Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Bardzo dobra robota z jego strony, jestem mega zadowolony. Dziś wieczorem składam kierę do kupy i już nie mogę doczekać się jazdy próbnej Do kompletu mam również mieszki oraz obszyty podłokietnik
A ja dziękuję za świetnie wykonaną pracę. Tak jak rozmawialiśmy, nie było pośpiechu
Powoli sobie autko przygotowuję. Kolejnym punktem jest wizyta u lakiernika.
Jak już pisałem w jednym temacie, przytrafiła się pierwsza usterka. Po krótkiej przejażdżce zauważyłem, że auto nierówno pracuje na biegu jałowym. I tak miałem wymienić świece, więc wyjąłem moduł zapłonowy i moim oczom ukazało się gniazdo świecy pełne oleju.
Puściła uszczelka pod pokrywą zaworów. Auto miało wymieniany rozrząd w ASO przy przebiegu ok 27 000 km (!) i włoscy specjaliści najwyraźniej zamontowali starą uszczelkę na silikon. Silikon stwardniał i zaczął przepuszczać olej. Na dobrą sprawę zapocenie olejowe widać było na całej uszczelce wokół pokrywy. Mam okazję to wszystko wysprzątać
Tak wyglądają wałki rozrządu w JTS-ie z przebiegiem 146 000 km:
Nie jest źle. Śladowe ilości zanieczyszczeń, nagaru praktycznie brak.
Na dziś koniec, czyszczenie i montaż pokrywy zostawiam sobie na jutrzejsze popołudnie
Hmm, ja bym powiedział ze jest bardzo brudno. Albo kiepski olej albo długie interwały albo jedno i drugie. Mój silnik przy 200kkm jest biały, w sensie czyste Alu widać, w środku a Twój cały brązowy. Spróbuj może płukanki. Póki masz mało syfu to bezpiecznie spłynie.
Dzięki, taki był plan
Jakość mega! Ori mieszek w porównaniu do skóry, jakiej używa [MENTION=5780]Proxim@Ar[/MENTION], wydaje się jak z cienkiej dermy. Wykonanie bardzo staranne, a i jeździ się teraz jeszcze przyjemniej
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.