[159] Benzynowe szaleństwo! magil po raz drugi.

Gratuluję zakupu. Będzie miał kto nieść kaganek JTSowej oświaty :P

Dobra dobra, nie przewiduję wielu usterek związanych z silnikiem :cool:

Powoli zaczynam kompletować swoje "must have" w 159 :D

Dziś odebrałem paczkę od (oczywiście reklama musi być) misiu7911 - jak zwykle dobra robota :)
attachment.php

Załączniki

• IMAG1229.jpg
    IMAG1229.jpg
    75.2 KB · Wyświetleń: 420
Myślę, że to pytanie powinieneś zadać Michałowi przez PW ;)

Miałem je w poprzedniej 159 i zdecydowałem, że muszę je mieć i w tej. Jakość nie odbiega wiele od oryginałów, a taki pakiet wychodzi cenowo znacznie korzystniej niż ori.

Zawsze się zastanawiałem jak się to rozwiązanie sprawdza w zimę jak są śniegi, lub w deszczowy dzień kiedy podeszwa buta jest mokra. Możesz powiedzieć jak to jest?

Pozdrawiam

Jeździłem z tym ponad 2 lata - zero problemów. Stopa się nie ślizga, a używam różnego obuwia.

O gratuluje nowego nabytku! Kolorystyka: czarny lakier + beż środek + JedynyTakiSilnik = kombinacja dla cierpliwych ;-) Bezawaryjności! P.S. Na jakie oleum się zdecydowałeś?

JedynyTakiSilnik
To jest dobre :D

Smarowidło - padło na Penrite HPR5 5W40. Jak się sprawdzi (i okaże, że ten jedyny w swoim rodzaju silnik nie popija ponad normę) to następnym razem zaleję full syntetyczny 10 Tenths Premium 0W40 :)

Miałem je w poprzedniej 159 i zdecydowałem, że muszę je mieć i w tej. Jakość nie odbiega wiele od oryginałów, a taki pakiet wychodzi cenowo znacznie korzystniej niż ori.

Ale konstrukcja jest chyba nieco inna... W oryginałach jeszcze jest guma, która „wystaje” z wycięć. Tutaj też masz coś takiego?
(mój oryginalny zestaw leży i czeka na okazję do montażu)

Użytkuję taką samą więc znam tę radość podczas jazdy :) Teraz kiedy skrzynia i cały napęd zrobiony komfort z jazdy jeszcze większy.
Ostatnio wymieniłem sprężyny i auto teraz stoi jak fabryka dała, wiem wiem obecne tendencje są odwrotne. Ja jednak postawiłem na wygodę i komfort, wrażenia estetyczne nadal rodzą uśmiech :)
Bezawaryjności życzę!!!

Ale konstrukcja jest chyba nieco inna... W oryginałach jeszcze jest guma, która „wystaje” z wycięć. Tutaj też masz coś takiego?
(mój oryginalny zestaw leży i czeka na okazję do montażu)
Różnią się trochę kształtem i brak tych gumowych antypoślizgowych wkładek. Ale tak jak napisałem - wcale to nie przeszkadza :)

Ostatnio wymieniłem sprężyny i auto teraz stoi jak fabryka dała, wiem wiem obecne tendencje są odwrotne. Ja jednak postawiłem na wygodę i komfort, wrażenia estetyczne nadal rodzą uśmiech :)
Wiem wiem, zaglądam czasem do Twojego tematu :D Sam póki co nie zamierzam obniżać zawieszenia. W pierwszej kolejności muszę inne sprawy pozamykać. Ale na wiosnę wpadnie jakieś 18" ;)

Różnią się trochę kształtem i brak tych gumowych antypoślizgowych wkładek. Ale tak jak napisałem - wcale to nie przeszkadza :)

Wiem wiem, zaglądam czasem do Twojego tematu :D Sam póki co nie zamierzam obniżać zawieszenia. W pierwszej kolejności muszę inne sprawy pozamykać. Ale na wiosnę wpadnie jakieś 18" ;)

Strach sie bac teraz jakies zdjecie dodawac :) Ludzie sa okrutni.... heh :)

Powoli zaczynam kompletować swoje "must have" w 159 :D

Dziś odebrałem paczkę od (oczywiście reklama musi być) misiu7911 - jak zwykle dobra robota :)
186104-benzynowe_szalenstwo_magil_po_raz_drugi_-imag1229.jpg

No ,ładne:) i cieszy fakt ,ze klijenci wracają:)
Wesołych:)

Widzę Maćku, że zaopatrzyłeś się u Miśka w zestaw szczeliniomierzy [emoji38] [emoji38] [emoji13] [emoji13]
Nie ma jak kompleksowe podejście do obsługi JTS'a [emoji106] [emoji13]

Gratuluję Raz jeszcze i modzisz Panie, Modzisz. Czas wziąść auto na warsztat, coś tam wymienić, rozebrać, bo nie podobne do Ciebie i jakoś nudno w tym temacie [emoji3] [emoji3]

Pozdro i Najlepszego na Święta

Modzę... no niekoniecznie :D Jak to po kupnie auta używanego - czasem jest trochę dupereli wymagających przywrócenia do stanu fabrycznego. Moje kupiłem w stanie "prosto z lawety", więc trochę tego jest.
Kontynuując historię serwisową, przedni zderzak został sklejony i ponownie wrócił na auto. Jak to w przypadku samochodów przywiezionych z Włoch - lakiernik będzie miał sporo pracy, ale to na wiosnę jak się cieplej zrobi.
attachment.php
attachment.php

Dziękuję i wzajemnie życzę Wam spokojnych Świąt i samych tylko przyjemnych niespodzianek :)

Załączniki

• IMAG1224.jpg
    IMAG1224.jpg
    120.6 KB · Wyświetleń: 289
  • IMAG1231.jpg
    IMAG1231.jpg
    115.2 KB · Wyświetleń: 290
Aha, jak w ogóle oceniasz przesiadkę SW--->Berlina?

Berliną zrobiłem dopiero niecałe 500 km... Ale wizualnie oceniam na plus :P Różnicy w prowadzeniu auta nie odczuwam.

Korzystając z wolnej chwili zafundowałem Belli mały pakiet startowy:
187133-benzynowe_szalenstwo_magil_po_raz_drugi_-imag1248.jpg

No i podczas wymiany tych płynów okazało się, że cieknie jeszcze jeden czujnik w układzie smarowania. Wcześniej wymieniłem już czujnik ciśnienia, teraz odkryłem, że w taki sam sposób (przez środek czujnika) przecieka czujnik poziomu/temperatury oleju. No krew mnie zalała, bo chciałem dobrać się do niego od razu, ale żeby wymienić czujnik trzeba demontować miskę - jest wciskany od środka. Kocham Alfę Romeo :rolleyes: Co jest w tym najlepsze - nowy czujnik kosztuje ponad 800 zł. Kogoś zdrowo poj*bało.

Załączniki

• IMAG1248.jpg
    IMAG1248.jpg
    128.9 KB · Wyświetleń: 273
Shit 800 stówek za czujnik...trochę drogo, mam nadzieję, że po takim pakiecie startowym znajdzie sie czas na czasówki i głębsze porównanie z poprzedniczką ;)
oby jak najmniej takich niespodzianek ;)

Amortyzatory
Powrót