[159] Benzynowe szaleństwo! magil po raz drugi.

Dziś oto niespodziewanie przyszła do mnie paczuszka :D

IMAG1288_1.jpg

Kto zgadnie od kogo? :cool:

Belfer albo Proxim*

________
* niepotrzebne skreślić

:P :D

Jak dasz piwo to Ci powiem [emoji13]

Tak piszesz bo nie wiesz :P :D

Łuk4sz trafnie podpowiedział :)

Sadzac po przebiegu nitki jest to robota Proxima [emoji2]

;)

Bardzo dobra robota z jego strony, jestem mega zadowolony. Dziś wieczorem składam kierę do kupy i już nie mogę doczekać się jazdy próbnej :D Do kompletu mam również mieszki oraz obszyty podłokietnik :)

Panie?? Chwila!!! A pifo gdzie???[emoji13]

A ja dziękuję za świetnie wykonaną pracę. Tak jak rozmawialiśmy, nie było pośpiechu :)
Powoli sobie autko przygotowuję. Kolejnym punktem jest wizyta u lakiernika.

- - - Updated - - -

Panie?? Chwila!!! A pifo gdzie???[emoji13]
Które wybierasz????
piwo_2560x1600_002.jpg

Ostatnia edycja:
Wybiore jedno.... Cobyś nie zbańczył na piwie i na lakiernika starczyło[emoji13] [emoji2]
Dzialaj. Czekam z niecierpliwoscia na kolejne zmiany.

Jak już pisałem w jednym temacie, przytrafiła się pierwsza usterka. Po krótkiej przejażdżce zauważyłem, że auto nierówno pracuje na biegu jałowym. I tak miałem wymienić świece, więc wyjąłem moduł zapłonowy i moim oczom ukazało się gniazdo świecy pełne oleju.
IMAG1306.jpg
Puściła uszczelka pod pokrywą zaworów. Auto miało wymieniany rozrząd w ASO przy przebiegu ok 27 000 km (!) i włoscy specjaliści najwyraźniej zamontowali starą uszczelkę na silikon. Silikon stwardniał i zaczął przepuszczać olej. Na dobrą sprawę zapocenie olejowe widać było na całej uszczelce wokół pokrywy. Mam okazję to wszystko wysprzątać :)
Tak wyglądają wałki rozrządu w JTS-ie z przebiegiem 146 000 km:
IMAG1315.jpgIMAG1320.jpgIMAG1322.jpgIMAG1323.jpg
Nie jest źle. Śladowe ilości zanieczyszczeń, nagaru praktycznie brak.
Na dziś koniec, czyszczenie i montaż pokrywy zostawiam sobie na jutrzejsze popołudnie ;)

Hmm, ja bym powiedział ze jest bardzo brudno. Albo kiepski olej albo długie interwały albo jedno i drugie. Mój silnik przy 200kkm jest biały, w sensie czyste Alu widać, w środku a Twój cały brązowy. Spróbuj może płukanki. Póki masz mało syfu to bezpiecznie spłynie.

Przed wymianą oleju (ok 1000 km) stosowałem płukankę.
Jak to na zachodzie, olej raczej często wymieniany nie był...

Poczyszczono, poskładano.
Nowe świeczki Denso założone. Jest dobrze :)
głowica.jpg

Mały update. Zapomniałem się pochwalić :D
IMAG1352.jpgIMAG1353.jpgIMAG1354.jpgIMAG1355.jpgIMAG1356.jpgIMAG1357.jpg

Fajnie te przeszycia pasują do tej kolorystyki wnętrza. Bardzo fajnie całość się teraz prezentuje :)

Dzięki, taki był plan :)
Jakość mega! Ori mieszek w porównaniu do skóry, jakiej używa [MENTION=5780]Proxim@Ar[/MENTION], wydaje się jak z cienkiej dermy. Wykonanie bardzo staranne, a i jeździ się teraz jeszcze przyjemniej :)

Cieszę się, że mogłem pomóc ;) Sam mam nici w kolorze skóry i powiem, że robi mega robotę ;)

Dzięki.
Kilka rzeczy jeszcze ogarnę i będzie lepiej :)

No kozacko to wygląda, sam się zastanawiałem nad ewentualnym kolorem przeszycia nowej skóry kierownicy i mieszka, dzięki za przetarcie szlaku :D

Amortyzatory
Powrót