięcie felg i opon. Jak widzisz na zdjęciach wyszło super, a sam kolor pasuje idealnie. Jestem bardzo zadowolony z naszego dealu.

Pewnie pamiętasz moje obawy na początku co do rozmiaru felg i czy nie będzie zbyt twardo, ale powiem Ci że jest ok. Aktualnie myślę, że mniejsze felgi nie mają sensu.

Pozdrawiam
Piotr
Na Twoich zdjęciach ten kolor felg jeszcze inaczej wyszedł, ale tak jak mówiłem, do białego grafit jest idealny.
18" w Giulietcie są idealne pod każdym względem, a jeśli jeszcze pokusisz się o 25mm w dół to zobaczysz jaki to będzie efekt ;)
Pozdrawiam.
- Rafał

Amortyzatory
Powrót